Geçmiş, olsun her şeye rağmen yine de ucuz atlatmışsınız.
Bence suç küçük cc motorda değil, küçük cc motorlar şehir içi motorlarıdır ben 4.küçük cc motorumu kullanmaktayım ve sizin gibi gidiş dönüş 65 km yol yapıyorum aşağı yukarı. Küçük cc'nin limitlerini bilerek kullanırsanız şehir içi için gayet ideal ve ekonomik aletlerdir. Sizin bahsettiğiniz gibi sıkıntı esasen o sollamayı yapmaya kalkışmakla başlamış ve anlattığınıza göre sonrasında da bir panik ve telaşe havası yaşamış kendinizi bir an evvel en sağa atmak isterken kaza başınıza gelmiş. Motosiklet kullanan insanın İstanbul gibi trafik kaosu içindeki bir şehirde zaman zaman emniyet şeridi kullanmaması mümkün değil, ben de hemen herkes gibi gerektikçe kullanıyorum. Ben şöyle sürüyorum da böyle başarılıyım da demek istemiyorum, anlık bir dalgınlıkla herkes hata ve kaza yapabilir. Ve hep ilk ciddi kazadan sonra vazgeçilir motosikletten genellikle.
Siz daha önce bu cc'de bir motor kullanmış mıydınız ya da bu işe küçük cc ile mi başlamıştınız(kastım 125 - 150cc gibi hacimler) bilmiyorum ama hani yukarıda eleştirenler olmuş küçük cc ile başlayın diyenleri, bence tam da bu gibi durumları daha iyi idrak edebilmek ve daha iyi sürüş dinamikleri edinebilmek adına küçük cc kısa süre atıyorum 1 yıl bile olsa kullanılmalıdır. Küçük cc'den kastım 250cc altı mümkünse 125 - 150 cc aralığıdır. Bunu şöyle düşünerek yapmalı, koşmaya başlamak istiyorsunuz ama daha önce koşmamışsınız, size önerilen koş- yürü-koş şeklinde bir başlangıç idmanı olacaktır, yani birden bire 5 - 10 km durmadan koşamayacaksınız, çünkü kondüsyonunuz yetersiz. Bu motora küçük cc ile başlayıp onun dinamiklerini hatta genel olarak motosikletin dinamiklerini anlama mevzusu da böyle bence. Bu sebeple yüksek hızlara çıkabilen 250cc motorlar bile ilk motor olarak sonradan sizinki gibi bir 150 ya da 125 liğe geçtiğinizde yanıltıcı olabilir. Küçük cc motosiklette sabrı öğretiyor insana her şeyden önce, benim sol şeritte sürmüşlüğüm ancak yol boşsa ya da trafik benim cüsseme yetecek hızda akıyorsa olmuştur mesela. Şimdilerde de öyle bu.
Tekrar çok geçmiş olsun, tez zamanda iyileşirsiniz umarım ve hak da veriyorum motosikleti bıraktırabilir İstanbul'daki otomobil sürücüleri insana. Umarım bundan sonra her şey gönlünüzce olur. Ama bir kez daha ben de iş motorun cc'sinde değil, o motorun nasıl, ne amaçla ve nerede kullanıldığındadır diyeceğim. (Şüphesiz motosikletin daha güçlü ve büyük cc olması avantajdır ama kimi zaman o büyük cc'de tam tersi durumlarda dezavantaja dönebilir) Kısa zamanda iyileşmeniz dileğimle.