A2 Ehliyetten B’ye Geçmek

Merhabalar.

Geçen yıl A2 ehliyet alırken B almamıştım. Şimdi ehliyeti yükseltip motordan arabaya geçmeyi düşünüyorum fakat araştırdıgımda B’den A2’ye geçiş fiyatları görüyorum. Yakın zamanda A2’den B sınıfına geçen varmıdır? Fiyatları konusunda bilgi sahibi olan? A2 ehliyetimin olması fiyat konusunda avantaj sağlar mı?

Teşekkürler.

yanlizca b icin dreksiyon dersini alicaksiniz, yazili sinava girmiyorsunuz. Hali ile kurs fiyati dusecektir 150-200 gibi fark eder. Birde dosya harci vermiyorsunuz geri kalani sifirdan b sinifi almak ile ayni islemler. İlinizdeki bir kursa sorun, taban fiyat uygulamasi oldugu icin diger kurslarinda verecegi fiyat hemen hemen ayni olacaktir. Fiyatlar il ve bolgeye gore degisiyor. 2018 de fena zam gelicek imkan var ise acele ediniz.

Ayrica sitede aratirsaniz benzeri konular var, guncel olmayabilseler de fikir vericeklerdir.

yanlizca b icin dreksiyon dersini alicaksiniz, yazili sinava girmiyorsunuz. Hali ile kurs fiyati dusecektir 150-200 gibi fark eder. Birde dosya harci vermiyorsunuz geri kalani sifirdan b sinifi almak ile ayni islemler. İlinizdeki bir kursa sorun, taban fiyat uygulamasi oldugu icin diger kurslarinda verecegi fiyat hemen hemen ayni olacaktir. Fiyatlar il ve bolgeye gore degisiyor. 2018 de fena zam gelicek imkan var ise acele ediniz.

Sadece kurs fiyatı 1600₺ yazıyor hocam daha ne kadar zam olacak :/

Yazılıya girmiycez işte üstad. Avantajımız o olur. Bende maddi problemden dolayı sadece a2 alıyorum. İlerde b yapıcam. Maşallah 2si bir 3000tl yi geçiyor.

Bende ufak birşey sorim şurda.A2 ile arabada yakalanırsam ne kadar bir ceza yerim acaba?

ehliyetsiz arac kullanma cezasini yersin ayrica aracin ruhsat sahibine de ehliyetsiz kisiye arac kullandirdigi icin bir o rakam kadar daha kesilir. Arac yakalandigi yerde baglanir yediemin otoparkina cekilir, otopark ve cekici ucreti odenerek aracin sahibince yada vekilince otoparktan cikartilir. Guncel trafik cezalarini int uzerinden bulabilirsiniz. 1750 tl civari olmasi lazim.

.edit.... tam olarak 1763 tl. dir

Son düzenleme:
ehliyetsiz arac kullanma cezasini yersin ayrica aracin ruhsat sahibine de ehliyetsiz kisiye arac kullandirdigi icin bir o rakam kadar daha kesilir. Arac yakalandigi yerde baglanir yediemin otoparkina cekilir, otopark ve cekici ucreti odenerek aracin sahibince yada vekilince otoparktan cikartilir. Guncel trafik cezalarini int uzerinden bulabilirsiniz. 1750 tl civari olmasi lazim.

Araç bağlanmaz ehliyetli bir kişiye( araç sahibinin de rızası[aracı sürenin rızası] varsa) araç teslim edilir.
Örneğin benim ehliyetim yok diyelim arabayı ben sürüyorum. Babamda ehliyet var ama benden kötü sürüyor diye arabayı arkadaşım benim sürmem şartıyla verdi. Yakalandık diyelim çekici çağırıp bağlayacaklar mı?
Biz çok gördük kardeş ehliyetin varsa şu arabayı 2 dakika polisin oradan alıver 50 m götür diyenleri. Bir ara arkadaşlara para bile vermişler. :)

Son düzenleme:
arac sahibi aracin icinde ise ve ehliyeti var ise dogrudur, arac baglanmaz. Ancak ceza kullanan kisiye ve sahibine aynen uygulanir. Sorunun sorulma bicimine bakilirsa kisinin tek basina ehliyetsiz sekilde otomobil kullanimindan bahsedildigi anlasilmaktadir. Trafik Kanunu ve ilgili yönetmeliklerine göre bu durum yaptirimi kesin sekilde bellidir.

Ayrica senin kardes dedigin kisi 40 yasini çoktan aşmiş birisidir. Bana abi demeni de beklemem. Ne yuceltir ne eksiltir.. varsin ben senin kardeşin olayim. Ama....

Vermis oldugun istisnalara sen ve digerleri kisisel menfaatleri icin devam ettigi surece ne yazikki hicbir konuda iyileşme, gelişme yoluna girilemez. Sen yapmamissindir... cok gormussundur... gordun madem sahit oldun ki bir adaletsizlik hukuksuzluk var niye mudahale etmedin...

Yine kisisel menfaat... bana ne yaaaa... dimi yalan mi...

Gencligimizin gercegi bu iste...üzülmemek elde degil...Hic biseyden haberleri yok.. cahilleştirildiler... seçim malzemesi yapildilar...

Drek ustune alinma....darilma... hepimiz biliyoruz neyin ne oldugunu...

Ben yetersiz eğliyeten az birşey yazarlar diye düşünüyordum çokmuş.Sağolun

yok abicim yok, yetersiz ehliyet kendi sinifi icindeki asimlarda oluyor. Bastaki harf degistigi an dogrudan ehliyetsiz diyorlar. Genc kardeslerim icin derim ki, illa hevesleri varsa trafige kapali bir yerde yanlarinda arac sahibi ile sadece eglence yapsinlar, hoş vakit geçirsinler. Ceza bir yana, kaza bir yana... çok farki var... Karsindaki kisinin iyi niyetli, hoş görülü olma ihtimali çok düşük...

Yok abim A2 im var benim.Gidicem B içinde bir iki aya.Neyse kimse ehliyetsiz çıkamasın sokağa acısı ağır olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar