A1 Ehliyet 150cc

Merhabalar öncelikle böyle bi sorduğum için affola çok düşüncesizce bi soru farkındayım ama bilgi almak istiyorum. Ben 16 yaşındayım bu yaz sınavlara girip ehliyet alıcam allahın izniyle. 2 Tane motor beğendim ikisinden birini alıcam ya APACHE 150cc alıcam yada Pulsar AS 150 cc ve A1 ehliyeti bildiğiniz üzere 125cc destekliyor. Ben A1 Ehliyeti ile bu iki motordan birini alsam sıkıntı olur mu? Polis çevirmesinde falan polis 150cc olduğunu nereden anlar? Anlarsa ne olur ? Sıkıntı olmazsa ikisinden birini alıcam. Bizim okulda bi cocuk 17 yasında apache 150cc motorla geziyordu,bi tanesi ehliyetsiz cbr125 ile geziyordu yanlış anlamayın "bunlar sürüyosada banada bişey olmaz dimi?" demek istemiyorum sadece örnek verdim. Lütfen yardımcı olun sıkıntı olur mu?

Son düzenleme:
Merhabalar öncelikle böyle bi sorduğum için affola çok düşüncesizce bi soru farkındayım ama bilgi almak istiyorum. Ben 16 yaşındayım bu yaz sınavlara girip ehliyet alıcam allahın izniyle. 2 Tane motor beğendim ikisinden birini alıcam ya APACHE 150cc alıcam yada Pulsar AS 150 cc ve A1 ehliyeti bildiğiniz üzere 125cc destekliyor. Ben A1 Ehliyeti ile bu iki motordan birini alsam sıkıntı olur mu? Polis çevirmesinde falan polis 150cc olduğunu nereden anlar? Anlarsa ne olur ? Sıkıntı olmazsa ikisinden birini alıcam. Bizim okulda bi cocuk 17 yasında apache 150cc motorla geziyordu,bi tanesi ehliyetsiz cbr125 ile geziyordu yanlış anlamayın "bunlar sürüyosada banada bişey olmaz dimi?" demek istemiyorum sadece örnek verdim. Lütfen yardımcı olun sıkıntı olur mu?

Kardeşim öyle bir durum ki ne dense yanlış olur. Kimi polis tam olarak hangi ehliyet in hangisine izin verdiğini dahi tam olarak bilmiyor. Kimisi de kurallara çok hakim. Bu kurallara hakim olup 25 cc büyük motor kullanıyorsun diye çok sorun yapmayıp göz yumacak olan da vardır. buna ben kesinlikle göz yummam kural kuraldır diyecek olan da vardır. Yani tamamen seni o anda çeviren polis memurunun inisiyatifine kalmış bir durum. Yine de korkarak gezmektense başka yakışıklı bir 125 lik bul kafan rahat gez sen.

Nerden mi anlar, ruhsatta yazıyor. 125 cc ile 150 cc arasında çok ciddi fark yok, riske girmeye değmez. 125 cc bir sürü model var kendini kısıtlama.

Kılın biri çıkar 25 cc için seni üzer kardeşim, bence de gerek yok kafan rahat olsun 125 cc al bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar