Hiç tüketici mahkemesi v.s. ile uğraşmaya gerek yok. Kursunuz hangi ilçede ise o ilçenin Milli Eğitim Özel Öğretim Kurumları' na bağlıdır. Bu birim ilçenin hükümet konağındadır. Hükümet konağına gidin, Girişte Özel Öğretim Kurumları' nı sorun. Büyük ihtimalle sizi ikinci kata yönlendirecekler. Oraya girdiğinizde MTSK (Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları) ile ilgili kimin yardımcı olabileceğini sorun. Derdinizi anlatın ve "Kayıt İptali Talebi" ile "Şikayet Dilekçesi" doldurmak istediğinizi, kurstan kaydınızı çektirmek istediğinizi belirtin. Eğer konuyu uzatmak istemezseniz şikayet dilekçesine gerek yok.
Küçük bir de öneri; her zaman alttan alın, samimi, seviyeli ve nazik olun. Yardımcı olacaklardır. Kaydınızı kurstan silecek, kurs ile iletişime geçip kayıt silme dilekçesini ayaklarına kadar getirtecek, bir de kursun sizden özür dileyerek ödemeyi eksiksiz iade etmelerini sağlayacaklardır. Bu işlemi yaptırmadan ömrünüz boyunca başka bir kursa kayıt açtıramayacağınızı da bilmenizde yarar var.
İşlemler tamamlandığında buradan bağlı bulunduğunuz bölgeyi de belirtirseniz iyi bir kurs önerisi için bolca tavsiye de alabilirsiniz.