A2 Ehliyet Ekleme Masrafları ve İstenen Dosyalar

Tesekkur ederim cevap icin. Paylastigim ekran goruntusunun oldugu sayfanin ustunde 12 araliga kadar dolu oldugu yaziyordu. Yine de sik sik kontrol etmeme gerek var mi yoksa o gune kadarki tum randevular alinmis midir?

Selamlar

Ben de randevu alırken bir hafta boyunca tüm günler doluydu aynı akşam tekrar girdiğimde sonraki haftanın randevuları açılmıştı. Gün içerisinde ara ara kontrol etmeni öneririm bu gün yarın açarlar yeni randevuları

Saygılar

merhaba . benim 2.5 senedir b ehliyetim var . a2 ye yazildim 2 -2.5 ay once 3-4 gun oncede sinav parasini yatirdik 60 tl . simdi ben stajyermi olucam yoksa sknti cikarmi ?

merhaba . benim 2.5 senedir b ehliyetim var . a2 ye yazildim 2 -2.5 ay once 3-4 gun oncede sinav parasini yatirdik 60 tl . simdi ben stajyermi olucam yoksa sknti cikarmi ?

Selamlar;

Sertifikanızı alıp ehliyet kartına yılbaşından önce çevirmezseniz stajer ehliyetli olacaksınız. Yeni çıkan yasada açıkça belirtilmiş bir madde yok. Belki yasadaki boşluk kullanılıp yeni yasa uygulamaya girmeden önce sınava giren öğrenciler stajyere kalmaya bilir. Şu an net birşey yok bekleyip göreceğiz hep beraber.

Saygılar

arkadaşlar her şeyi yazmış.. eklemek gerekirse;
Kan grubun kimliğinde yazıyorsa sorun değil ama benim gibi eğer yazmıyorsa gittiğin sağlık ocağı veya aile hekimliğinden kan grubu kartını al mutlaka, benim gibi hevesle cuma günü başvurup kan grubu kartı olmadığın için pazartesi günü almış olma :)

Ctesi sınavı gectim. Yarın kurs ile görüşüp ehliyeti alma işlemlerine başlayayım bende. Biraz önce emniyetten randevu aldım aralığın 14 üne verdi.

Motosikleti
Kuba TK03
2026 yılı için;
B ehliyetime A ekleme prosedürü nedir? en son alan veya bilgisi olan var mı?
425tl vakıf
+2.239tl harç bedelimi yatırılacak sadece
Teşekkürler.

ekleme: ziraat bankasından ödeme ekranına girdigimde, sınıf güncelleme tip A sınıfı ehliyet fark belge fark ödemesi var, 1,051tl ve sınıf güncelleme tip a sınıfı belge var. hangisi ödenecek? :/ işlemi güncel olarak yakında yapan varmı?

ekleme2: nette şu ibare var "Ehliyet fark ücreti, sürücülerin mevcut sürücü belgesine ek bir ehliyet sınıfı eklemek istediklerinde ödemeleri gereken ek ücreti ifade eder. Bu ücret, farklı ehliyet sınıflarına geçiş yapmak isteyen sürücüler için geçerlidir." o zmaqn 1051tl fark harcı ödemem gerekiyor gibi...

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
2026 yılı için;
B ehliyetime A ekleme prosedürü nedir? en son alan veya bilgisi olan var mı?
425tl vakıf
+2.239tl harç bedelimi yatırılacak sadece
Teşekkürler.
dün sınavı geçtim 1 saate de nüfus müdürlüğüne randevum var evet vakıf ve harç bedeli yatırdım ayrıca değerli kağıt ücreti de var 1690 tl e sınava tekrar girmiyorsun ama direksiyon sınavından önce de 2000tl yatırman gerekli ayda 1 kere sınav oluyor sınav tarihinden en geç 10 gün önce kayıt yaptırırsan o ayın sınav takvimine ekleniyorsun yoksa bidahaki aya kalıyor benim 2 hafta sürdü bütün prosedür
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sınıf Güncelleme / Yeni Başvuru Tip: A Sınıfı Belge 4354.90 tl olanı seçmen gerekli

Son düzenleme:
Motosikleti
Kuba TK03
dün sınavı geçtim 1 saate de nüfus müdürlüğüne randevum var evet vakıf ve harç bedeli yatırdım ayrıca değerli kağıt ücreti de var 1690 tl e sınava tekrar girmiyorsun ama direksiyon sınavından önce de 2000tl yatırman gerekli ayda 1 kere sınav oluyor sınav tarihinden en geç 10 gün önce kayıt yaptırırsan o ayın sınav takvimine ekleniyorsun yoksa bidahaki aya kalıyor benim 2 hafta sürdü bütün prosedür
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sınıf Güncelleme / Yeni Başvuru Tip: A Sınıfı Belge 4354.90 tl olanı seçmen gerekli
hayırlı olsun ikimizede, bende dün A ehliyet için sınavı geçtim. B ehliyet sahibiyim.
sertifika hemen sisteme düşüyormuymuş? kurs detaylı bilgi vermedi.
bence seninde önceden B ehliyetin oldugunu varsayarsam, 425 tl vakıf, 1690 tl degerli kagıt ve 1051 tl A sınıfı fark ücreti ödememiz gerekiyor.
toplamda 3200tl civarı gibi.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hayırlı olsun ikimizede, bende dün A ehliyet için sınavı geçtim. B ehliyet sahibiyim.
sertifika hemen sisteme düşüyormuymuş? kurs detaylı bilgi vermedi.
bence seninde önceden B ehliyetin oldugunu varsayarsam, 425 tl vakıf, 1690 tl degerli kagıt ve 1051 tl A sınıfı fark ücreti ödememiz gerekiyor.
toplamda 3200tl civarı gibi.
a2 ve b ehliyetim var ziraate girince vakıf ve değerli kağıtla birlikte toplam ödenecek tutar gözükür o da 4354 olması lazım 1051 değil sisteme kursun girmesi gerekiyor kurs ne zaman girerse o zaman gözükür arayın söyleyin girerler

Motosikleti
Kuba TK03
a2 ve b ehliyetim var ziraate girince vakıf ve değerli kağıtla birlikte toplam ödenecek tutar gözükür o da 4354 olması lazım 1051 değil sisteme kursun girmesi gerekiyor kurs ne zaman girerse o zaman gözükür arayın söyleyin girerler
Ekran görüntüsü atıyorum ekte mevcut

ziraat ödeme ekranı buradaki fark ödemesi nedir? Mevcut ehliyetimiz var, sınıf ekleme farkını ödememiz gerekmiyor mu?
biz ehliyete sıfırdan kayıt olmuyoruzki, sınıf eklemek için fark ödememiz gerekiyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ekran görüntüsü atıyorum ekte mevcut

ziraat ödeme ekranı buradaki fark ödemesi nedir? Mevcut ehliyetimiz var, sınıf ekleme farkını ödememiz gerekmiyor mu?
biz ehliyete sıfırdan kayıt olmuyoruzki, sınıf eklemek için fark ödememiz gerekiyor.
yeni sınıf ekleneceği zaman benim dediğimi yatırmak zorundayız diğeri idari bi hata olduğunda yanlış ödeme yaptığınızda onu kullanıyorsunuz

Motosikleti
Kuba TK03
diğeri idari bi hata olduğunda yanlış ödeme yaptığınızda onu kullanıyorsunuz
idari hata ya da yanlış ödemeyele alakası yokki bunun.

ben bi araştıracagım bunu.
aşagıdaki linkte bundan bahsedilmiş, fark ödemesinin mevcut ehliyet sahibinin, ilave sınıf ekleme işlemi oldugundan bahsetmiş.

Fark ödemesi Hk

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
idari hata ya da yanlış ödemeyele alakası yokki bunun.

ben bi araştıracagım bunu.
aşagıdaki linkte bundan bahsedilmiş, fark ödemesinin mevcut ehliyet sahibinin, ilave sınıf ekleme işlemi oldugundan bahsetmiş.

Fark ödemesi Hk
tamam dediğinizi ödeyin randevu alın gidin kendiniz görün ben ne diyeyim daha

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
sen haklısın ben haklıyım konusundan bahsetmiyorum. bir konuyu acıklıga kavuşturmak derdindeyim.
ben açıklığa kavuşturuyorum sen inatla öyle değil diyorsun ben bugün gittim dediğim gibi yapıp ehliyetimi aldım özellikle de sordum fazladan mı harç yatırdım diye hayır doğru dediler bir de sen diğer seçeneği yatırıp dene açıklığa kavuşturalım

Motosikleti
Kuba TK03
ben açıklığa kavuşturuyorum sen inatla öyle değil diyorsun ben bugün gittim dediğim gibi yapıp ehliyetimi aldım özellikle de sordum fazladan mı harç yatırdım diye hayır doğru dediler bir de sen diğer seçeneği yatırıp dene açıklığa kavuşturalım
paşam benim seninle inat felan ettigim yok. kaldıki tanımam etmem yolda görsem selam vermem, tanımam. Kendi kendine tripleniyorsun, sana ben fazladan harç yatırdında demedim, bu benim umrumda da olmaz. benim yaşım 40'a geldi cocukca birileriyle inatlaşma derdinde olmadıgımı öncedende belirttim.

Ben bu harcın ne oldugunu ögrenme çabasındayım. bugun 5-6 tane nufus müdürlügü aradım, kimisi A1 veya A2 den A'ya geçişte zaten önceden degerli kagıt bedelini ve harcı ödediginiz için A ehliyet fark bedelini ödemeniz yeterli derken, kimisi 2025de harcı ödediyseniz ve 2026da ehliyeti alcaksanız bunun farkıdır dedi, 199 cagrı merkezindeki müşteri temsilcilerinin ise kiminin haberi bile olmazken kimisi konuya hakimdi.

Motosikleti
Arora kasırga
paşam benim seninle inat felan ettigim yok. kaldıki tanımam etmem yolda görsem selam vermem, tanımam. Kendi kendine tripleniyorsun, sana ben fazladan harç yatırdında demedim, bu benim umrumda da olmaz. benim yaşım 40'a geldi cocukca birileriyle inatlaşma derdinde olmadıgımı öncedende belirttim.

Ben bu harcın ne oldugunu ögrenme çabasındayım. bugun 5-6 tane nufus müdürlügü aradım, kimisi A1 veya A2 den A'ya geçişte zaten önceden degerli kagıt bedelini ve harcı ödediginiz için A ehliyet fark bedelini ödemeniz yeterli derken, kimisi 2025de harcı ödediyseniz ve 2026da ehliyeti alcaksanız bunun farkıdır dedi, 199 cagrı merkezindeki müşteri temsilcilerinin ise kiminin haberi bile olmazken kimisi konuya hakimdi.
Benim yaşım henüz 40'a gelmedi ama yaklaştı
Öncelikle her sınıf eklemeye tıpkı yeniden ehliyet alıyormuş gibi masrafları sıfırdan ödersiniz. Şundan yırtayım bunu ödemeyeyim gibi bir seçeneğiniz yok. Yırttırmazlar. Burası Türkiye 🇹🇷 🫡
40 yaşına kadar bunu öğrenmiş olmanız gerekirdi lakin siz inat etmeyi seçmişsiniz
Nüfusa gidince mobil uygulamayı açıp sorun görevli size hangi ücreti yatırmaniz gerektiğini söyler.
Farklı kategoriye ödeme yaparsanız sisteme düşmeyeceği için işleme devam etmez. Dolayısıyla ödediğin az miktar langırt köy sandığına...
Farklı ehliyet aldım sınıf ekleyeceğim az harç ödeyeyim hayallerine hiç girmeyin. Dediğim gibi,yırtamazsınız...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar