A2 Ehliyetsiz :(

Arkadaşlar Öss(yeni adıyla Ygs-Lys) sınavına hazırlanıyorum.Yaşım 18.Canım fena halde sıkılıyor.Herhalde bunalıma girecem.İyice depresifleştim.

İşte can sıkıntısından hafta sonu kaskımı takıp Konya'nın bir ilçesi olan Beyşehir'e gitmeyi düşünüyom,fakat A2 ehliyetim yok.Şehir içinde çok rahat dolaşabiliyorum motosikletle(Polislerin yanından falan geçince ehliyet falan sormuyorlar).Fakat şehirdışı(Yani ilçeye) gidip gidemeyeceğim konusunda size danışayım dedim.

A2 ehliyeti kursuna da yazın kayıt olacam.

Şehir içinde gözlerinin dibinden geçiyosan.
İlçe değiştirirken bi sıkıntı yaşamazsın herhalde.

kardeş başlığı görünce dedim gitti motor:)inan bana şehir içi sorun olmaz olurda daha sana denk gelmemiş ama şehir dışında bi polis durdurur bide inatçı çıkar bağlar motorunu sonra uğraş dur...gelirsin motorumu bağladırlar yardım istersin ehliyetsiz ne kendi canını nede başkasının canını tehlikeye atma hakkının kendinde hiçbizaman bulma burda hepimiz aynı heycanı paylaşan dostlarız sıkıntını anlıyorum ama ehliyetsiz böyle şeylere kalkışma:cat:

Çevirmez ya da çevirir.. Yüzde 50 ihtimal var. Yüzde 50 de çok büyük bir orandır. Bence sürücü kursuna kayıt yaptır. Ders çalışamadan (Sürücü dersine) sınavı geçersin. Hem yakalandığında ödeyeceğin cezadan çok daha aza ehliyet alıp istediğin gibi dolanabilirsin..

kardesım sakın ehlıyetsız bu işe girişme hiç ummadıgın bi yerde karsında bulursanda hiç şaşırma.hem sana hem motora yazık olur bi dunya ceza teferruatla ugraşmak istemıyorsan sakın kardesım sonra söylemişlerdi dersin:rendeer:

bence ehliyetsiz binmemmek lazım motora çünki herhangi bir istenmeyen olay karşısında haklı durumdan haksız duruma düşersin özellikle de motorcu isen !! olmaz olmaz da deme kimse kaza yapıcam diye motora binmiyor çünki.

Ehliyetini aldıktan sonra istedğin yere gidebilirsin. Ters bir trafik ekibine rastlarsan sonra uğraş dur. Hem bir ceza parasından daha ucuza ehliyet alabiliyosun. Benimde 8 Haziran doğum günüm, yaşımın tutmasına son 7 gün kaldı.

bağlamalarından ziyade sana ayrı, ruhsat sahibine ayrı ceza kesiliyor. bağlama, park cezalarıda üzerine binince çok pahalıya patlayabilir.

ayrıca yanılmıyorsam sicilinede işliyor ve mahkemeye çıkarılıyorsun.

bağlamalarından ziyade sana ayrı, ruhsat sahibine ayrı ceza kesiliyor. bağlama, park cezalarıda üzerine binince çok pahalıya patlayabilir.

ayrıca yanılmıyorsam sicilinede işliyor ve mahkemeye çıkarılıyorsun.

Yapma yaw :) Neyse.Yakında köy var oraları dolaşayım iyisi mi(Her zaman gidip geliyom zaten)

Peki en yakın ehliyet sınavı eylül'de diyorlar doğru mudur?

(Kafa zaten bozuk bir de sicili bozmayalım :) )

Ben de lys'ye hazırlandığım için senin gibi erteledim ehliyet işini yaza.Eğer oldukça küçük bir ilçede yaşıyorum, polislerin çevirme yaptıkları yerler belli, oraları tercih etmeyeceğim, zaten bu işi gerektiği gibi yapıyorum, tek eksiğim ehliyetim diyorsan ilçe dışına çıkmamak kaydıyla (çünkü otoyollarda çevirme ve polis veya jandarma denetimleri sıkça yapılır) dolaşmakta bir zarar görmüyorum ben.Haa yapılan tasnif edilen bir şey mi? Tabiki de hayır.İşte etrafta bunca bilinçsiz sürücü varken benim ne kötülüğüm olabilir trafiğe, ki olsa da kendime olur.Bu da mazeret gösterilemez.Ama arkadaşlar bu tutku bir kez işlemiş kanımıza ( en azından benim öyle).Bu sebeple temkinli ve dikkatli olmak kaydıyla ilçeyi ve köyleri dolaşmak insana iyi geliyor.Kafamı dağıtmak için ne yaparsam yapayım motosiklet kullanmazsam dersime bile konsantre olamıyorum.Mesaj anlaşıdı galiba.Şu işi halletsek de rahatlasak vallaha.:)

dostum parasında felanda değilim ama bildiğim kadarıyla sınavına bir aydan kısa bi süre kaldı, yakalanırsan canın sıkılır, her türk genci öss den nasibini aldı bizde geçtik o yollardan, bu kısa sürede hiç riske atma bence, ha illa ehliyetsiz çıkacaksan da bari sınavdan sonra çık, bide aklını motora takma böyle önemli bi zamanda..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar