80/90-17 Yerine 90/90-17 Lastik Takmak - Kuba CR1-S (Soru)

Merhabalar,

Yaklaşık 1 ay önce motosiklete başladım. Başlangıç motoru olarak 150CC KUBA CR1-S tercih etmiş bulundum. Şu anda bir sıkıntıdan dolayı baya düşünceliyim. Motosikletimin üzerindeki lastikler yolu pek tutmuyor diyebilirim. Lastik değiştirmeye karar verdim.

Lastik değiştireceğimde başlıkta belirttiğim gibi 80/90 ön lastik, 110/80 arka lastik aramaya başladım. Orjinal ebatları bu şekilde olduğu için tüm aramalarımı bu ebatlara göre yaptım. Arka lastik Anlaş marka rahat bulunuyor lakin ön lastikte 80/90 ebatı pek bulunmuyor. Bulunsa bile desen olarak tatmin edici görünmüyor. Zaten motorum çok kalıplı olan veya gösterişli bir motosiklet değil o yüzden lastik tasarımına da biraz bakıyorum diyebilirim.

Şimdi esas sorum şu, 80/90 yerine 90/90 ebatında anlaş marka lastik taksam benim için büyük bir tehlike oluşturur mu?
Kuba servisi oluşturmayacağını söyledi ama burada birebir kullanıcıların ve tecrübeli arkadaşların tecrübeleri daha güvenilir geliyor.

Sizin düşünceleriniz nedir, konuya dönüş yaparsanız çok mutlu olacağım.

Ha birde 80/90-17 Lastik varsa önerilerinizi de yaparsanız sevinirim.

Herkese iyi forumlar :king:

Son düzenleme:
Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Ön lastik olduğu için; çamurluğa ve yan taraflara lastik deymezse, janta iyi oturursa, hızın daha düşük göstermesi dışında sorun olma ihtimali düşük olabilir.

Ön lastik olduğu için; çamurluğa ve yan taraflara lastik deymezse, janta iyi oturursa, hızın daha düşük göstermesi dışında sorun olma ihtimali düşük olabilir.

Çok hızlı giden bir motosiklet değil zaten ki yüksek hızlara çıkmıyorum, sürüş karakterinde 1cm değişiklik yapar mı ondan korkuyorum açıkçası. Kuba servisi 90/90 çamurluğa sürtmüyor olur diye söyledi. Rahmetli Barkın abinin bi uyarısı vardı virajlar ile ilgili bir yönden de ondan korkuyorum. İyi görünmesinden ziyade rahat bulunabilir bir ebat olduğu için 90/90 düşündüm. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

açıkçası şahsi görüşüm bir sorun oluşturmayacağı yönünde. Şöyle ki 90-80mm ile toplamda 10 mm'lik bir fark elde etmiş olacağız. Asimetrik bir lastik yapısı bu aşamalardaki motosikletlerde pek mevcut olmayacağı için eşit bir şekilde dağılmış 5 mm'lik genişlik çamurluk vb. gibi motosiklet parçalarına sürtmeye neden olmadıkça sürüşlerde engel oluşturmayacaktır. Yine de konu hakkında pek tabi ki tecrübe edinmiş arkadaşlarımız yorumlarını ve tecrübelerini paylaşırlarsa daha net bir bilgi edinmiş oluruz.

Başlangıç motorum kuba cr1e kışlık lastik takmıştım 90 90 17, sorun olmamıştı. Takabilirsiniz jant o ebatı kaldırıyo.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar