A2 ehlıyet yardım

Merhabalar. Ben haftaya A2 direksiyon sınavına gireceğim. Bir terslik olmazsa geçeceğimi düşünüyorum(3bin küsur km tecrübem var). Fakat direksiyon sınavından 3 gün sonra memlekete geçmem gerekiyor(Anamur) ve memlekette motor kullanmam lazım. Kaç gün içerisinde ehliyeti çıkartabilirim ve kursum Ankara'da olmasına rağmen Anamur'daki emniyetten ehliyetimi alabilir miyim? Kimsenin kask bile takmadığı memleketimde ekipmanlı bir şekilde yakalanırsam direksiyon sınavını geçmeme rağmen ceza yemekten yırtabilirmiyim? teşekkürler.

L

lawyer_16

kursların dosya hazırlama süresi 4 gün ila 2 hafta arasında değişmektedir. ilçe milli eğitim müdürlüğü ne kadar yoğun ise dosyanız o kadar geç hazırlanır. çünkü dosyalar ilçe milli eğitimde inceleniyor. yüzde 95 ihtimalle 4 günden önce hazır olmaz dosyanız. o yüzden memleketten dönünce ehliyeti alsanız daha iyi olur.

gelelim diğer sorulara: artık türkiyenin her yerinden ehliyetinizi çıkartabiliyorsunuz. bir kısıtlama yok. fakat sizin dosya ankarada kalacağı için bir işinize yaramayacak bu yöntem :)

son olarak da: siz dosyayı emniyete götürüp ehliyete çevirtmediğiniz sürece kaçış yok, ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yersiniz. üstelik 1462 tl siz, 1462 tl de aracın ruhsat sahibi ceza yer. o yüzden sabırlı olmanızı öneririm. durumu izah edince ceza yazmamak polisin insiyatifinde ama kimseye ümit bağlamayın bence. ehliyeti alınca kafanız rahat bir şekilde binersiniz motora. Allah kaza bela göstermesin..

Sınavı geçince milli eğitimden evrağınızın sürücü kursuna gelmesi 1-2 iş günü sürüyor. Bundan sonra evraklarla emniyet'e gidip ehiyeti almalısınız ki işkence burada başlıyor. Emniyetten direk alamıyorsunuz, emniyetin sitesinden e-randevu almak zorundasınız. Ben şahsen 10 günde anca randevu alabildim genelde dolu oluyor. Tavsiye sabah 08:592da bilgisayar başına geçin çünkü 9'da yenileniyor boş randevular.
Siteden randevunuzu aldınız diyelim ki en iyi ihtimalle 1 gün sonrasına alırsınız (oldukça zor). Randevuya gidince işlemler uzun sürmüyor ama ehliyeti hemen vermiyorlar. Bana haftaya gelip buradan alabilrisiniz demişlerdi.

Diyelim ki emniyette tanıdık buldunuz randevusuz vesaire aynı gün gittiniz. Yine de başta belirttiğim milli eğitimden sınav sonucucnun iletilmesi vs 2-3 günden ehliyet almanız imkansız ki sizin 3 gününüz var. Bu da demek oluyor ki ya ehliyetsiz gideceksiniz ya da beklemek zorundasınız.

Ehliyeti istediğiniz herhangi bir emniyetten alabilrisiniz, burada kısıtlaa yok.

Ve evet, polis yakalarsa sınavu geçmiş olmanız sizi kurtarmaz muhtemelen 1400 civarı cezayı yersiniz.

hadi dosyayi kargoyla veya otobusle memlekete getirttim diyelim. Ki oyle yapmam sart cunku cok gec gelecegim ankaraya yapmam icin bi sikinti yok degilmi. Ayrica direksiyon sinavindan ciktiktan hemen sonra 10 gun sonrasi icin randevu alabiliyormuyum yoksa sinavi gecmis dosyanin tamamlanmis olmasi mi gerekiyor?

L

lawyer_16

kargo ile göndermek en mantıklısı bence tabiki olabilir. randevu konusunda da hiç ehliyete yazılmamış biri bile kendi adına randevu alabilir ehliyet için. yani bir kısıtlama söz konusu değil
http://www.mersin.pol.tr/Sayfalar/surucubelgesirandevu.aspx bu adresten randevu alabilirsin. ben randevu ekranına giremedim neden bilmiyorum.

dosyayı mesela cuma günü arkadaşın kurstan alıp sana kargoladı. sende mütakip pazartesi gününe internetten randevu alırsın emniyetten. sonrada dosya ile birlikte önce vergi dairesine harcını yatırır, randevu gününde de emniyetten dosyayı ehliyete çevirtirsin. fakat sürücü kursuna dosyayı kendin değil bir arkadaşın veya kardeşinin vs alacağını söyle ki istendiği zaman versinler. çünkü dosyan kaybolduğu zaman bir daha hazırlaması zahmetli oluyor. biz o yüzden öğrencinin kendisine imza karşılığı veriyoruz sadece.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar