81 ilde eş zamanlı motosiklet denetimi yapıldı

Türkiye'de ilk kez yapılan uygulama: Motosiklet denetimi

81 ilde emniyet ve jandarmadan 27 bin 687 personelin katılımıyla, trafik ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla motosikletlere yönelik uygulama gerçekleştirildi. Türkiye genelinde ilk kez yapılan uygulamada aranan 284 kişi yakalandı, 5 bin 724 sürücü trafikten men edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, Jandarma Genel Komutanlığı personeliyle birlikte 81 ilde asayiş, trafik ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla motosikletlere yönelik uygulama gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde ilk kez yapılan uygulamaya, 4 bin 381 noktada 7 bin 483 ekip ve 27 bin 687 personel katıldı. Uygulamada, çalıntı ve aranan motosikletler ile aranan şahısların yakalanması amaçlanırken, motosikletlerin ve sürücülerin trafiğe uygunlukları da denetlendi.

284 aranan şahıs yakalandı

Uygulama sonucunda 52 bin 806 motosiklet kontrol edilirken, bunlardan ruhsatsız ve plakasız olduğu tespit edilen 5 bin 724'ü ise trafikten men edildi.

Denetimlerde, 290 çalıntı ve aranan motosiklet ile 284 aranan şahıs yakalandı. 6 bin 255 motosiklete 5 milyon 80 lira, 935 sürücüye ise 768 bin 748 lira idari para cezası uygulanırken, 277 kişiye de adli işlem yapıldı.

Kaynak: Yenisafak.com

Ekli dosyalar

• motosikelt-denetimi.jpg
    motosikelt-denetimi.jpg
    92.6 KB · Görüntüleme: 14,527
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi olmuş her an patlamaya hazır şekilde ortada fink atan bombaların bir kısmı temizlenmiş oldu.

Kurallara herkes uyacak uymak zorunda çok geç kalınmış bir uygulama bu alete biniyorsan gerekeni yapman gerekiyor... uygulama devam etmeli destekliyorum

Son derece gerekli , motorların bir araç olduğunun hatırlanması herkesin faydasına.

İstanbulda sirf damacana taşıyan motorcu demeye dilim varmiyor sucuları çevirseler emniyet köşe olur.

Başarılı bir denetleme olmuş, devlete de iyi para kalmış, nede olsa 3. Köprü den yandaş firmalara borcumuz var.

Devletin gerçekten haksız yere bu sürücülere ceza yazdığını mı düşünüyor sunuz? @sarpgray

Nerde yapmislar arkadas 5 gundur 1000 km yol yaptim 4 sehir sayisiz ilce gezdim hic rast gelmedim.. ilginc..

Aldığınız benzinin yarısı vergi, arabaların en düşük vergisi yarı fiyatı. Gelmiş burada cezadan gelecek olan paraya mı kaldılar hemde milletin tepkisini çekecekler. Babanın tarlasında gezer gibi evraksız,korumasız,sigortasız,muayenesiz gez sonra men edilince "devlete para lazım tabi" ayağı yap.

Haftasonu 1000 km yol yaptım. 1 çevirmeye denk gelmedim. Sanırım genellikle şehir içi yollarda yapıldı. Çok çok sıklaştırılması lazım bu denetimlerin.

Antalya da şehir içinde bir kaç yer de gördüm, beni yine hiç çeviren olmadı.

Keşke her gün yapılsa...

290 tane çalıntı motosikletin bu şekilde bulunması sevindirici. 52 bin araç kontrol edilmiş, 5 bin küsur araç plakasız ve ruhsatsız olarak tespit edilmiş. %10 nerdeyse. Sonuçları açısından çok güzel. Bu gibi durumlar için çok olumlu. Bir de şu arka çantaya takmayı bıraksalar ne güzel olacak.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Cuma günü İstanbul-Tekirdağ arası denk geldim sadece motosikletleri durduruyorlardı benimle birlikte birkaç tane daha motosiklet vardı. Güzel uygulama daha sık yapılmasını dilerim.

Aynen devam sonuna kadar ortalık ipsiz sapsız adam dolu 290 tane çalıntı motor yakalandığınıda ayrıyeten hatırlatayım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar