Yahu nasıl bir toplum olduk. Seçim analisti diye bir meslek branş mı var? Seçim analisti ayda kaç para kazanır? ne yer ne içer?
Seçim olunca bu işleri kovalayan bir kişi kendince yorum yapar. Kimsede çıkıp onu maaşa bağlamaz. Oda geçinmek için başka işlerle uğraşır. Bu kadar basit.
Bu konudaki arkadaşta kebap ( restaurant ) işiyle geçimini sağlıyormuş ne var bunda?
yaşlıveacemi' Alıntı:Sizin dediğiniz gibi herkes herkesin işini yaparsa her şey karman çorman olur. Bu şahıs birde üstüne üstlük kabzımallıkta yapıyor.
Sizin dediğiniz gibi asıl herkes her işe burnunu sokarsa karman çorman olur. Banka veznesindeki gitsin ameliyat yapsın o zaman?
Toplum içinde yazı yazmanın, yorum yapmanın da zorluğu bu klavyesi olan yazıyor.Şu yazdıklarınızı bir daha okuyunuz. Mantık çemberi içinden de çıkmayınız, çok gülerler!
Yahu nasıl bir toplum olduk. Seçim analisti diye bir meslek branş mı var? Seçim analisti ayda kaç para kazanır? ne yer ne içer?
Seçim olunca bu işleri kovalayan bir kişi kendince yorum yapar. Kimsede çıkıp onu maaşa bağlamaz. Oda geçinmek için başka işlerle uğraşır. Bu kadar basit.
Bu konudaki arkadaşta kebap ( restaurant ) işiyle geçimini sağlıyormuş ne var bunda?
"secim analisti" lafindan ne anliyorsunuz bilemiyorum, ancak benim aklima gelen adamakilli bir veri akisi olup, bu veriyi bilimsel yontemlerle degerlendirebilen biri geliyor. Cunku "analist" bu demektir. Bir urunu, olayi, sonucu, ana etkenlerine ayirir, bunu yaparken de veri (data) ve bilimsel yontemler kullanir. Yorumcu baska, analist baska. Bu kepacinin elindeki veri ne? Sagdan soldan duyup internetten okudugu mu? Peki elinde olmayan bu veriyi dogru analiz edebilecek egitimi mevcut mu?
Alenen topluma yalan soylenmis, lami cimi yok. Ancak hayret edilecek bir durum da yok, yandas medya olarak asil isleri bu...
"bilimsel" falan yazınca ulaşılamaz bir şey zannettiniz galiba. Sizin anlayacağınız dilden anlatayım. Ülkemizdeki anket şirketlerinde çalışan yüzlerce kişiyi birer seçim analisti olarak tanımlayabilirsiniz. Kimsenin de gıkı çıkmaz.Haklısın biz her işimizi yaparken analistlerin ne dediğine bakarız. Analistin yedi göbek sülalesini araştırırız. Nobel ödülü almamış olsa bile en az bir kere nobele aday olması gerekir. İso, ilo, tse, astm falan filan standartlarına uygun mu uygunsa ondan sonra adam yerine koruz.
En azından ben analistten bunları bekliyorum.
Adam kebapçı. Türkiye'de yaşamıyor, Türkiye'nin dinamiklerini bilmiyor, sokağın nabzını bilmiyor, teee Amerika'da yaşıyor. Ama Türkiye'deki seçimleri analiz ediyor. Bu kişinin inatla seçim analizi yapabileceğini iddia eden birine ben laf anlatmaya çalışmazdım.
adamlar kebapcıyı bize analist diye itelemiş biz burada gelmişiz yok söyle olursa olur böyle olursa olur.
ne komik insanlarız ya.
neyse bende teknikerim gidip bi beyin ameliyatı yapayım; o kadar House izledik sonucta.
Yanlışın var iteledikleri bizler değil yardakçıları ve eğitimsiz kişiler yani kendi kitlesine sallıyor onlarda tereddüt etmeden ham yapıyor. meydandan tv kanallarından sabah akşam israile sallıyor ama resmiyette en cukkalı alışverişleri anlaşmaları israille yapıyor. Nasılsa kendi kitlesini A kanalından başka bir şey izlemediğini biliyor EE A kanalında'da her gün destan yazıyor.![]()
Ankara batıkentte katliam yapmış biri yada birileri denilene göre 45 e yakın köpek ölmüş.. canilik..