Büyük geçmiş olsun. Allah daha beterinden saklamış diyelim...
Yalnız, yukarıda bir arkadaşın dediği "..nedenini sormayalım" cümlesine katılmıyorum.
Sebebini sorgulamazsanız sorunu ortadan nasıl kaldıracaksınız ... Neyse ...
Ekipman konusundaki uyarınız çok önemli. Hemen herkes, ben dahil, botu/çizmeyi ihmal ediyoruz.
Kaval kemiğinizi de koruyacak şekilde, yani diz kapağınızın altına kadar neredeyse gelen motosiklet çizmesi tercih edilmeli diye okumuştum.
İhmal etmeyip, alsam iyi olacak.
Koruma demirinin işlevini de sorgulamak gerekiyor. Uygun bir koruma demiri, böyle bir düşmede, motosikletle birlikte sürüklenilse de motosikletin ağırlığının bacağa binmesini engellemesi gerekiyor.
Bir diğer konu da, düşme esnasında motosikletle birlikte sürüklenmek yerine, motosikletten vakitlice, ve uygun şekilde ayrılmayı başarmak.
Koruma demirinizin olup olmadığı, varsa neden işlevini yukarıdaki gibi yerine getirmediği, düşmenin kaçınılmaz olduğunu fark ettiğiniz anda neden motosikletin arkasında kalacak şekilde motosikletten ayrılarak düşemediğiniz konusunda bilgi vermek isterseniz, ders alma niteliğinde olabilecektir.
Tekrardan büyük geçmiş olsun.
Dava konusuna da deyineyim: Bir şey tutturabileceğinizi sanmıyorum. Haklı olsanız da... Oysa o güzergahtaki kamyonları görecek illa ki bir kamera vardır...
Motosikletinizin gidip çarptığı otomobilin 3 bin liralık zararını sizin trafik sigortanız karşılayacaktır diye düşünüyorum.
Hız konusuna deyineyim: Yavaş gidin arkadaşlar...
Kazanızda çıkartılacak çok dersler var ... Yolu okuma, yol tutuş, hızlanma, sollama, fren, düşme tekniği, ekipman, koruma demiri ...
Koruma demirine önem veriyorum. İlk taktırdığımı dar kalıyor diye daha geniş olan koruma demiriyle değiştirdim, bir düşme sonrası yetersizliğini fark ettiğimde. Hatta, arka ayaklıkları da kaynakla açık vaziyette sabitlettim. Yan yattığında önde koruma demiri, arkada arka ayaklıkların üstüne düşüyor artık...
Bot mudur çizme midir, 300 - 500 ayırıp, ihmal etmeyip alsam iyi olacak!
Alçıdaki resminize bakamadım bile... büyük geçmiş olsun! Acil şifalar dilerim.