A-RI-ZA-LI Karagöl Yaylasındaydı, 17.12.2004

Gecen haftasonu A-RI-ZA-LI ekibinin Yalova Sudüşen gezisine katılamamanın vermiş olduğu burukluk ile bu Pazar sabahı ev halkı uyanmadan kacmaya karar verdim.Fazla gurultu yapmadan malzemeleri hazırladım uzerimi degistim ve apar topar motorun yanında soluğu alım.Cumartesi günü motorun karbüratörünü de söküp temizlediğimden aynı zamanda denemiş olacaktım.

Kastamonu börekçisini uğrayark büyük çayın yanında bir porsiyon patatesli+kıymalı börek yedim, yetmedi yarım daha :)

GPS i çatım ve Taraklı istikametine doğru gazladım. Yol bol ve keskin virajlı, yaklaşık otuz km.Yol üzerindedeki tüm yerleşim yerlerini kayderek Taraklı'ya vardım.Türkiye de henüz GPS le riçin ara ve köy yollarını gösteren ayrıntılı arazi haritaları yok maalesef.Bu nedenle özellikle ilçe, koy, yayla, koy yolaları, orman yollarının datalrını GPS ile çıkartarak bunları PC ortamında birleştirip saklamak çok büyük onem kazanıyor.

Taraklı-Göynük karayolunun yaklaşık olarak beşinci km.sinden sola Karagol tabelasının olduğu yonedevam ettim,Yol Kemaller köyüne kadar dar asfalt.Kemaller köyündne it,baren önce çamur sonra buz ve kar kaplı yolda ilerledim.Karagöl bu köye yaklaşık 6 km mesafede.Rakım yükseldikçe yoldaki kar oran artmaya başladı.Daha önceden traktör geçtiğinden traktör izelirnden gitmek durumunda kaldım.Aslında bu endurocu için dezavantaj bir durum.Traktör izi zemini buz kaplı setler yaptığından o izden gitmek zorundasınınız aksi halde on arka kayıyor.Keşke daha once hiç bir araç gitmemiş olsa idi.O zaman çok daha hızlı gidilebiliyor.Karagöl yayla merkezine vardığımda rakım 1125 mt yi gösteriyordu. yayla evleri boş, etrafta benden başka bir kimsecikler yoktu.Kar düşmeden önce kuru zeminde buraya tek başıma yine gelmiştim.Yaylanın yukarısındaki atepenin arka tarafına doğru gitmiştim.Hatta oradan Akyazı tarafına gide çok güzel orman yoları görmüş, sırtlardan ilerleyerek çok güzel bir parkurdan çok zevkli bir şekilde Taraklı'nın üstlerinden Geyve ye yakın bir yerler ekadar gitmiştim. Ancak durum şimdi çok farklı idi.Yerde yaklaşık 30 cm kar vardı ve yükseldikçe kar fazlalaşıyordu.Üstelik karın altında dabuz vardı. Bir kaç ramparad epey zorlandım buzdan dolayı.Yaylanın üst bölümündeki evlere kadar çıktım.Bundan sonra fazla zorlamanın da anlamı yoktu.O sogukta kan ter içinde kalmıştım.Karda motor kullanmak en az kumda kullanmak kadar insanı yoruyordu.Biraz fotoğraf olayındna sonra dönüşe geçtim neredeise on km.ye yakın karda ilerlemiştim.İniş daha kolay oldu.Bir kaç defa plaka yanıma geldi o kadar :)

Baharın gelmesini dörtgözle bekliyorum A-RI-ZA-LI lar ile burada keşfedilecek çok güzel parkurlar var.

Taraklı Gölpazarı yol kavşağında ufak bir alabalık lokantasında çay içmek için durdum.İşin ilginç tarafı orayı işleten arkadaşın daha önce XT-600 ü varmış.Sohbet ilerledikçe 1-2-3-7 tam yedi bardak çay içtim :)

Buray da GPS e lokanta olarak işaretledim artık uğrak yerimiz olacaktı.Sabah kahvaltısı, alabalık ve et her zaman bulunuyormuş Yolu düşen dostlara tavsiye ediyorum temiz ve sohbetkar bir yer.

Gölpazarı'na doğru çıkan yolda gaz açtım aynı yoldan gitmek istemediğimden ve GPS ile biraz daha data çıkarmak istediğimden sol tarafa dönen ilk köy yoluna gazladım.rastgele önüme çıkan toprak yollarda ilerleyerek köy içlerind ekarşılaştığım insnalarla ayaküstü sohbet ederek ve köy isimlerini kaydederek eve kadar gittim.

Bu arada dünkü karbürator temizliğinden sonra daha önce anlamsız şekilde kesiklik yaparak susan makine bu gün tık demedi.TEMİZLİK ŞART.mış..

DSC08257.jpg

DSC08259.jpg

DSC08263.jpg

DSC08265.jpg

DSC08266.jpg

DSC08267.jpg

DSC08268.jpg

DSC08269.jpg

DSC08270.jpg

DSC08271.jpg

DSC08272.jpg

DSC08274.jpg

DSC08275.jpg

DSC08276.jpg

DSC08279.jpg

DSC08280.jpg

DSC08282.jpg

DSC08284.jpg

DSC08285.jpg

DSC08286.jpg

DSC08287.jpg

DSC08289.jpg

DSC08290.jpg

DSC08292.jpg

DSC08293.jpg

DSC08297.jpg

DSC08298.jpg

DSC08299.jpg

DSC08300.jpg

DSC08302.jpg

DSC08304.jpg

DSC08305.jpg

DSC08306.jpg

DSC08310.jpg

DSC08311.jpg

DSC08312.jpg

DSC08313.jpg

DSC08313.jpg

DSC08314.jpg

DSC08315.jpg

DSC08316.jpg

DSC08317.jpg

DSC08320.jpg

DSC08321.jpg

DSC08322.jpg

DSC08323.jpg

DSC08325.jpg

DSC08326.jpg

DSC08327.jpg

DSC08328.jpg

DSC08329.jpg

DSC08330.jpg

DSC08332.jpg

DSC08333.jpg

DSC08335.jpg

DSC08336.jpg

DSC08337.jpg

DSC08338.jpg

DSC08339.jpg

ii olmuş güzel olmuş
ama kar dedinmi benim canım sıkılır sinir olurum pek hoşlaşmamda
bana milyarlar döksen o karlı yerlere keyif için çıkmam :pale:
sevdiğin şeylerin peşini bırakmaman çok güzel ama bravo =D>

toblerone' Alıntı:
ii olmuş güzel olmuş
ama kar dedinmi benim canım sıkılır sinir olurum pek hoşlaşmamda
bana milyarlar döksen o karlı yerlere keyif için çıkmam :pale:
sevdiğin şeylerin peşini bırakmaman çok güzel ama bravo =D>

selam, Antalya gibi bir yerde yaşanında kar sevmemek normal olsa gerek, ben d etam tersine 30 derecnin ustund emotor kullnamaktansa kard amotor kullanmayı yeğlerim :)

Süper beee :bounce:
benim hoşuma gitti. Ama benim tarzım bir olay değil motor ile dağ taş bayır. :queen:
Racingci adamız. Yürü tırman desen ok de. Motorla gidince ben yürümekten daha yavaş yol katederim sanırım :cherry: Düşe kalka :mrgreen:
Resimler çok iyi. GPS nasıl kullanışlı mı ? ben de bir ara sırf tatilde radarları ve yemek yerlerini kaydetmek için almayı düşünüyordum pahalı geldi :cherry:

murrat' Alıntı:
Süper beee :bounce:
benim hoşuma gitti. Ama benim tarzım bir olay değil motor ile dağ taş bayır. :queen:
Racingci adamız. Yürü tırman desen ok de. Motorla gidince ben yürümekten daha yavaş yol katederim sanırım :cherry: Düşe kalka :mrgreen:
Resimler çok iyi. GPS nasıl kullanışlı mı ? ben de bir ara sırf tatilde radarları ve yemek yerlerini kaydetmek için almayı düşünüyordum pahalı geldi :cherry:
sırf yemek yerleri icin GPS alırsanız yazık o paraya,
bir sekilde arazide gezenler icin mükemmel bir icad ve keisnlikle lazim, ama asfaltt için hic gerek yok bence

gene süper bir gezi olmuş :thumleft:
Toblerone katılıyorum en son Eskişehirden geldiğimde Antalya grajında toprağı öpücektim nerdeyse toprak gene başka
ama bende de olsa enduro bende durmam dağ tepe :bounce:

evet yokmu daha başka arızalı bekliyoruz Taraklı Karagöle gelmek isteyen ve gelipte görmek isteyenler beni muhakkak bulsun

Hasan ARVASİ
Taraklı SAKARYA
YARIM DEĞİL TAM ARIZALI

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar