Rahmi bey' i de tanımam sizi de. kimsenin avukatlığını yapma niyetinde de değilim. Ancak ehliyetimi Haziran ayında aldım ve nasıl aldığımı ben biliyorum. Benden sınav gününe kadar sadece para istediler. Onun harcı, bunun harcı. Kursa da 250 TL ödedim. Neden??? Sadece başvurabileceğim kurum MEB onaylı bir sürücü kursu olduğu için. Karşılığında hiçbir hizmet almadım. Sınava üç gün kala ben aradım adamları, ben hiç vitesli kullanmadım bir zahmet gösterin diye. Sınavdan bir gün önce lütfedip yarım saat sınav antrenmanı yaptırdılar.
Biz burada eğitim derken taşların arasında slalom yapmak ya da bir kalasın üzerinden geçmekten bahsetmiyoruz. Kimse babasının hayrına iş yapmıyor. Burada tartışılması gereken konu şu. Eğitim için harcadığım 450 TL mi beni hayatta tutacak. Yoksa kursa hiç uğuruna verdiğim 250 TL mi?
Size verdiğim paranın (sizden kasıt tüm sürücü kursları) karşılığını aldığım gün, oturur tekrar konuşuruz. şimdilik herkes neyin ne olduğunu, kimin ne yapıp yapmadığını iyi biliyor.
Haklısınız,kayıt olduğunuz kurstan eğitim alamamış olabilirsiniz ama bütün kurslar aynı değil,biz şu anda A2 ehliyeti VERMİYORUZ,daha önceden 3-4 ay öncesine kadar bu ehliyet sınıfını veriyorduk,ve ehliyet verdiğimiz dönemlerde her A2 adayını ortalama 8-10 saat çalıştırıyorduk be A2 sınav başarımız %100 idi.
Tekrar ediyorum bu forumda bir çok kereler yazdım milli eğitim bakanlığının standart sunduğu eğitim saati var bu da A2 için 10 saattir ve adaylar bu eğitimi almak zorundadır.
Bil bilme önemli değil eğitim saatini almak zorundasınız.
Ama bu iş 250 TL veya 450 TL ye olmaz,en az bu gün şartlarında kurs ücreti:600 TL emniyet:120 TL sınav harçları(teorik+yazılı) 100 TL yani toplam 820-850 TL arasında olması gerekiyor,ancak bu şartlarda meb şart koştuğu eğitimler verilebilir,
Biz yıllardır ucuz etin yahsinin yenmeyeceğini adaylara anlatmaya çalışıyoruz,
B sınıfında 12 saat zorunlu eğitimiz var direksiyon başarımız %80 üstünde.Aday cebindeki 2.000 TL telefonu ile bizimle gelip kurs ücretinin 50 TL aşağı pazarlığı yaptığı müddetçe bu iş olmaz.nitekimde siz ve sizin gibi örneklerdede olmayacağı aşikar.
Biz işimizi düzgün yapıyoruz facebook sayfamız herkese açık orada sınav sonuçları adayların yorumları açık girip bakabilirsiniz.Biz kendimizden sorumluyuz biz adayımıza iyi eğitim veriyormuyuz veriyoruz memnuniyet oranımız %90.
İnşallah Türkiyedeki tüm sürücü kursları bizim gibi eğitim verdiklerinde otururuz konuşuruz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:35 ----------
Mehmet Enis bey,
Sürücü kursları da babalarının hayrına ehliyet vermiyorlar ama nedense motora inmeyi binmeyi bile bilmeyen yüzbinlerce A2 ehliyetli ortalıkta cirit atıyor. Madem bütün kurslar aynı değil hemen size sorayım . Kursunuzdaki A2 motosiklet eğitmeninizin MEB sertifikası dışında herhangi bir eğitimi veya sertifikası varmı ? Hangi teknik ile sürücüleri yetiştiriyor hangi kitaptan eğitim veriyor. ???
Bir soru daha ; Sürücü kurslarında motosiklet A2 ehliyet eğitimi vermek için gidilen MEB (Milli Eğitim Bakanlığı)eğitmen kursunda motosiklete biniliyormu ? yoksa sadece masa başında alınan eğitimle mi eğitmen olunuyor.
Cevaplarınızı merakla bekliyorum. Hayatını eğitime adamış ve hemen her yıl aldığı yeni eğitimler ile kendisini geliştiren , el üzerinde tutmanız gerekirken yerden yere vurmaya çalıştığınız Rahmi Barutçunun tırnağı olabilecek eğitmenler sürücü kurslarında mevcutmudur acaba ?
Rahmi hoca ve onun gibi bu işe emek verenler sayesinde bu ülkede motosiklet sürücülerinin hayatını kurtaran "motosiklet eğitimi" diye bir şey olduğunu farkına vardı insanlar, yoksa siz ve sizin gibi TÜCCAR ların elinde motorun üzerine dahi oturtulmadan ver parayı al A2 yi git öl mantığı ile ölmeye devam edeceklerdi.
Rahmi hoca düzeyindeki bir eğitmen bu ülkedeki BÜTÜN sürücü kurslarını fazlası ile hakir görecek , sahip olduğu bilgi ve birikim ile onları fazlası ile ezecek hakka sahiptir.
ÖNEMLİ NOT: Rahmi hocanın YAMAHA ile beraber verdiği grup eğitimlerinde öğrencilerin ödediği bedel ANLI ŞANLI SÜRÜCÜ KURSUNUZUN HİÇBİRŞEY yapmadan talep ettiği paradan daha düşüktür.
Sevgilerimle
1-Rahmi Bey'i eleştirmediğimi yalnız onun da bu işten ticari kazanç sağladığını yazdım,kimse bu işi babasının hayrına yapmaz bunu kabul etmemiz gerekiyor,
2-biz Şu anda A2 ehliyeti vermiyoruz,ama 3-4 ay öncesine kadar veriyorduk,az önce arkadaşa yazdığım gibi A2 başarımız % 100 idi.Hocamızın vasıflarına gelince kendisi yıllarca otomobil motorsporlarına gönül vermiş Hatta amatör yarışlara katılmış ve yıllarca motor kullanma tercübesi olan bir kişidir,
3-MEB sertifikası almak için minimum 3 yıllık ehliyet sahip olmanız gerekiyor ve milli eğitim uygulamış olduğu sınavlardan geçip defansif sürüş eğitimine katılmadı gerekiyor,ancak bu şartlarda MEB usta öğretici sertifikası verilebilir.Yani MEB onaylı usta öğreticiler kesinlikle masa başı öğreticiler değillerdir.
4-Rahmi Barutçu olsun veya adını hatırlayamadığım bir çok öğretici eminimki işini severek ve istyerek yapıyordur,tabi ki bu ustaların tercübeleri tartışılmaz.
Son olarak ise sürücü kurslarının vermesi gereken A2 için 10 saat B için 12 saat zorunlu eğitim vardır.
Biz bu işe tüccar olarak kesinlikle bakmıyoruz.bizim için ilk önce eğitim gelir,
Not:Sizin yazınızı okurken gerginlik hissettim lütfen hitaplarınızda daha sakin olalım,Biz bu işi hakkıyla yaptığımıza inanıyoruz.
Direksiyon başarımız %80 üstünde.Her kurs aynı değildir bunu unutmamamız gerekiyor.