- Konu Yazar
24 yaşındayım motor hevesi başladı daha önce artçı olarak bindim.Fakat hiç kullanmadım. A2 ehliyet mi almalıyım A mı?
Yeni sistemi tam bilmiyorum ama benim bildiğim bana söylenen direk A vermiyorlar illa önce A2 Alman lazım sonra A ya geçiş yapıyorsun diye biliyorum…
A2 alsanda A geçmek için sadece direksiyona giriyorsun yani A2 den A ya geçmek kolaydır yeniden yazılı sınava falan girmiyorsun sadece direksiyon en azından ben öyle biliyorum..
sadece cebinden ekstra gene evrak masrafı kurs parası falan çıkar yani para kaybın olur..
ama tabiki A alabilecekken A2 gereği yok ..
Ben de a2 ehliyet yeter büyük makinaya ihtiyacım yok diye a2 ehliyet almıştım. Ta ki arkadaşın 4 silindir motorunu kullanana kadar. Sonraki gün evrak toplamaya başladım A sınıfı ehliyet için. 24 yaşını doldurmuş olmak ve en az 2 sene a2 ehliyetinin olması gerekiyor A için. Ama ben ilk kursa yazıldığımda kurstaki görevli 24 yaşından büyük olduğum ve B sınıfı ehliyetim olduğu için direkt A sınıfı ehliyet alabileceğimi söylemişti. Alabiliyorsan A al A2 alıp sonra tekrardan uğraşma.
Bende direk A aldım A2 den A ya geçme diye bir şey yok yaşın 24 ün üzerindeyse.