ben hep full depo alıyorum kafam rahat :queen: fulle diyemediğim gün "ne oluyor orda derim" ama a haber izlerim geçer :queen: yanlış anlamışım diye düşünürüm, herşey 10 üzerinden 10 aslında
şimdide beleşe konut kredisi varmış, sırf ucuz diye gidip ev mi alsam?!
o değilde nasıl bir felakete gidiyoruz? Hükümet gerçekten 1 gün sonrasını bile düşünmüyor şu an. Sadece seçime kadar kuyruğu dik tutmalık politika izliyor. Özellikle şu kredi hamlesi beni fena korkuttu. Düşünün ki zaten ekonomik görünüm bozulduğu için, hiçbir banka size düşük faizli kredi veremiyor. Neden veremiyor? çünkü aslında kendisi de şu an yurtdışından düşük faizli kaynak bulamıyor! Özel bankalarda durum bu.
Ama kamu bankaları hükümet yüzünden inanılmaz bir risk ve zararla karşı karşıya kalacak. Çünkü aynı şekilde dışarıdan düşük maliyetli kaynak bulamıyorken, buldukları kaynakları maaliyetinin altında dağıtmaya zorlanıyor! Burada ki öngörü şu; "ne yapıp edip, inşaatçıları batırmayalım düşük kredi bir miktar hareketlenme getirir ve bakarsın bir mucize olur bir anda çarklar döner".
Ama mevcut algı o kadar bozulmuş durumda ki, şu an krediyi 0.50 yapsalarda beklenen gayrimenkul alımı olmayabilir. Algı nakitte kalıp altın ve dövize yatırıma yönelmiş durumda.
İşte bu algı değişmeyip, yüksek maaliyetli borçlanıp, düşük maaliyetli şekilde satılmaya çalışan kredilerle, piyasada hareket oluşmazsa işte o zaman görürsünüz hayatın ne kadar pahalı olabileceğini:thumright