8 mart dünya kadınlar günümüz kutlu olsun

bi bakıyım dedim kutlama başlığı açılmış mı hüsrana uğradım
mt deki bay arkadaşlar unutmuş heralde dedim günün anlam ve önemini:pr:

töre cinayetlerinin ve aile içi şiddetin olmadığı, kadınların özgürlüğünün daha az kısıtlandığı,doğu ve batıda yaşayan kadınların arasındaki uçurumun kalktığı, kadın haklarının çok daha fazla önemsendiği bir gelecek olması dileğiyle
tüm hemcinslerimin dünya kadınlar gününü kutlarım :rendeer:
Biz kadınlarımızı tek bir gün için hatırlamaya karşıyız :bounce:
(ver gazı mayk ver gazı)
Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun bayanlar :cat:

v8marchbc1.gif

boulder.gif

8 Mart 1908 yılında Amerikalı kadın işçiler, erkeklerle eşit ücret ve doğum izni için kendilerini fabrikaya kilitlemişlerdi ve içeride çıkan yangınla 129 kadın yaşamını yitirmişti.

O sebeple, çalışan kadınların kazandıkları haklarını kutlama günüdür 8 Mart. Yani aslında Dünya Emekçi Kadınlar Günüdür.

Bu da bu güne saçma diyen asfaltlara logar olsun :p :wiinkk:

Bu günün neden Dünya Kadınlar Günü olduğuna değindiğiniz için teşekkürler Prometheus ;)

Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1800'lü yıllarda bir tekstil fabrikasında daha iyi çalışma koşulları için greve giden kadın işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamayarak ölmeleriyle gündeme geldi. Kadınlar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 8 Mart'ta eşitlik isteklerini daha yüksek sesle dile getiriyorlar.
8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanması, uluslararası düzeyde kabul gören bir hal alması 1970'lere rastlasa da, bu tarihe kaynaklık eden olay ve dünya kadınlarının ortak bir gün kutlama isteğinin gündeme gelişi 1800'lerin ortasını bulur. ABD'nin New York kentindeki Cotton tekstil fabrikasında çalışan işçi kadınlar, 1800'lü yılların ortalarından beri daha iyi çalışma koşulları, emeklerinin karşılığında hak ettikleri ücret ve daha iyi yaşam için mücadele vermektedir. Ama bunca yıllık mücadeleye karşın elde edebildikleri pek bir hak yoktur. En sonunda, 8 Mart 1908 günü, haklarını alabilmek için son çare olarak greve giderler. Ancak patronlar bu greve zalim bir şekilde müdahale ederler. Greve giden kadınlar fabrika binasına kilitlenirler. Patronlar bu yolla grevin başka fabrikalara sıçramasını engellemek isterler. Ancak beklenmedik bir şey olur ve fabrika yanmaya başlar. Ne yazık ki yangından fabrikada bulunan kadın işçilerden çok azı kaçarak kurtulmayı başarır Yanan fabrikadan kaçmayı ve fabrikanın çevresine kurulmuş olan barikatları aşmayı başaramayan 129 kadın işçi yanarak ölür.
Aynı yıl diğer endüstri kollarındaki kadınlar da mücadeleye devam ederler. Kadınların yürüttükleri mücadelenin temelinde seçme ve seçilme hakkı, günlük çalışma saatlerinin, koşullarının ve ücretlendirmenin yeniden düzenlenmesi gibi konular bulunmaktadır. Dünya Kadınlar Gününde bugün de ilk başlarda yapıldığı gibi eşitlik için, bağımsızlık için, politik haksızlıkların ortadan kalkması için, daha iyi yaşama ve çalışma koşulları elde edebilmek için çalışılıyor. (ALINTIDIR. KAYNAK : http://www.memocal.com/bgvh/DunyaKadinlarGunu.asp )

dünya kadınlar gününün böyle bir olaya dayandığını bilmiyordum
okurken tüylerim ürperdi
paylaştığınız bilgilendirdiğiniz için teşekkürler

Hemen her yerde en küçük fırsatta, gözünü yazılarıma dikmiş nereden ne çıkarırım diye bakıyor bazılarınız... Hiç umrumda değil, bırakında bir bayan olarak bayanların önemini sizden daha çok bileyim...

Siz kimin ağzından emekçi kadınları savunan sözler çıktığını duydunuz, siz kimden kadının bu hayatta değerli varlık olduğunu, kocasına çocuklarına bir ton emeği geçen fedakar insanlardır dediğini duydunuz... Benim kızdığım nokta, kimsenin günün anlamını bilmeden yorum yapmasıdır..Kaç kişi 8 Martın gerçekte ne anlam taşıdığını biliyor. Ben ki ileri derece de feminist olup , her zaman her yerde kadınları savunurum.. Bunun aksi bir davranışı benden beklemeyin..

Saygılarımla....

8 Mart 1908 yılında Amerikalı kadın işçiler, erkeklerle eşit ücret ve doğum izni için kendilerini fabrikaya kilitlemişlerdi ve içeride çıkan yangınla 129 kadın yaşamını yitirmişti.

O sebeple, çalışan kadınların kazandıkları haklarını kutlama günüdür 8 Mart. Yani aslında Dünya Emekçi Kadınlar Günüdür.

:rendeer: :thumleft: ::alkiis:: ::biggrinn ::haapppy: ::plus1:: ::lolabove ::thanks:

Hemen her yerde en küçük fırsatta, gözünü yazılarıma dikmiş nereden ne çıkarırım diye bakıyor bazılarınız... Hiç umrumda değil, bırakında bir bayan olarak bayanların önemini sizden daha çok bileyim...

Siz kimin ağzından emekçi kadınları savunan sözler çıktığını duydunuz, siz kimden kadının bu hayatta değerli varlık olduğunu, kocasına çocuklarına bir ton emeği geçen fedakar insanlardır dediğini duydunuz... Benim kızdığım nokta, kimsenin günün anlamını bilmeden yorum yapmasıdır..Kaç kişi 8 Martın gerçekte ne anlam taşıdığını biliyor. Ben ki ileri derece de feminist olup , her zaman her yerde kadınları savunurum.. Bunun aksi bir davranışı benden beklemeyin..

Saygılarımla....

Ben kadınları her zaman savunurum o zaman duymadıysan ilk benden duy dishy ciğim.Saygılarımla.:rendeer:

Son düzenleme:

Prometheus tam bu 8 mart vakasının nerden cıktıgını yasıyodumkı benden erken davranmıssın.Ama bu asvaltlara logar olma esprisine bittim,loptum halada guluyorum ve senı canı gönülden tebrik ediyorum ama bu taş demiyelimde bir kaya sanırım kime idi onu merak ettim.Yoksa sitenin gediklilerinden yani müdavimlerinden dishy hanıma mı?:queen:

bu taş demiyelimde bir kaya sanırım kime idi onu merak ettim.Yoksa sitenin gediklilerinden yani müdavimlerinden dishy hanıma mı?:queen:

Onun havası bana sökmez :) Oltasına takılan sazanlara laf yetiştirsin o :)
Ben cevap vermem :cat: :wiinkk: :wiinkk:

Dünya kadınlar günümüz kutlu olsun
topiğe yazı yazan bütün arkadaşlarada teşekkürler:rendeer:

Onun havası bana sökmez :) Oltasına takılan sazanlara laf yetiştirsin o :)
Ben cevap vermem :cat: :wiinkk: :wiinkk:

:cyclopsan hmmm gergin bir ortam olduğu her halinden belli oluyor:p
tüm dünyadaki kadınların 8 mart dunya kadınlar gunu kutlusun.Ama kadınlar bu gunu abartmasın.Kendi işyerimde bugun aksam ıcın bazı bayan arkadaslarımın planlarına kulak misafırı oldumda inanamadım.Biri bugun kocasını dovecegını soluyordu:queen: Kocasını hıc gormedım ama ablamıs baya bır yapılı yani.
Bilemiyorum....yaparmı acaba:pale: yokya yapamas nerde yapcak.:pale: walla olurmu olur aman tanrım!!!

anneeeeee:salut:

:queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen:

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Elimde Ankara'daki eylemde çektiğim birkaç fotoğraf var ama paylaşıp paylaşmamakta kararsızım :)

ne tür bir eylemki o :p :cherry:

tüm kadınların dünya kadınlar günü kutlu olsun..
bir gün değil hergün kadınlar günü olmalı

konuyu geyiğe çevirmek istemem ama bu arada niye kutlanması unutuluyor diyen arkadaşlarımıza da, dünya süt günü de var kimse uht sütleri iyiki varsınız diye kutlamıyor :p

saçma mı oldu ne :p :cherry:

Kadınlar

Ve kadınlar,
bizim kadınlarımız:
korkunç ve mübarek elleri,
ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
anamız, avradımız, yarimiz
ve sanki hiç yaşamamış gibi ölen
ve soframızdaki yeri
öküzümüzden sonra gelen
ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız
ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki
ve karasabana koşulan
ve ağıllarda
ışıltısında yere saplı bıçakların
oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan
kadınlar,
bizim kadınlarımız

Nazım Hikmet

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kadınlar

Ve kadınlar,
bizim kadınlarımız:
korkunç ve mübarek elleri,
ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
anamız, avradımız, yarimiz
ve sanki hiç yaşamamış gibi ölen
ve soframızdaki yeri
öküzümüzden sonra gelen
ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız
ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki
ve karasabana koşulan
ve ağıllarda
ışıltısında yere saplı bıçakların
oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan
kadınlar,
bizim kadınlarımız

Nazım Hikmet

neden bizim :p bizim olmaktan çıkınca kadın olamıyorlar mı :p illaki anamız avradımız yarimiz mi olmaları lazım :p

aragazın ve ince eleştirinin ustasıyım :p :cherry:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bu kadar saçma, atmasyon bir gün olamaz.. :) Aman tanrım ya...:farao:

Bune turşu bune lahana.....Anlamadım şimdi felsefeni......Sırf birileri tebrik etti diye tepki vermek yanlış.....İnandığın şeyleri söyle , gaza gelme....:cat:

logar bikere çukurdur....Haa kapağını diyorsan tamam...Ama bayağı ağır olur pro...:p

ne tür bir eylemki o :p :cherry:

tüm kadınların dünya kadınlar günü kutlu olsun..
bir gün değil hergün kadınlar günü olmalı

konuyu geyiğe çevirmek istemem ama bu arada niye kutlanması unutuluyor diyen arkadaşlarımıza da, dünya süt günü de var kimse uht sütleri iyiki varsınız diye kutlamıyor :p

saçma mı oldu ne :p :cherry:

Abi hem yağcı hemde saçma oldu....Sütleri niye kutluyalım...İnekleri kutlamak lazım...Nasıl becerdiniz iyiki varsınız diye....

Canım çekti pastırma olsa da yesek....:queen: :queen: :queen:

kadınlar günüymüş. tv lerden gayet güzel izledik. örgüt mitingi gibiydi bu gün evde oturan hanği bayanın işine yaradı size sorarım??? Tabi bunları yazarken kesinlikle bayanları hedef alarak sarfedilmiş cümleler değildir.Bayanlar başımızın tacıdır.:rendeer: hem özenti olarak yok sevğililer günü yok babalar günü yok kadınlar günü Türk milleti olarak(bazı kendini bilmezler hariç)kadınımıza her zaman saygı ve sevğimiz vardır

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hayır da nasıl bir kadınlar günü anlamadım...

Benim bildiğim kadınlar günlerde pasta börek çörek falan yaparlardı....Şimdiki bayanlar maşşallah hiç yanaşmıyor....:p

tÜm Dishy lerin günü bugün :) Kutluyorum :) iyi geçirin wallaaa en az sorun yaşayacağınız gün bugündür heralde :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
[pankart] H E R Ş E Y İ M İ Z S İ N İ Z [/pankart]

bazı arkadaşlar kadınlar gününün gereksizliğinden falan bahsetmiş ama
kişisel olarak fikrim anneler babalar sevgililer günü vb günlerin çıkış sebebinin daha çok maddi kazanç kaynaklı olduğudur.
ama bir kadınlar günü söz konusu olduğunda benim ilk olarak aklıma gelen şey kadın haklarıdır. doğuda aleni bir şekilde batıda duvarlar arkasında şiddete-tacize mazur kalan yada bir kez bile olsun ne istediğini ne hissettiğini yaşamda dile getirememiş o kadar çok kadın var ki. bu sadece bizim ülkemizde değil tüm dünya ülkelerinde yaşanan durumlar sadece yaşanma oranı çok farklı.
dünya kadınlar günü önemli çünkü kadın haklarının tüm dünyada aynı anda yankı uyandırdığı tek gün.
keşke her gün kadınların toplumdaki yeri bu kadar önemsense!!

bazı arkadaşlar kadınlar gününün gereksizliğinden falan bahsetmiş ama
kişisel olarak fikrim anneler babalar sevgililer günü vb günlerin çıkış sebebinin daha çok maddi kazanç kaynaklı olduğudur.
ama bir kadınlar günü söz konusu olduğunda benim ilk olarak aklıma gelen şey kadın haklarıdır. doğuda aleni bir şekilde batıda duvarlar arkasında şiddete-tacize mazur kalan yada bir kez bile olsun ne istediğini ne hissettiğini yaşamda dile getirememiş o kadar çok kadın var ki. bu sadece bizim ülkemizde değil tüm dünya ülkelerinde yaşanan durumlar sadece yaşanma oranı çok farklı.
dünya kadınlar günü önemli çünkü kadın haklarının tüm dünyada aynı anda yankı uyandırdığı tek gün.
keşke her gün kadınların toplumdaki yeri bu kadar önemsense!!

Helal ya, aynı şeyleri diyecektim tam.

Sevgililer günü tüketim amaçlı ama kadınlar günü öyle değil diyecektim. Sonra birkısım arkadaşımızın anlamayacağını düşünüp vazgeçmiştim.

Altına imzamı atıyorum bu mesajın :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar