Geçmiş olsun.
Senaryo:
Altta bir Hayabusa. Çevre Yolu. Sağ şerit, hız 120 km/saat civarı. 50 metre ilerde bir doblo (hep doblo olur) var. Hızı 100 km/saat. Geçmeyi planlıyoruz, biraz gaz açalım. Doblo ile aramızdaki mesafe 30 metre. Hızımız 140 oldu. Sol şeritte 100 metre geride bir BMW 3.20 belirdi (hep 3.20 olur) 190 km/saat hızla selektör yapa yapa geliyor. Sola çıkamıyoruz. Arkamızda beyaz bir Fluence şirket arabası (hep beyaz şirket arabası olur) bizimle aynı şekilde ivmelenerek sollamaya hazırlanmış. Artık dibimizde. Fren yapamıyoruz. Doblo ile aramızda 10 metre kaldı, artık Doblo rüzgarı kestiği için bacaklarımız ısınmış. Fluence içindeki temiz tıraşlı, takım elbiseli çocuk bir yerlerden eşantiyon olarak kopardığı taşınabilir şarj cihazını gülümseyerek kurcalıyor. BMW artık 20 metre gerimizde. Doblo'ya 5 metre kaldı. 5 metre arkada Fluence. BMW 10 metre geride. Ölüme 3 saniye var ve son... 2 metre önümüzde doblo. Şoförünün keli görünüyor artık. Doblo'nun eksoz kokusu burunda, Fluence'in motor sesi kulaklarda. BMW artık dikiz aynasında bile değil, kör noktada, yanımızda...
"Sağ elciği sertçe ittir, sağa yat, sol elciği sertçe ittir, kontrayı verdin, toparla, emniyet şeridindesin, hızın 150".
Arkadan Fluence'in acı fren sesini duydun. Neyse ki kurtardı. BMW'yi tekrar görebiliyorsun. Gerçekten çok hızlı. Ama emniyet şeridinde bekleyen kamyonu şimdi gördün. Dörtlü mü o? Dörtlü. Kamyon duruyor.
"Sol elciği sertçe ittir. Sola yat. Doblo'nun önüne çıkmak tek şansın. 1 metre sola kaçtın. Ama kamyon fazla yakındı..."
Saatte 150 km hızla, motor bağırmıyordu bile... kamyonun döküm demir kasasıyla buluştun. 150 km hızdan 0 km hıza iniş 0,05 saniyede oldu. Motorun arkası havalandı. Kamyonun kasasıyla motorun arasında, momentumun verdiği bilmemkaç tonluk basınçla kemiklerin un ufak oldu.
Cenaze ertesi günü. Baba oğlunu görmek istedi ama adli tıp uzmanları görmemesinin daha iyi olacağını söylüyor. Görüntü pek iyi değil. "Vücut bütünlüğü bozulmuş" diyor polis, "çok üzgünüz".
- Biraz hız haricinde bir hatam yoktu benim. Gerçek suçlu arkamdan beni sıkıştıran şirket arabası ve soldan çok yüksek süratle gelen BMW idi. Bir de belki emniyet şeridinde duran kamyon.
- Şu dörtlüleri yakmış olan mı?
- Evet. Çarptığım. Ölümüme sebep olan.
- Fren kilitlemişti, emniyet şeridine çekmiş bekliyordu o. Yanlış bir şey yapmadı.
-BMW ve Fluence?
- Evet. Suçlu onlar. Ama sen öldün. BMW kaza olduğunu fark bile etmedi. Fluence de ilaç tanıtmak için doktor randevusuna geç kaldığı için durup bakmadı bile. Doblo durdu. Senin motorundan parça mı fırlamış ne... Arabasına gelmiş. Senin öldüğünü görünce hiç sesini çıkartamadı adam. Durup ceset fotoğrafı çekti. Çarptığın kmyonun şoförü senin üstüne gazete örttü. 112'yi de sonradan yardım için duran arabalardan birisi aradı.
... O kadar...
Yeni yazmadım bu senaryoyu ama cuk oturdu. Hata bu. Düşük cc ile alakası yok. Öyle saçma senayolar olabilir ki emniyet şeridine kaçmaya iten... Her motorla başa gelebilir. İlerisi görünmeyen şeride aniden kaçmaktır hata, ileriyi göremeyecek kadar yakın takip etmektir, akan trafikte slalom yapmaktır hata. Sadece "yanlış motor seçmek" hata değildir, böyle bir hata yoktur.
Düşük cc'ye bağlamıyorum başınıza geleni, belki düşük cc üzerindeki acemilik olabilir.
Tekrar geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız. Umarım en kısa sürede tam sağlığınıza kavuşup yollara dönersiniz.
Geçmiş olsun.