97 oktan katlılı 95 oktan ?

İnegöl'deki BP istasyonunun orda garsonum pompalarla içli dışlıyız içerde muhabbet felan içerde bişey gözüme çarptı fiyat tablosunda yazıyordu 95 oktan kurşunsuz benzin 5.08
95 oktan katkılı kurşunsuz benzin 5.08 Baktım pompalarda 97 diye satıyorlar anlamadım. Ne katmışlar olabilirler :silent: Sordum hepsi aynı dedi merakımı giderin abiler. bide bu 2 haftadır eşit fiyatla satıyorlar.

oktan arttırıcı katkılar oluyor ama verim konusunda ne verir tartışılır. perfromanslı motorlarda yüksek oktan, diğerlerinde 95 oktan iyidir. oktan sıkıştırılma seviyesini belirliyor. 12 - 13 sıkıştırma yapan racinlerde 97 oktan iyidir. hatta 95 oktan alırsanız motor için iyi olamz :) görece düşük sıkıştırmalı motora 97 oktan alırsanız, performans düşebilir. o yakıt yüksek sıkıştırmada yüksek performans veriyor çünkü.

Motosikletinizin kullanma kitapçığında uygun olan oktan yazar.
Sizin motorunuza, 95 oktan uygun ise, 97 kullanmanızın performansa olumlu bir etkisi olmaz.
Oktan yakıt kalitesi ile ilgili değil, yakıtın vuruntuya karşı olan direnci ile ilgili bir parametredir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar