Sarfettiğiniz ''çocuk'' ''kazık yiyeceğim diye bağırıyor'' gibi sözleri lütfen kendinize saklayın, ailemin veya benim maddi durumum ve yaptığım seçimler hakkında söz sahibi değilsiniz.
Polis görecek
Bulunduğum yerde PCX125 stok sorunlu geç tarihte gelecek ve istemiyorum açıkcası NMAX bariz daha iyi.
Motor da benim üzerime olacak, gene ehliyetsiz kullandığım moped'imde benim üstümeydi hiç sıkıntı çıkmadı.
1-2 kez yakalandığım zaman satıp 125'liğine geçerim diyordum ama kaza olayı yüzünden 125'liği uzunca bir süre bekleyeceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------
Kullanırsın arkadaşım. Hatta ehliyetsiz bile kullanırsın.
Sonuçta motosiklet sana ehliyet sormuyor çalışmak için.
Kontağı çeviriyorsun ve gidiyorsun.
Çevirmeye de denk gelirsin, ceza bile yemeyebilirsin.
Ama emin ol bu riske girmeye hiçbir zaman değmez.
Allah göstermesin bir kazaya karıştığını düşün.
Yada ne bileyim mahallede bir çocuğa falan çarptığını düşün.
Karıştığın kazada dibine kadar haklı bile olsan bişey değişmez malesef.
Ehliyetinin izin vermediği bir araç kullanmak ve bu araçla ciddi bir kazaya karışmayı inan istemezsin.
Öyle insanlara denk gelirsin ki aklın şaşar. Ben ne halt ettim dersin.
Ya ehliyetinin izin verdiği aracı kullan, yada kullanmak istediğin araca uygun ehliyet al.
Biraz empati yapmaya çalış.
Yetersiz ehliyetle araç kullanan birisi bana maddi yada fiziki bir zarar veren kazaya karışsın, ben dibine kadar haksız bile olsam o adamın canına okurum ehliyeti yok diye...
Güzel mesajınız için teşekkür ederim, bu kaza konusu yüzünden bekleyebildiğim kadar bayiye NMAX 125 gelmesini bekleyeceğim. Açıkcası sizinle aynı bakış açısından hiç bakmamıştım ehliyet ve kaza faktörü yanyana aklımın ucundan bile geçmiyordu. Kask kamerası vs.yi bile hazırlamıştım gerekir diye ama zaten ehliyet yüzünden baştan kaybetmiş oluyorum.