95 oktan'mı yoksa 98 oktan benzin kullanılmalı

zuhtupasa' Alıntı:
arkadaslar, :bounce:
daha öncede yazmıstım. bizim tipteki motorların motor içi yağlama kanallarının kalınlıgının ince olması nedeniyle biraz daha yaglı benzin tabir edebilecegimiz eski tip süper benzin kullanımı sonunda 95 veya 98 oktana göre motordaki çekiş ve sessizlik oranındaki olumlu değişikliği göreceksiniz. tavsiye ederim. eski tip süper kullanın. cevre için zararlı biliorum ama napalım artık.. :sunny: :cat:
Motorumun kullanma kılavuzunda 95 oktan alın diye yazıyor. Ancak bir aydır düşük devirde sabit hızda gitmek istediğim zaman (40km ve altı süratlerde) motor silkeleme yapıyor. Ya bujiden yada bobindendir dediler bujiyi değiştirttim biraz azaldı ancak kısmen gene var.
Tamirci arkadaş karbüratörün kılcal kanalları var onlar tıkanmış olabilir bunları ince bir telle temizleyelim bir ara dedi vaktim yok deyince "BİR KEREYE MAHSUS SÜPER BENZİN AL" daha yağlı olduğu için temizler dedi buda bende soru işareti oluşturdu buna ne dersiniz?

merhaba,

ben jinlun 250 motorumda hep 95 kullandım. bir ara tavsiye üzerine 98 aldım. ama performansından memnun kalmadım. motor tuhaflaştı.

95'ten şaşmayın derim.

iyi yolculuklar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sevgili motoman
dedigim gibi kullan ve rahatla..baslangıcta (rodaj sırasında) aynı sikayet bende de vardı. süper kullanmaya basladıktan sonra süper... :cat:

süper benzinin kaç oktan olduğunu bilen var mı?

benim motorun kataloğunda da '90 oktan ve üzeri kullanın' diyor.
süper benzinin oktan durumuna göre ben de süper deneyebilirim.

95 bence de.
motorada göre değişiyor bu seçenekler bende 95'ciyim ve randımanı güzel...
:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
eski tip süper benzinin oktanı 90 dır arkadaslar bilginize... :bounce:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Normal Benzin = 91 Oktan (2002 Ağustosta satışı durduruldu)
Süper Benzin = 95 Oktan
Kurşunsuz = 95 Oktan

Forumdan Uzaklaştırıldı
sevgili eyong 1 oktanın lafım olur aramızda.. :queen:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
1 değil 5, 90 Oktan olan normal benzin, süper 95 :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
hah işte orda bi yanlıslık var gibi eyong.. :cat: ama canın saolsun:) bence eski tip süper 91 oktan.. :cherry:
S&S

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Türkiye'de Kurşunsuz (95 oktan), ve Süper (95 oktan) olmak üzere 2 çeşit benzin pazarlanmaktadır. Normal (91 oktan) benzin satışı Ağustos 2002 itibariyle durdurulmuştur.

eingestellt; sei es Superbenzin mit 95 Oktan oder bei älteren Typen das frühere Normalbenzin mit 91 Oktan.

Başka bişey :bounce:

Forumdan Uzaklaştırıldı
sevgili eyong bu yurtdısı bilgisi kesinlikle dorudur.. ancak turkiyede daha farklı idi die biliorum neyse uzatmayalım..

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
ancak turkiyede daha farklı idi die biliorum neyse uzatmayalım..
Valla canım kardeşim, bilmeden konuşmaya ve yanlış bilgiler vermeye devam edersen ben uzatırım, kusura bakma.

Tüpraş'tan:
kurflunsuz benzin ve 95 oktan süper benzin. vermeyi de sürdürüyoruz. 1 Ocak 2005
tarihinden itibaren, Avrupa Birli¤i. ile efl zamanl› olarak
Araconline.com'dan:
Ve ufak bir hatırlatma 91 oktan normal benzin kullanırken 95 oktanlı benzin kullanmaya başlayan araç sahipleri daha yüksek verim alabilmeleri için ateşleme avans ayarını arttırmalıdırlar

Süper Moderatör (BBRR)
Eyong, +1
aynen yazıldığı gibidir normal benzin 91 oktan (artık ülkemizde satışı yoktur)
süper benzin 95 oktan
google da arama yaparsan aksi bir sonuca ulaşamayacağını göreceksinzuhtupasa, :bounce:

Forumdan Uzaklaştırıldı
ne diim ben uzatmayalım dedikce yazıosunuz hepinize sevgiler..

Yeni 97 oktan yakıt var piyasada excellium du sanırım adı, arkadaşların dediği gibi 95 oktan uyuzlaştırıyor, 98 oktan fiyatı pahalı. 97 oktan hem performansı etkiliyor hem daha çok km yapıyor. En azından benim motor bu yakıtı sevdi :)

Hakikatten bu Total'in Exelliumu(97 oktan mi bilmiyorum) ile bende fazla kilometre yaptim araba ile. Arabamin deposu 46 litre. Benzin isigi olmadigi icin ibre son "0" izi üzerini kapatinca benzin alirim bu da 39-40 litre olur genelde. ve bununla 280 ila 300 km yol yaparim. Exellium ile 320 yaptim ve ibre daha kapatmamisti "0" izini. Ama trafikte bensiz kalmaktan korkup Tem'e cikmadan aldim. Tahminim rahat bir 340-350 km yapacagi yönünde idi.

Şimdi Benzin bitsin Total'den alip Motorsiklet ile de deneyecegim bir.

Bunun disinda Arabaniz/motorsunuz icin ureticisi 98 oktan benzin kullanilabilir demedigi surece ki eski araclarin hic biri uygun degil buna. Yeni araclarda da kompresyon orani yuksek olanlar sadece. Fazladan para verirsiniz başka bir şey değil.

95 oktan super benzin.kursunsuz benzini motorlarımız yakamayıp egzozdan atıyor.heba olup gidiyor.BP de süper benzin mevcut.

Hakikatten bu Total'in Exelliumu(97 oktan mi bilmiyorum) ile bende fazla kilometre yaptim araba ile. Arabamin deposu 46 litre. Benzin isigi olmadigi icin ibre son "0" izi üzerini kapatinca benzin alirim bu da 39-40 litre olur genelde. ve bununla 280 ila 300 km yol yaparim. Exellium ile 320 yaptim ve ibre daha kapatmamisti "0" izini. Ama trafikte bensiz kalmaktan korkup Tem'e cikmadan aldim. Tahminim rahat bir 340-350 km yapacagi yönünde idi.

Şimdi Benzin bitsin Total'den alip Motorsiklet ile de deneyecegim bir.

Evet exellium totalde, bir arkadaşın tavsiyesi üzerine değiştirdim yakıtı, 1 depo 98 oktan denedim, çok çabuk bitti açıkçası pek farkını hissetmedim daha sonra sürekli excellium almaya başladım, kokusu çok farklı hoş bir kokusu var, performansıda güzel, km de de 30 km fazlası garanti. Çok fazla sürat yapmazsanız sanırım %13 civarlarında etkiliyor yakıtı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar