A1 ehliyet sınavında nelere dikkat etmek gerekir?

Motosikleti
Jupiter 125
Cumartesi A1(otomatik) ehliyet sınavım var. Daha önce motor ehliyetine girmiş arkadaşlar sınav günü nelere dikkat etmem gerektiğini ve o gün yaşadıkları deneyimden bahsedebilir mi?

Motosikleti
Jupiter 125
Neden ki:( ailem vitesli motor almama izin vermedi maalesef. 16 yaşındayım bu arada. scooter aldılar. zaten yeni motor alabileceğimide sanmıyorum bi süre. herhangi bir arkadaşım veya tanıdığımdada vitesli motor olmadığı için pratik yapma imkanım yoktu maalesef. kurs hocaları zaten bişi öğrettikleri yok. en azından scooterla geçme ihtimalim var. vitesliyi beceremezdim zaten kursun günlük 20 dakikadan verdiği 10 dersle sanmıyorum... ileride a ehliyeti alırsam tabii ki de vitesli alacağım

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
16 yaşındaysan pişman olacak bir şey yok ama 17 yaşına gelince alabildiğin en yüksek a2 ehliyeti al yoksa vakti geldiğinde a ehliyet almak istersin 2 sene a2 ehliyetle sürmediğin için alamazsın öyle pratik yapmaya falan da gerek yok 2 kere binseniz zaten alışıyorsun

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Slalomlarda ve dönüşte ayağına dikkat..Yere değdirme , kalırsın ;)

Motosikleti
Ns200 15"
Küçük skuterlerde arka fren ile denge sağlarsınız, sınavdayken kalsanız bile dünyanın sonu olmadığını ve gayet normal bir durum olduğunu aklınızda bulundurun. Her zaman gideceğiniz noktaya ve tehlikeye bakmayın yeterli. :)

Sınavı geçmeye yetecek kadar rahat ol yeterli. Çok fazla özgüven de bazen ters tepiyor. Bazen görüyordum normalde kuryeler olurdu ehliyet sinif yükseltmek için aşırı özgüvenden sacmalayip çok basit hatalar ile kaldıklarına şahit oldum.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Öncelikle sakin olmaya ve motorunu tanımaya çalış, ayaklarına dikkat et yere değerse sınavdan kalırsın, motoru yatırmaktan korkma düşeceğim gibi düşündüğün bir anda hafif açılan bir gaz (parkurdan bahsediyorum yanlış anlaşılmasın) motoru dikleştirir scooterların ağırlığı arkada olduğu için arka freni olabildiğince kullanmaya bak ancak hart diyede frene asılma ön taraf ile mesafeni koru ona göre kendine bir fren mesafesi bırak hart diye frene asılıp düşmektense hafif mesafeli gidip yavaş frenleme yapmak işine gelicektir.
Ben a1 manuel için 50 lik scooterimla derslerin dışında eğitim yapmıştım

Sınavı geçmeye yetecek kadar rahat ol yeterli. Çok fazla özgüven de bazen ters tepiyor. Bazen görüyordum normalde kuryeler olurdu ehliyet sinif yükseltmek için aşırı özgüvenden sacmalayip çok basit hatalar ile kaldıklarına şahit oldum.
hiç unutmam:
Kendi sınav günüm... Bi sürü motorcu adayı, kimi kendi motoruyla kimi kursun motoruyla sırası gelene kadar pratik yapıyor herkes. Ben de kursun motorunu kaptım, kendim pratik seanslarımda bi kere bile hatasız 8 çizemedim. Başka bi elemana da dikkat ediyorum, adam her şeyi kusursuz yapıyor. Sıram geldi, nasıl olduysa 8 çizebildim o an. Ve nasıl olduysa o her şeyi kusursuz yapan eleman 8 çizerken kaldı sınavdan.

bu da böyle anımdır.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
hiç unutmam:
Kendi sınav günüm... Bi sürü motorcu adayı, kimi kendi motoruyla kimi kursun motoruyla sırası gelene kadar pratik yapıyor herkes. Ben de kursun motorunu kaptım, kendim pratik seanslarımda bi kere bile hatasız 8 çizemedim. Başka bi elemana da dikkat ediyorum, adam her şeyi kusursuz yapıyor. Sıram geldi, nasıl olduysa 8 çizebildim o an. Ve nasıl olduysa o her şeyi kusursuz yapan eleman 8 çizerken kaldı sınavdan.

bu da böyle anımdır.

Ben de sınav öncesi 3 kez kusursuz parkur yaptım, sınav başladı sekize girdim parkura araba daldı. Öncesinde tecrübem olmasa ayak koymuştum, çok şanslıydım.

Parkuru mahalle arası gidiş geliş 2 şeritli bir yola yapmışlar ve sınav esnasında kapatmamışlar.

Motosikleti
Jupiter 125
teşekkürler herkese, gelişmeleri yarın bildiririm. inşallah geçerim salak saçma kursuma rağmen.

Motosikleti
Voge 250RR
Günde 20 dakika ders nedir ya? Bu arada o da yeter eğer dengede durabiliyorsan ama 20 dakika konusunda ciddiysen çok şaşırdım gerçekten. Benim hocam tanıdıktı gerçi 10 gün değil 5 gün derse girdim kimi zaman 1,5 saat kimi zaman 1 saat sürdüm ve ilk gün tüm dubaları devirdiğim için bana yarın akşam 10da gel kimse yokken yap kalabalıkta öğrenmen zor olur demişti. İlk gün tüm dubaları deviren ben daha üçüncü günde tüm aşamaları kusursuz yapmaya başladım. 4. gün okul bahçesinden çıktık aynı şekil 5. gün de öyle , bana rotayı anlattı.

Bu arada zaten 16 yaşındasın dediğin gibi 18e kadar yeni motor almazsın. Sana önerim fren yapmayı öğren, bana kimse fren nasıl yapacağımı öğretmedi ve düşe kalka öğrendim scooterlarda fren yapmayı bilmiyorsan düşmek kaçınılmaz özellikle senin acemilik dönemin neredeyse sonbahara geliyor aynı benim gibi, bol bol frenleme videoları izle dediğin gibi kurs sadece sınavı geçirir.

Motosikleti
Jupiter 125
ciddiyim hocam 20 dakikada.hocaların hiçbiri bişey öğretemdi gerçekten diyorum. sadece 8de dönerken dizimi kırmamı söylediler o kadar. hocalar sohbet etmeye geliyo kursa birbirleriyle. ehliyet sınavımın gününü söyledim adamlara, banane diyip yüzüme bakmadan gitti adamlar. cidden aldıkları para haram zıkkım olsun. sonuna kadar kendi kendiöe öğrendim herşeyi. kursa gidene kadar sadece kapalı alanda sürmeyi biliyordum. zaten öncesindede herhangi bir eğitim almadım motoru yine kendi kendime öğrendim. ileride vitesli motor alırken ciddi bir sürüş eğitimi almayı planlıyorum.

Motosikleti
Voge 250RR
ciddiyim hocam 20 dakikada.hocaların hiçbiri bişey öğretemdi gerçekten diyorum. sadece 8de dönerken dizimi kırmamı söylediler o kadar. hocalar sohbet etmeye geliyo kursa birbirleriyle. ehliyet sınavımın gününü söyledim adamlara, banane diyip yüzüme bakmadan gitti adamlar. cidden aldıkları para haram zıkkım olsun. sonuna kadar kendi kendiöe öğrendim herşeyi. kursa gidene kadar sadece kapalı alanda sürmeyi biliyordum. zaten öncesindede herhangi bir eğitim almadım motoru yine kendi kendime öğrendim. ileride vitesli motor alırken ciddi bir sürüş eğitimi almayı planlıyorum.
ciddi bir sürüş eğitiminin vitesli motosiklet almakla hiçbir alakası yok hatta bana kalırsa scooter kullanan birinin daha çok ihtiyacı var. Zamanı gelince scooter kullanmanın basit ama zor olduğunu anlayacaksın. İleride alacağın bahsettiğin motor önüne bir şey atladığında seni durdurur fakat muhtemelen şuanki scooterın durduramaz durdursa bile ilerideki motorun eminim daha hızlı durdurur seni. Yol tutuşundan yoldaki kırıklara tekerinin girmesinden bahsetmiyorum bile, ha tabi scooterın maxiscooter veyahut en azından fazla küçük değilse pek sorun olmaz ama emin ol vitesli motor diye bahsettiğin motora alışman maks 2 gün sürecek, sürüş eğitiminin kullandığın motorla pek alakası yok bence erken de alabilirsin o eğitimi.

Artı olarak şunu da ekleyeyim bahsettiğin "vitesli motor" tren rayından veya kot farkı olan yere istediği açıyla geçerken, sen dimdik geçerken bile tereddüt edeceksin altındaki scooter ile. Bu arada alınan ilk scooterın küçük olduğunu varsayıyorum belki de öyle değildir.

Yeni motosiklet alan herkese önerdiğim gibi sana da önereyim mümkünse eğer lastiklerini değiştir kaliteli lastik al, güzel bir lastik hatta en azından vasat bir lastik olduğunu bile sanmıyorum.

Motosikleti
CB125F
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
teşekkürler herkese, geçtim bu arada sınavı ama bir çok deneyimli kişi kaldı parkurda ilginç valla.
Ben de kasım sonuna doğru gireceğim CB125F kendi motorum fakat UAG 100 ile girecekmişim yaparım diye düşünüyorum cg olduğu için hafif bir motosiklet

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar