80 cc diye 50 cc motor satmışlar

Motoru alalı 5 ay oldu 50 cc ama 80cc yükseltilmiş diye aldık daha doğrusu satan bayi öyle dedi bugün ön arka kayış varyatör bakımı yaptırdım usta bana motor 80cc değil 50 cc dedi yani bu nedir insan kandırmak değilimdir 50 cc motoru 80 cc diye satmak insanı keriz salak yerine mi koyuyor bu satıcı

80e yükseltme kiti takmalarını söyle hayır derlerse elinde de 80cc yazan belge varsa dava et şanslıysan 1 sene sonra istediğini alırsın

80e yükseltme kiti takmalarını söyle hayır derlerse elinde de 80cc yazan belge varsa dava et şanslıysan 1 sene sonra istediğini alırsın
araştırdım ruhsatta 50 cc yazdığı için birsey yapamazsın dediler bakalım iş den izinli olduğum gün gidip konusucam belki güzellikle verirler kitini yanlışlık olmuş derler belki

köyde amcamın odun motoru vardı, oda 50cc :D

kusura bakmayın gülüyorum ama komiğime gidiyor, abi 50cc nedir ya? milletimizi mahvediyorlar gerçekten.

Motoru alalı 5 ay oldu 50 cc ama 80cc yükseltilmiş diye aldık daha doğrusu satan bayi öyle dedi bugün ön arka kayış varyatör bakımı yaptırdım usta bana motor 80cc değil 50 cc dedi yani bu nedir insan kandırmak değilimdir 50 cc motoru 80 cc diye satmak insanı keriz salak yerine mi koyuyor bu satıcı
Ustanız silindir pistona bakmadığı sürece 80lik yapılıp yapılmadığından emin olamaz. Dışardan bakımdığında 50 ile 80ccnin silindiri aynı görünür. Varyatörde zaten iyileştirme yapmıyolar direk silindir piston atıp geçiyolar. Yani nerden anlamış tam olarak?

Bayi sizi kandırmış olabilir, şuan usta dediğiniz kişi de sizi kandırmaya çalışıyo olabilir. Siz hep birilerinin dediğine göre iş yapıp duygudurumunuzu değiştiriyosanız daha başınıza gelecek çok şey var gibi görünüyor. Azıcık akıllı mantıklı davranın, bayiye gidin önce bi sorun, 80lik olduğunu ispatlamalarını isteyin.

köyde amcamın odun motoru vardı, oda 50cc :D

kusura bakmayın gülüyorum ama komiğime gidiyor, abi 50cc nedir ya? milletimizi mahvediyorlar gerçekten.
50cc gayet mantıklı. Özellikle küçük şehirlerde kullanıyorsan. Bence küçük şehirlerde (küçük şehirden kastım, çevre yolu olmayan şehirler mesela Çanakkale) her evin olmazsa olmazı. Bulunduğum şehirde arabaya da binsem, motosiklete de binsem, 50cc skutere de binsem gitmek zorunda olduğum hız 50km/s. Vergisi, sigortası olmaması büyük nimet. Bisiklet gibi, terlik gibi. Pır pır pır her yere götürüyor.

50cc gayet mantıklı. Özellikle küçük şehirlerde kullanıyorsan. Bence küçük şehirlerde (küçük şehirden kastım, çevre yolu olmayan şehirler mesela Çanakkale) her evin olmazsa olmazı. Bulunduğum şehirde arabaya da binsem, motosiklete de binsem, 50cc skutere de binsem gitmek zorunda olduğum hız 50km/s. Vergisi, sigortası olmaması büyük nimet. Bisiklet gibi, terlik gibi. Pır pır pır her yere götürüyor.
sigortası olmaması büyük nimet taki bi arabaya çakana kadar :D

sigortası olmaması büyük nimet taki bi arabaya çakana kadar :D
Gözün kapalı kullanmadığın sürece öyle bir şey olmuyor. Yıllardır kullanıyorum, ani durumda tepki vermek için oldukça fazla süren oluyor. Zaten en fazla 50 ile falan gidiyor oluyorsun. Kısaca defansif sürersen kaza yapmazsın.

Gözün kapalı kullanmadığın sürece öyle bir şey olmuyor. Yıllardır kullanıyorum, ani durumda tepki vermek için oldukça fazla süren oluyor. Zaten en fazla 50 ile falan gidiyor oluyorsun. Kısaca defansif sürersen kaza yapmazsın.
trafiğe gandalf bile çıksa kaza yapabilir bu dediğinizin şaka amaçlı olduğuna inanmak istiyorum

trafiğe gandalf bile çıksa kaza yapabilir bu dediğinizin şaka amaçlı olduğuna inanmak istiyorum
Şaka değil ciddiyim. Kaza elbette olabilir ancak, defansif sürersen kendi hatanla kaza yapmazsın. Maksimum 50 ile gidiyorsun. O hızda bile takip mesafeni koruyamıyorsan daha hızlı bir motora binmemek daha mantıklı olur zaten. Güvenlik balonunu bırak, arabaların sağından tam gaz geçme zaten o kadar yavaş bir motorla kaza olmaz. Eğer kaza yaparsan ve karşı taraf hatalıysa sigortan olmaması da sorun olmaz.

sigorta olmaması kişi için zararlı, ben sigortasız motosiklete binmem zira olası en ufak bir kazada bile duman olurum, bir arabanın tamponunu çizsek 50 bin lira artık.

aslında benim demek istediğimi sen söylemişsin, yahu abi 50cc nedir allah aşkına, yani 125cc bir scooter olacak ve ona vergi isteyen hükümet yerin dibine batsın zaten, muayene yaptırmak sıkıntı oluyor insanlara çünkü oda gereksiz pahalı...

yani milletimiz öyle bir soyuluyor ki 125cc denilen motosikletin en kralı bir kaç aylık maaş ile alınabilmesi gerekirken bizler 50cc zor alıyoruz, ne hale geldik halkımızın yarısı belki daha fazlası bu durumu kabullenmiş ve normal olarak görüyor ya ben ona kahroluyorum.

halkımızın yarısı belki daha fazlası bu durumu kabullenmiş ve normal olarak görüyor ya ben ona kahroluyorum.
%51 bunu istediği için bu durumdayız. Elden pek bir şey gelmiyor maalesef. İlk zamanlar bi bu nasıl iş kardeşim oluyor, sonra bakıyorsun hiç bir şey değişmiyor ve her şey daha da zamlanıyor, sen de alışıyorsun. Benzin 4 lira olduğu zaman isyan ettiğim günleri hatırladım şimdi. 5 yapsınlar da rahatlasınlar demiştim. Şimdi 50'ye gidiyor.

Usta silindir üzerinde 50 cc yazısı görmüş olabilir fakat artık çoğu silindirde 80cc olsa bile üzerinde 50 cc yazıyor kanunen bir sorun olmaması için.

Bunu şöyle az çok anlayabilirsiniz, 50 cc ile 80 cc arasında ciddi bir güç farkı oluşur, 50 cc rampalarda fazlasıyla boğulup 2 kişi çıkmazken, 80 cc kit ile rampaları daha rahat çıkmaya başlar. Düzde çok fazla fark hissetmezsiniz.

Motorun kac cc oldugunu kesin anlamak icin,ölcüm yapmak gerekir öyle yaziyla falan olmaz söyleki: Pistonun üst ölü noktasindan alt ölü noktasi arasinsdaki yüksekligi ölcerek geometri hacim hesaplamasi formulünü uygulayarak kesin cc 3 yi bulabilirsiniz söyleki : Pi carpi r kare carpi h Pi:3.14 rkare(yani yari capin karesi carpi h yani yükseklik, örnek : capi diyelim 6cm yarisi 3cm 3ün karesi 9 yükseklik de diyelim 8 olsun 9x8=72cc sizin motorunuz 72cc lik nir hacima sahiptir, bütün icten yanmali motorlarda hacim böyle hesap edilir,selam ve saygilarimla.

Her millet hak ettiği gibi yönetilirmiş.
Başkalarını suçladığımız müddetçe yol alamayız. yapmamız gereken kendimizi suçlamak ve şapkayı önümüze koyup düşünmek.

DÜZELTME: Yapmis oldugum slindir hacmi hesabinda sehven yanlislik yapmisim dogrusu asagidaki gibidir.Pi sayisi yani 3.14 ile taban yari capi karesi ile carpilip cikanida gene yükseklikle carpip silindirin hacmini buluruz.söyleki: Taban capi 6 cm yarisi 3 cm onun karesi 9eder carpi 3.14=28.26 . carpi 8cm silindir yüksekligi ile yani 8 ile carpariz ve netice 226.08 olarak karsimiza cikar yani motorumuz 226,08 cm küplük bir hacime sahiptir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar