hiç unutmam:Sınavı geçmeye yetecek kadar rahat ol yeterli. Çok fazla özgüven de bazen ters tepiyor. Bazen görüyordum normalde kuryeler olurdu ehliyet sinif yükseltmek için aşırı özgüvenden sacmalayip çok basit hatalar ile kaldıklarına şahit oldum.
hiç unutmam:
Kendi sınav günüm... Bi sürü motorcu adayı, kimi kendi motoruyla kimi kursun motoruyla sırası gelene kadar pratik yapıyor herkes. Ben de kursun motorunu kaptım, kendim pratik seanslarımda bi kere bile hatasız 8 çizemedim. Başka bi elemana da dikkat ediyorum, adam her şeyi kusursuz yapıyor. Sıram geldi, nasıl olduysa 8 çizebildim o an. Ve nasıl olduysa o her şeyi kusursuz yapan eleman 8 çizerken kaldı sınavdan.
bu da böyle anımdır.
ciddi bir sürüş eğitiminin vitesli motosiklet almakla hiçbir alakası yok hatta bana kalırsa scooter kullanan birinin daha çok ihtiyacı var. Zamanı gelince scooter kullanmanın basit ama zor olduğunu anlayacaksın. İleride alacağın bahsettiğin motor önüne bir şey atladığında seni durdurur fakat muhtemelen şuanki scooterın durduramaz durdursa bile ilerideki motorun eminim daha hızlı durdurur seni. Yol tutuşundan yoldaki kırıklara tekerinin girmesinden bahsetmiyorum bile, ha tabi scooterın maxiscooter veyahut en azından fazla küçük değilse pek sorun olmaz ama emin ol vitesli motor diye bahsettiğin motora alışman maks 2 gün sürecek, sürüş eğitiminin kullandığın motorla pek alakası yok bence erken de alabilirsin o eğitimi.ciddiyim hocam 20 dakikada.hocaların hiçbiri bişey öğretemdi gerçekten diyorum. sadece 8de dönerken dizimi kırmamı söylediler o kadar. hocalar sohbet etmeye geliyo kursa birbirleriyle. ehliyet sınavımın gününü söyledim adamlara, banane diyip yüzüme bakmadan gitti adamlar. cidden aldıkları para haram zıkkım olsun. sonuna kadar kendi kendiöe öğrendim herşeyi. kursa gidene kadar sadece kapalı alanda sürmeyi biliyordum. zaten öncesindede herhangi bir eğitim almadım motoru yine kendi kendime öğrendim. ileride vitesli motor alırken ciddi bir sürüş eğitimi almayı planlıyorum.
Ben de kasım sonuna doğru gireceğim CB125F kendi motorum fakat UAG 100 ile girecekmişim yaparım diye düşünüyorum cg olduğu için hafif bir motosikletteşekkürler herkese, geçtim bu arada sınavı ama bir çok deneyimli kişi kaldı parkurda ilginç valla.