8 Mart Dünya Kadinlar Günü

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Efendim, kadin uyelerimizin hatirina bir jest olsun diye açiyorum konuyu.
Yoksa utançtan yerin dibine girmek üzereyim.
Son yedi yilda kadin cinayetleri yuzde bindortyuz artmis.(%1400)
Daha fecisi her 4 kiz çocugundan bir tanesi cinsel siddete ugruyor.
Ben bir erkek olarak kadin uyelerimizin bu gününü kutlamak istedim ama yüzüm yok.
çok özür dilerim.
Sizlerin de bir insan oldugunu algilayamadigimiz için,
sizleri cinsel bir obje gördügümüz için,kendi hayvani hirslarimiza sizleri kurban ettigimiz için,adam gibi adam olamadigimiz için.
Gününüz kutlu olsun.....:rendeer:

Tüm emekçi kadınlarımızın Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun..

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Tüm kadınlarımızın dünya kadınlar günü kutlu olsun.

(Bana tüm bu özel günler saçma gelir ama geleneğe uymak lazım :p)

Yalnız kadın cinayetleri konusunda vah vah ne kadar artmış diye vehamete kapılmayın.

Çünkü artan sayı cinayet sayısı değil, cesedi bulunan cinayet sayısı.

Çok şükür ki teknoloji çok ilerledi ve güvenlik güçlerimiz çok sıkı çalışıyor.

Kümeslere gömülen kızlar, töre cinayetine kurban giden kadınlar binlerce yıldır vardı.

Umudumuz yakalanma sayısı arttıkca bundan korkulması ve bu cinayetlerin azalması yönünde olsun. :cherry:

Tüm emekçi kadınlarımızın Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun...
:rendeer::rendeer::rendeer::rendeer::rendeer::rendeer::rendeer::rendeer::rendeer:

Tüm kadınların Emekçi Kadınlar Gününü kutlarım.

Kadına karşı uygulanan şiddete karşı çıkmak için dahi sakat erkek egemen söylemlerinden kurtulamayanlar daha doğrusu bunu fark dahi edemeyenler için bir kaç satır yazmak isterdim... Öte yandan kim bunu Yıldırım Türker'den daha iyi yapabilir ki zaten...

Erkek Olun Erkek (Yıldırım Türker)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Erkekler Günü kutlanmayan bir dünyada Kadınlar Gününüz kutlu olsun :)
İnsanlar Günü olsa hep beraber kutlasak mesela :mrgreen: O zaman ne cinayet ne de cinsel taciz vs.. olmazdı diyeceğim ama sanırım o da mümkün değil şu garip dünyada..

8 mart kadınlar gününü ayrıca geriye kalan bütün erkekler gününü en içten ve samimi dileklerim ile kutlarım.

memleketimizde ve dünyanın oldukça büyük bir kısmında kadınlara karşı erkeklerin aşağılık kompleksi yüzünden yüzyıllardır uygulanan şiddet adına kendilerinden özür dilemeyi ve bu faşist, ahlaksız, insanlık dışı uygulamaların kaynağı olan her türlü düşünceyi fikren ve zikren inkar ettiğimi bildiririm.

kadınalra karşı uygulanan şiddetin daha görünür olduğuna katılıyorum,
lakin bu trendin son yıllarda artmasını da "artık biliyoruz" gibi bir bahaneye saklayamayız.
eğer devlet bu konuda söylendiği gibi çok sıkı çalışıyor olsa idi. gözgöre göre gelen cinayetlerin önüne geçmek için çaba sarfeder idi.
maalesef devletimiz birçok yönden olduğu gibi bu konuda da sınıfta kalmıştır, seyircidir.

Son düzenleme:
Ben de bir kadın olarak tüm güzel dileklerinize katılıyor teşekkür ediyorum :)İnşallah kadınlara karşı bu ahlaksız ve sadistce davranışlar artık son bulur!!

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
ben de tüm dünya kadınlarını kutlarım böyle bir güne nail olabildikleri için
başarılarının da devamını dilerim

şu arkadaşı da aranıza alsanıza :p
dsc011321gvmj5.jpg

daha az konuşmaları dileğiyle.... bütün bayanların dünya emekçi kadınlar gününü kutlarım

12865511.gif

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Türkiye’de dayakla, bıçakla kutlandı. Ajanslara, yurdun dört bir yanından, eşiyle tartışan, onları dövüp bıçaklayan erkeklerin haberleri düştü. Erkekler; kadınların, Kadınlar Günü’nü işte böyle kutladı…

ENGELLİ EŞİNİN BOYNUNU KESTİ

Erdem SÜREK- Burak GEZEN/ÇANAKKALE, (DHA)

Çanakkale’de bir süre önce cezaevinden çıkan 45 yaşındaki Tuncay Dikmen, dilendirdiği bedensel engelli eşi 41 yaşındaki Semiha Dikmen’i yol ortasında ekmek bıçağıyla boynundan keserek yaraladı.

ANTALYA’YA KAÇAN KARISINI 4 YERİNDEN BIÇAKLADI

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

Uşak’ta oturan 32 yaşındaki Rıdvan Ç., 2.5 ay önce kendisini terk ederek Antalya’ya kaçan 2 çocuğunun annesi 23 yaşındaki A.Ç.’yi otomobil içinde 4 bıçak darbesiyle yaraladı.

KARISINI DÖVDÜ, KAYINBİRADERİNİ BIÇAKLADI

Mehmet BULUT/GAZİANTEP, (DHA)

Gaziantep’te 29 yaşındaki Kemal Korkmaz, şiddetli geçimsizlik yaşadığı 2 çocuğunun annesi eşi 25 yaşındaki Sevim Korkmaz’ı aralarındaki bir tartışmanın ardından yine dövdü, kendisi ile konuşmaya gelen kayınbiraderi 22 yaşındaki Mehmet Melih Güneş’i de bıçakla yaralayıp kaçtı. Kadınlar Günü’nde eşinden dayak yiyen Sevim Korkmaz, kardeşiyle aynı hastaneye götürülerek tedavi edildi.

HAMİLE EŞİNİ BIÇAKLA YARALADI, TUTUKLANDI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA)

Şanlıurfa’da bakkal 26 yaşındaki Selahattin B., sokak kapısını açık bıraktığı gerekçesiyle tartıştığı bir çocuk annesi, hamile eşi 24 yaşındaki Zekiye B.’ye cebinden çıkardığı bıçağı fırlattı. Kadın, bıçağın boğazını kesmesiyle yaralanırken, gözaltına alınan eşi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ENGELLİ KIZINI EVİ KİRLETİYOR DİYE DÖVEREK ÖLDÜRDÜ

Coşkun YAMAN/BALIKESİR, (DHA)

Balıkesir’de oturan 61 yaşındaki Hüseyin Erden’in evi kirletiyor diye dövdüğü 38 yaşındaki engelli kızı Ayten Erden hayatını kaybetti. Kızını döverek öldüren baba Erden, daha önceden tartıştığı komşusu Cemil Işık’ı da bıçakla yaraladıktan sonra kaçmaya çalışırken yakalandı.

KADIN MÜDÜR SOKAK ORTASINDA ÖLDÜRÜLDÜ

A.A.

Giresun'un Yağlıdere ilçesi İcra Müdürü Zahide Tığlı, Espiye ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü.

KAYMAKAM, ATATÜRK’ÜN MANEVİ KIZINA RANDEVU VERMEDİ

İlhan ÇETİN/EREĞLİ (Zonguldak), (DHA)

Zonguldak’ın Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay’ın, ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinlikleri kapsamında ilçeye gelen Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’ye, yoğun programı nedeniyle randevu vermediği öne sürüldü. Adatepe, "Kaymakam Bey meşgulmüş, başka işi varmış" derken, Kaymakam Çay, Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre’nin ilçedeki incelemeleri nedeniyle yaşadığı yoğunluktan randevu veremediklerini söyledi.

Kaynak: hürriyet

Biraz önce bir arkadaşımın kadınlar gününü kutluyordum."Neyini kutluyorsun bugün kutlama günü değil anma günü dedi" akşam akşam tepem attı bende atar yaptım sinirli bi şekilde kapattım telefonu.:wiinkk: herşeye rağmen bütün kadınların anma mı artık,kutlama mı neyse bugünü hayırlara vesile olsun:p:p

Tüm dünyada ezilen, hor görülen, şiddet gören, cinsel, dinsel, ulusal baskıya ve ayrımcılığa uğrayan kadınların günü kutlu olsun.

Böyle bir günün varlığı bile bambaşka bir utanç meselesi.
Ayrımcılığın dibine vurduğu noktadır kadınlar. En ilerici geçinen gazeteler, TV ler, programlar, kişiler ve kurumların bile dillerini incelediğinizde göreceksiniz ki kadınlar gene ikinci planda.
Bıraktım cinayet haberlerini, insan haklarına tecavüzleri. Bir insan sadece cinsiyeti için ikinci plana itilebilir mi? Yok sayılabilir mi? Ama öyle oluyor işte. Dünyanın her yerinde çok veya az, hep olmuş.

O yüzden kutlamak bile çok ağır geliyor bana. Utanç veriyor.

Bir kadın çocuktur aslında.

Çocuk gibi davranmayı sever. Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini de ister. Bir çocuğu okşar gibi incitmekten korkarak okşamalıdır erkek kadını. Ama hiçbir kadın çocuk muamelesi görmek istemez. Söylediği şeyler çocukça da olsa dinlenilmesini,dikkate alınmasını ister. Yani bir kadının çocukluk yapmasına izin vereceksiniz ama asla onu bir çocuk olarak görmeyeceksiniz.

Bir kadın güçlüdür aslında.

Hatta erkeklerden çok daha güçlüdür. Ama bu gücünü her zaman ortaya koymasını sevmez. ister ki erkeğin gücü kendisine huzur versin. Kendi kendine yapabileceği şeyleri bile erkeğin yapmasını bekler. Böylece hem daha kadın olduğunu hissedecektir hem de erkeğinin ne kadar güçlü olduğunu görecektir. Ancak kadını gücünü göstermek istediğinde onu engelleyemezsiniz. Yapmak istediği bir şey varsa mutlaka yapar.

Bir kadın sevgilidir aslında.

içinde her zaman sevgiyi taşır. Sevdiklerinden kolay kolay ayrılamaz.Sevdiklerini kolay kolay. kıramaz. Zor sever ama tam sever. Bir kadının tam anlamıyla sevebilmesi için yüreğinin kabul ettiğini beyninin de kabul etmesi gerekir. Ve sevmezse de onu asla sevmeye zorlayamazsınız. Belki kolayca yüreğine girebilirsiniz. Ancak beyninde yer etmemişseniz her an terk edilebilirsiniz. Sevmediği halde terk etmeyen kadınlar da var elbette. Bunun nedeni ise engelleyemedikleri "acımak" duygusudur.

Bir kadın yalnızdır aslında.

Hiçbir zaman kadını bütünüyle elde edemezsiniz. Kendisine ait bir dünyası vardır ve orada hep yalnızdır. O dünyaya kimsenin girmesine izin vermez.Hiçbir anahtar o dünyanın kapısını açamaz. Yalnızlık onun sığınağıdır. O sığınağa ne zaman gireceğine,ne kadar kalacağına hep kendisi karar verir. Sığınaktayken oradan çıkmaya zorlarsanız onu sonsuza dek kaybedebilirsiniz.

Bir kadın çılgındır aslında.

Neler yapabileceğini erkek aklı hayal bile edemez. Yaratıcılığının sınırı yoktur. Ama bunu ortaya çıkartmak için hayatının erkeğini bekler. Hoyratça harcamaz yaratıcılığını. Sadece erkeğine saklar. Bir kadının gerçek erkeği olmayı başarabilmişseniz çok şanslısınız demektir. Çünkü yaşamınız asla sıradan olmayacaktır.

Bir kadın hayattır aslında.

Çünkü hayatın içinde olan her şey ancak kadınlar olduğunda anlam kazanıyor. Yemek yemek. su içmek bile. Bir kadının elinden içtiğiniz suyla kendi kendinize bardağı doldurup içtiğiniz su arasındaki lezzet farkını anlayabiliyor musunuz?
Anlıyorsanız ne mutlu size.
Anlamıyorsanız ne yazık ki yaşamıyorsunuz.

tüm dünya halklarının ve güzel yurdumun emekçi kadınlarının günü kutlu olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar