- Konu Yazar
Aslında Deryali en büyük hatasının gayet bilincinde.
Hatta benim şimdi yazacaklarımdan daha iyi ifade etmiş.
Nedir o?
Her motosikletin sürüş dinamikleri farklıdır.
İstediğiniz kadar tecrübeli olun farklı motosikletlerin farklı tepkilerini bilecek kadar tecrübe ancak uzun dönem test pilotlarında olur.
Ama bu bir numaralı kural değil.
Bir numaralı kural,
küçük hacimli motosikletlerle otoyollara çıkmayın.
Zaten yakın zamanda yasaklanacaktır. Bu çok tehlikeli.
Aracınızın hız limitlerine ulaşabiliyor olması yeterli olduğu anlamına gelmiyor.
Bakın çoğunuz tersi olduğunu düşünüyorsunuz ama Türkiye'de en çok kaza yapan motosikletler scooterlar.
Aslında dünyanın bir çok yerinde böyle.
Evet sayıca fazla olmaları bir etken ama tek etken değil.
Bir çok scooter ve küçük hacimli motosikletler başlangıç motosikletidir.
Bunun için üretilirler.
Bu nedenle kapasiteleri düşüktür.
Hızlanmaları, frenlemeleri hızlı akan trafik için uygun değildir.
Bir başka hata, önünü görmeden şerit değiştirmek.
Bu emniyet şeridi de olsa gördüğünüz gibi küçük sürprizler çıkabiliyor.
Ama verdikleri zarar büyük oluyor.
Neyse uzun uzun yazarsam nasihat gibi olacak bunu Deryaliye yapmayı yakıştıramıyorum.
Herkes için bir uyarı olsun bu ve kendinize düşen dersi alın.
Sende bir an önce iyileş de bizi o muhteşem fotoğraflarından mahrum bırakma.
Değerlendirmeleriniz için teşekkür ediyor ve aynen katılıyorum.
Inanın özellikle küçük motoru o kadar dikkatli kullanıyordum ki, sanki motora yeni başlamışım gibi hiç bir risk almadan hız yapmadan kendimi tehlikeye atmadan sürüyordum.
Güvenlik şeridine birden girmem çok büyük yanlıştı, hep bir kaç araç ilersine bakarım etrafımı çok iyi tararım.
Güvenlik şeridinin boş gibi gözükmesi, köpeğin güvenlik şeridinde olabileceği tahmin edilememesi gibi sebeplerden bu hayatayı yaptım ve gerçekten pahalıya patladı.
İşte benim üzüldüğüm, büyük cc motorla ben zaten çoğunlukla soldan giderim, sağdan gitmem, dediğiniz gibi de küçük motorla zaten otoyola hiç çıkılmaması da gerekir. Yanlış ilk başta burada. yanlış motor seçiminde.
Ben bu yanlışı acı bir şekilde deneyimledim, umarım bu yazıları okuyanlarda bu tecrübeyi yaşamadan kendilerini o konuma sokmadan önlemlerini alırlar.