80 cc gaz kesme sorunu

Motosikleti
Rks winner 200 , motoran vino 80
motoran wino 80 eski bir scooter ım var. her devirde ateşleme kaçırıyor. buratörde sorun olmadığına eminim açtım temizledim taktım ayarladım iyi durumda.

elektrik aksamında özellikle ya statör yada cdi da sorun olduğunu düşünüyorum.

yüksek devirden örnek vereyim, 100 ateşlemeden 30 40 ı bazen yeri geliyo 70 80 i boş geçiyor, rastgele bir şekilde. yarım saniye gaz kesiyor, 1 saniye gaz veriyor. sonra bi bir saniye gaz kesiyor. kısacası motor gazı tamamen sabit açık tutmama rağmen beni bir ileri bir geri atıyor. bu sorunu çok uzun zamandır arıyorum fakat yapay zeka dahil sağlıklı bir çözüme ulaşamadım.

bu sorunu ne zaman arasam sadece motorun hiç ateşleme yapmadığı sorunlara çözüm bulabildim fakat motor çalıştırırken hiç bir sorun yaşamıyor. ayrıca rolantim çok düzensiz. yine ateşleme kaçırma durumundan şüpheliyim.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
motoran wino 80 eski bir scooter ım var. her devirde ateşleme kaçırıyor. buratörde sorun olmadığına eminim açtım temizledim taktım ayarladım iyi durumda.

elektrik aksamında özellikle ya statör yada cdi da sorun olduğunu düşünüyorum.

yüksek devirden örnek vereyim, 100 ateşlemeden 30 40 ı bazen yeri geliyo 70 80 i boş geçiyor, rastgele bir şekilde. yarım saniye gaz kesiyor, 1 saniye gaz veriyor. sonra bi bir saniye gaz kesiyor. kısacası motor gazı tamamen sabit açık tutmama rağmen beni bir ileri bir geri atıyor. bu sorunu çok uzun zamandır arıyorum fakat yapay zeka dahil sağlıklı bir çözüme ulaşamadım.

bu sorunu ne zaman arasam sadece motorun hiç ateşleme yapmadığı sorunlara çözüm bulabildim fakat motor çalıştırırken hiç bir sorun yaşamıyor. ayrıca rolantim çok düzensiz. yine ateşleme kaçırma durumundan şüpheliyim.
Şüpheni gidermekle başla. Ateşlemeyi sağlayan elektrik hattı yani Buji, kablo, cdi, statör ve aküyü gözdden geçir. Hepsi çalışıyorsa hava ve yakıt gelişine bak. Bakmadıysan tamirciye git 😆

Motosikleti
Rks winner 200 , motoran vino 80
Şüpheni gidermekle başla. Ateşlemeyi sağlayan elektrik hattı yani Buji, kablo, cdi, statör ve aküyü gözdden geçir. Hepsi çalışıyorsa hava ve yakıt gelişine bak. Bakmadıysan tamirciye git 😆
bujiyi ve buji başlığını yeni değiştirdim, akü değerleri gayet normal. kablolarda temazsızlık da göremedim multimetreyle hepsi sağlam gözüküyor. bobinler iyi durumda. statör ve cdi ı nasıl test edeceğimi bilmiyorum. sanayide sağlam cdi denetmek istedim fakat o cdi ı bozabilir motor diye denetmediler haklı olarak. statörü de test etmedim ederim en kısa sürede. sanayide soğuk ve yapmak istemez gibi davranıyorlar, daha önce motosikletlerime çok zarar verdiler, her seferinde başka ustaya gitsem de hep hasarlı aldım motorlarımı o yüzden sanayiye olabildiğince gitmek istemiyorum. sanırım halledebilirm sadece daha önce yaşayan var mı onu merak ettim sadece.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar