A2 sınavı ile mücadelem

Merhaba Abilerim Ablalarım.
Yaşım 17 Geçen yapılan sınavdan geçtim, şimdi evraklarımın hazırlanmasını bekliyorum. Ben 8 yaşındayken babam motor kullanmasını öğretti o zamanlar mobiletimiz vardı ama yaklarım yetmiyordu yere tabi. ayaklarım yetene kadar babamla kullandım. Ayaklarım yetmeye başlayınca(3-4 sene önce) tek başıma kullanıyordum. 125 lik Zealsunla başladım. Trafiğe çıktım, arazide sürdüm başka motorlarda kullandım. Yaşım gelince kursa kayıt oldum. Yazılı sınavı ilk denemede geçtim. Direksiyon sınavında Işık ihlali yapıp kalmışım. Moralim bozulduı 2.de geçicem dedim kendi kendime. 2.sınav günü Denge çubuğundan geçerken(hava yağmurluydu) kaydım trafiğe bile çıakrmadılar. Artık o kadar moralim bozuldu ki çok iyi kullandığım motorun ehliyetini alamıyorum. 3.sınava o kadar çok korkarak girdim ki aklınız durur. Ama Allah'a şükür geçtim 3. sınavı. Bi an asla ehliyet alamıcam sandım :D Bi de sorum var abilerim ehliyet alınca ehliyetinizi nasıl ıslattınız? :)

Hayirli olsun tebrik ederim dostum.
Bende surucu kursu kurbaniyim.Arastirmadan sormadan kayit yaptirdim,sinavda kullanilacak motor dandik otesi dandik.Zaten kursun sahibi ogluna almis motoru,kursun uzerine kayit ettirmis.Ogluda cigkoftecide servis motoru olarak kullaniyor ayni zamanda.Kullanamiyorum motoru 150cc alisamadim bi turlu ama kendi motorumu catir catir kullaniyorum 250cc.Ilk deneyimim olmasina ragmen.Sinava o motorla girsem kesin otesi kesin kalirim.Ne yapacagim bilmiyorum,sanirim bir sonraki sinavda kurs degistircem :/

Son düzenleme:
Benimde araştırmadan giren arkadaşlarımın neredeyse hepsi aynı sorundan şikayetçi motor yada raba farketmiyor :/ Sıkıntı yapma diğer sınava geçersin inşallah.

Ben de a2 ehliyeti almak için eziyet çekenlerdenim 2. sınav hakkımda da kaldım ve her kaldığım sınav için 180 tl sınav ücreti ödüyorum bu rakam doğru mu ? Çünkü sınav giriş belgesinde sınav ücreti 60 tl yazıyordu. Kalma durumunda ödenmesi gereken sınav ücretini bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim ona göre sınav ücretinin yasal dayanağını araştıracağım.

180 tl mi kardeşim ne 180 i direksiyon sınavı 60 tl
Kalınca da 60 tl ödemen gerekmiyo mu ?

Yahu ben size soruyorum siz bana soruyorsunuz 180 tl aldılar işte başkasından da 150 almışlar. 60 tl değil mi dedim hayır 120 tl bakanlığa yatıyor dedi görevli arkadaş.

Ben de a2 ehliyeti almak için eziyet çekenlerdenim 2. sınav hakkımda da kaldım ve her kaldığım sınav için 180 tl sınav ücreti ödüyorum bu rakam doğru mu ? Çünkü sınav giriş belgesinde sınav ücreti 60 tl yazıyordu. Kalma durumunda ödenmesi gereken sınav ücretini bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim ona göre sınav ücretinin yasal dayanağını araştıracağım.

fiyat aynı fiyat. benden de 150 istediler sizi şikayet ederim dedim, 75 TL aldılar. aslında 75 TL bile değil 60 TL almaları lazım. Soyguncu bunlar.

Hocalar siz naptiniz ben de kendi kursumu Kazıkçı bilirdim ucuz yirtmisim :) ben ilk direksiyon sınavından kaldım verdiğim para 60 TL idi lütfen kanmayin boyle şeylere eğitim vermiyorlarsa da arayın mebi müfettiş gondersinler anlatın derdinizi yoksa bu kurslar yüzünden çoğu kişinin cani yanacak ayrıca kursa kayıt olurken bir motor ne diye sorun Küba falan verenler pek egitmiyor diye düşünüyorum

motoran'ın 100lük köylü motoruyla aldım ben ehliyeti ocak sonunda. Kurslar maddi konuda cidden çok uyanık ancak benim gittiğim çok insaflı çıktı, iyi araştırın.

Hayırlı olsun bu arada ehliyetin, kazasız belasız kardeşim.

Arkadaşlar nedir son durum ? 60 tl mi yasal olan ücret ? Zorunlu ders ücretinden falan bahsediliyor bunların yasal dayanağı var mı ?
Bir de şöyle bir yazı buldum http://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_01/08031958_mtsksinavcret2015.pdf

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar