A2 Ehliyet Sinavi Hakkinda

Herkese Merhaba umarim dogru yerde soruyorumdur.

2. Sinav hakkimdada sinavdan gecemedim
1. sinde sinyalleri 3 kez gec kapadigimi soyledi gozetmenler.
2. sinde ise platformu gecemedim ciktim dengem bozuldu direk kendim indim zaten bu platforma kendimi cok sartlandirdim. platforma cikana kadar gaz verip sonrasinda debrijay ile tamamliyordum bu sefer olmadi.

1. vitesle kalkip direk 2. vitesle yarim debriyaj ile tamamliyordum parkuru.

Gecmiste mobilet cok surerdim vitesli motor biraz tuaf geldi oda cok etken araba surus mantigi ile ayarliyorum cogu seyi.

Bu konu ile ilgili onerileriniz var ise cok memnun olurum.

Geçmiş olsun . Öncelikle platforma girmeden önce 2. viteste olmanız sizi rahatlatır. Platforma girdiğinizde yere bakmadan platformun sizden uzak olan ucunun ilerisine odaklanın ve gazı hafifçe açarak ilerleyin . Motosiklet hızlandıkça daha kolay dengede kalır.

Saten ehliyeti olanları sınava soksan naşinten olurlar çoğu :p

Ben A sınıfı alırken baktım heycan yapıyorum tiribe bağladım gittim elimi yüzümü yıkadım patlatım bi iki sgara çiçek gibi oldum içmiyorsanız önermiyorum sakın ha

Sonra dedim getirin len kaplanımı malum hayvan terli kükrüye kükrüye elime verdiler narkoz yemiş gibi olalala diyerek parkuru geçtim sonra tirafik te devam ettim eğitmen kavşakta ne gerek var sinyale dedi ben kuralcıyım ben veririm duz gidilmeyen yerde çok giden var arkamdaki sığır bilsin nereye dönüceğimi adam şok iptal :silent:

Eğitmen tebrik etti benim içime mutluluk çubuğu kaçmış gibi evin yolunu tutum :p

Son düzenleme:
Ne zaman aldiniz bilmiyorum ama suan epey zorlasti surekli motor kullanan kisiler zorlanmayabilir falat acemiler icin hata kabul etmiyorlar.

Ayagini yere koydun kaldin platformdan dustun kaldin 2. bir hakda yok 1 ay bekliyorsun.

Birde telsiz cikti kulaga takiyorsun talimat veriyorlar bazen.

En buyuk problemde heycan ismimden dolayi ilk giren benim sabah sabah sikinti oluyor.

Platformdan dusup ambulans ile hastaneye goturulen oldu insani korkutuyor.

Konuyla ilgili olarak direksiyon sınavı için 5 aydır bekliyorum sizce sorun ne benimi kandiriyolar yoksa cidden erteleniyomu bu sınav anlamadım

Konuyla ilgili olarak direksiyon sınavı için 5 aydır bekliyorum sizce sorun ne benimi kandiriyolar yoksa cidden erteleniyomu bu sınav anlamadım

1 ekimde girdim 21 ekimde girdim suan 12 kasimda girecegim bu tarihlere gore her 3 haftada bir sinav yapiliyor.

Bence sizin tarafa bir sorun var.

Peki ilçe milli eğitim Müdürlüğüne bildirsem bu konuyu bilgi alabilirmiyim kursdaki şahıslar sürekli ileri bi tarih veriyolar

Ne zaman aldiniz bilmiyorum ama suan epey zorlasti surekli motor kullanan kisiler zorlanmayabilir falat acemiler icin hata kabul etmiyorlar.

Ayagini yere koydun kaldin platformdan dustun kaldin 2. bir hakda yok 1 ay bekliyorsun.

Birde telsiz cikti kulaga takiyorsun talimat veriyorlar bazen.

En buyuk problemde heycan ismimden dolayi ilk giren benim sabah sabah sikinti oluyor.

Platformdan dusup ambulans ile hastaneye goturulen oldu insani korkutuyor.

10 yıldır motorsiklet isteyipte bi türlü nasip olmayan ben 2016 ilk aylarında işten çıkınca motorsiklet ehliyeti almak istedim baktım yeni yasa gelmiş A sınıfı hepsini kulanıyormuş sonra eski kursum piyasadaki kurslardan 200 300 pahalı ama işini her zaman iyi yaparlar neyse istanbulda bakındım A sınıfı veren yoktu sonra bu daha önce E ehliyeti aldığım kurstan bi haber soluğu orda aldım Asınıfı için gerekli pist ve 750 cc kadar makineleri dizmişler pistlerine ilk kayıt olan ben ufak cc den büyük cc kadar eğitimleri piste tammladım ekipmanları var ve dediğin gibi kaskın içinde interkom var yönlendiriyorlar 100 cc başladım 750cc eğitim biti ve direksiyon sınavında 5 ayda honda nc 750x girdim fınıs

Dedim ya şimdi ehliyetleri olanlar girse çoğu kasaptan kurtuluruk boşamı dedik :)

Benim sınavımda 10 küsür kişiydi bunların yarısı ehliyetsiz yılarca motorsiklet kulanmışlar onlar düştüler yapamadılar sınavdan kaldılar çoğu 12 kişiysek 6 mız geçti 3 müz tbrik aldık 3 kişide ortalamayla geçti

Şimdi A sınıfı aldık yarın lazım olur diyerek ne mi kulanıyorum scooter yamyamların bol olduğu istanbulda mis scooter kulananları hor görmeyin alırım aklınızı :p

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:28 ----------

Peki ilçe milli eğitim Müdürlüğüne bildirsem bu konuyu bilgi alabilirmiyim kursdaki şahıslar sürekli ileri bi tarih veriyolar

Bende 2 ayda başlayıp yazılı sınav saten bana yok 5 ayda girebildim direksiyon sınavına 2 sınavada giremedim kontanjan dolu olunca mili eğitim almıyor seni alırsa dosyalarını direksiyon sınavına giriyorsun

Ve kursuna sert çık milet 5 ayda 5 kere girer biz daha giremedik kurcala belki altından başka birşey çıkar

Son düzenleme:
Bildigim kadari ile her yerde ayni zamanlarda oluyor sinavlar sizin kursda sikinti var gibi duruyor.

15 temmuz yuzunden epey bi yapmadilar ama dedigim gibi 1 ekimden itibaren 3 haftada bir oluyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:53 ----------

Bu arada konu biraz kaydi tecrubeli arkadaslardan denge platformu hakkinda tavsiye bekliyorum

hayatında motosiklete ilk kez sadece 2 ay önce binmiş, ilk kazasını henüz ikinci sürüş denemsinde 250cclik bir falcon'u kontrol edecem derken asfalta uçarak yapmış biri oalrak söylüyorum, bol bol pratik çalışacaksınız. normalde kurslarda bildiğim kadarıyla direksiyon kısmı 14 saat pratik oluyor. ben iki sınav dönemini pas geçtim. ağustosta yazıldığım kurs için sınava ekim ortasında girdim. ( c sınıfn ehliyet sahibi olduğum için sadece direksiyon çalıştım)

tüyo derseniz: demir platforma(ki zaten artık demir değil plastik bir şey)düşük hızda girilmez; platforma girmeden evvel çoktan kendinizi düzlemiş hale getirmeniz ve hızınızın da artmış olması gerekiyor. o kadar ki, parkur içindeki en yüksek hızınız platforma girmeden evvelki hızınız olacak...ve son olarak platform üzerindeyken gaz vermezseniz daha rahat geçersiniz...bir de bol bol pratik.

Beyler yaninizda olmak isterdim o denge platformunda :) simdi tecrubemi anlatayim insallah gecersiniz. Ilk yasadigim sey denge platformuna gelince yavasca cikmayi planlayip gecmekti, 5 kere ciktim yarida hep sag tarafimdan platformun ortasindan cikiyodum dengemi kaybedip. 6-7-8 derken baktim olmuyo yavas gecerek hep ortasinda iniyodum platformun.sonra birsey fark ettim motoru ben tasiyamiyordum yavas gittigim icin denge cubugundan iniyordum hep.bikere şunu denedim denge cubuguna ciktigim anda gaz verdim ama gazi su sekilde yaptim mesela 10 km hizla gidiyorsam bi anda gazi acip 25 km hiza gelicek sekilde seri gidicek.motor dengesini bozmadan direk karsi yone kendini tasiyor zaten .dimdirek ileri aliyor kendini cizgiyi bozmak istesende bozamiyorsun motor kendini duz bir sekilde dengeliyor ne saga ne sola platformdan inmiyorsun .basarili bir sekilde tamamlaniyor.yani kisaca platforma yaklasinca gaz acin rahatca gecin

Bu arada sinav 5 kasim mis simdi arayip bilgi verdiler. 12 si demislerdi daha erkene almislar

Denge Platformunun asiri sikayetten kaldirilacagi seklinde soylentiler var bilgisi olan var mi acaba ? Direk duz cizgi yapacaklarmis

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar