A2 sınıfı mı A sınıfı mı?

24 yaşındayım motor hevesi başladı daha önce artçı olarak bindim.Fakat hiç kullanmadım. A2 ehliyet mi almalıyım A mı?

A tabi ki, sonra benim hesap, 700 lük sana bakar sen sınav tarihi beklersin.

Ben zamanında 24 ü doldurmama 3-4 ay kalmasına rağmen A2 almıştım. Sonradan A ya dönüştürmek hem zaman kaybı hem de sıfırdan ehliyet alıyormuş gibi ücret ödüyorsunuz. Bence imkan varken A alın kafanız rahat olsun.

Yeni sistemi tam bilmiyorum ama benim bildiğim bana söylenen direk A vermiyorlar illa önce A2 Alman lazım sonra A ya geçiş yapıyorsun diye biliyorum…

A2 alsanda A geçmek için sadece direksiyona giriyorsun yani A2 den A ya geçmek kolaydır yeniden yazılı sınava falan girmiyorsun sadece direksiyon en azından ben öyle biliyorum..

sadece cebinden ekstra gene evrak masrafı kurs parası falan çıkar yani para kaybın olur..
ama tabiki A alabilecekken A2 gereği yok ..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yeni sistemi tam bilmiyorum ama benim bildiğim bana söylenen direk A vermiyorlar illa önce A2 Alman lazım sonra A ya geçiş yapıyorsun diye biliyorum…

A2 alsanda A geçmek için sadece direksiyona giriyorsun yani A2 den A ya geçmek kolaydır yeniden yazılı sınava falan girmiyorsun sadece direksiyon en azından ben öyle biliyorum..

sadece cebinden ekstra gene evrak masrafı kurs parası falan çıkar yani para kaybın olur..
ama tabiki A alabilecekken A2 gereği yok ..

A2 icin ;

18 yaşını doldurmuş olmak

A icin ;

24 yaşını doldurmuş olmak veya 20 yaşını doldurmuş ve en az 2 yıllık A2 sınıfı ehliyete sahip olmak.

O zaman A al niye A2 alıcaksın ki..

Gerçi A alsanda çok zengin değilsen şu ekonomik sıkıntı yakıt fiyatları parçaların pahalı olması bakım fiyatlarının pahalı olması böyle giderse uzun bir süre kimse 250cc üstünü alamıycak gibi..

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben 45 yaşında A ehliyeti alırken xmax 250 aldım a2 bana yeter dedim ama herkes direkt A al dedi ben de sınava honda cbf500 ile girip direkt A almıştım.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
A sınıfı alın. Ama mutlaka bütün direksiyon eğitimlerine gidin. Arada bir miktar fiyat farkı var ama tekrar kurs, sınav vb. zaman kaybına değecektir.

Ben de a2 ehliyet yeter büyük makinaya ihtiyacım yok diye a2 ehliyet almıştım. Ta ki arkadaşın 4 silindir motorunu kullanana kadar. Sonraki gün evrak toplamaya başladım A sınıfı ehliyet için. 24 yaşını doldurmuş olmak ve en az 2 sene a2 ehliyetinin olması gerekiyor A için. Ama ben ilk kursa yazıldığımda kurstaki görevli 24 yaşından büyük olduğum ve B sınıfı ehliyetim olduğu için direkt A sınıfı ehliyet alabileceğimi söylemişti. Alabiliyorsan A al A2 alıp sonra tekrardan uğraşma.

Ben de a2 ehliyet yeter büyük makinaya ihtiyacım yok diye a2 ehliyet almıştım. Ta ki arkadaşın 4 silindir motorunu kullanana kadar. Sonraki gün evrak toplamaya başladım A sınıfı ehliyet için. 24 yaşını doldurmuş olmak ve en az 2 sene a2 ehliyetinin olması gerekiyor A için. Ama ben ilk kursa yazıldığımda kurstaki görevli 24 yaşından büyük olduğum ve B sınıfı ehliyetim olduğu için direkt A sınıfı ehliyet alabileceğimi söylemişti. Alabiliyorsan A al A2 alıp sonra tekrardan uğraşma.

Bende öyle biliyorum direk A vermiyorlar diye önce A2 sonra A diye diye biliyorum..

Çünkü geçenlerde bir muhabbet oldu bir kardeş önce A2 alıyorsun abi sonra A alabiliyorsun demişdi ama A da bir şey yok sadece direksiyona giriyorsun demişdi kendide A ya geçmiş ama ilginç şekilde yıllardır mt25 sürüyordu şimdi sıfır nmax almış ..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar