Xmax'imle 170 km'h düz yolda yaptığım konusunda attığımı veya km gösterge hata payını filan düşünmediğimi iddia ediyorsunuz, öyle mi?
Ben motorlarımda yaptığım hızları, gittikleri mesafeleri 3 yolla ölçerim.
1. Motosikletin üstündekii göstergeler. Bunlarda Japon motorları için %7-%10 kadar bir fazla gösterme (pozitif bias) mevcut. Tümünde böyle olduğu için bunun yasal birşey olduğundan kuşkulanıyorum.
2. Bisiklet cyclometreleri. Bunlar oldukça hassastır, ama üst hız sınırları genellikle 100 km altındadır. Ayrıce tekerlek çapını ölçerek girmenize izin veren modellerde hassasiyeti siz belirlersiniz.
3. GPS. Bu en hassas hız ve mesafe ölçme yöntemidir. Hassasiyeti 1000 km için 0.015 metredir. Yani GPS ne derse ODUR.
170 km/h GPS'le ölçülmüş hızdır. Zaten km göstergesi xmax'te 160'la sınırlıdır.
Benim mesleğimde "atma" lüksümüzün olmaması, günlük hayatımda da beni çok etkiliyor.
Saygılar.
250'lik Yamaha xmax'im düz yolda 170 km/h yapardı, ruhu şadolsun...
...ben 22 beygirlik vitesli CBF250 ile 145-150 zor görmüştüm
ayıpsın abi olmazmı napıyım böle böle asıyorum kendimi:mrgreen:OKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN
naaptın olm sen aşmışın kendiniehliyet warmı ehliyet öhö öhö
![]()
yok olm onu demedim...benim soruya qel...ehliyet![]()
dun bostancıdan cıkıp bahcelievlere işe gittim ilk defa uzun yola cıktım yani bana gore cok uzundu ama 80 kmyi gecmedi nedense olasılıklar
1.ben beceremedim
2.motorum 250cc yerine 100cc
3.daha 450 kmyi yeni gecti
4.Allah istemedicozemedim ya kesin ben beceremişimdir veya baska bişi bilen varsa yardım edebilirmi yada bu rodaj denilen karın agrısı yuzunden olabilirmi bana yakın oturan varsa gelip denerse sevinirim :cat: :wiinkk:
Okan kardeş makinen daha rodajda 80 km normal ara ara yüklen 5-6 km sonra hızı düşür cam siperlikde hızı etkiler hade kolay gelsin
cam performansı etkiler fakat vucudu rüzgardan korur hızı değil sağlığını ön planda tut bence,bende 250 cc jinnlun var oda en fazla 120 yi görüyor ama bu tip motorlarda kontrollu hız 60-80 dir kal sağlıcakla
kardeş 80 i pek geçmeni tavsiye etmem ben geçen hafta 115 i gördüm motor adeta yola hiç tutunmuyor gibi bişeydi en ufak bir hatada canınla ödersin iisimi gitmiyor diye kafana takma gitmemesi daha ii ben gidiyor diye habire şişiriyorum ama bigün elime alacağım motoru![]()