8 Kasım Pazar Ayetekla Kilisesi

Hafta içinde hep önünden geçtiğimiz ama içine bir türlü girmediğimiz Ayetekla kilisesine gitmeye karar verdik.Adana Seyyah riders'e de bu fikrimizi söyledik.(biraz da ısrar ettik)Onlarda katılacağını söyleyince hep beraber keyifli bir güne imza attık...

Halil başkanım ve eşi,

IMG_0111aa.jpg

Gençlere örnek davranış,bakın nasılda yardımcı oluyor,

IMG_0046a.jpg

Biz seyyahları kızkalesi yakınlarında cennet-cehennemdeki yörük çadırlarında bekledik.Yörük kahvaltımızı yaptık.Beklerden de boş durmadım ve bastım denklanşöre,

145.jpg

150.jpg

147.jpg

143.jpg

095-4.jpg

094-3.jpg

Bu da kahvaltımız,

096-4.jpg

Ve işte sevgili seyyahlar geldi,

099-5.jpg

101-4.jpg

100-5.jpg

102-3.jpg

107-4.jpg

Bir aradayken Sıtkı başkanımıda arayayım dedim,Telefonu hep meşgul,meğer Çulcular arıyormuş,

105-2.jpg

IMG_0085a.jpg

IMG_0062a.jpg

Fotoğraflarımızı çeken Gani abimize çok teşekkür ediyorum,

IMG_0076a.jpg

Halil başkanıma çok kanım kaynıyor nedense,

IMG_0074a.jpg

Yine bayağı bir kalabalık olduk,

112-2.jpg

041-9.jpg

Kahvaltılarımızı yapıp,çaylar ve kahveler içildikten sonra Halil başkanın liderliğinde son derece keyifli bir toplu sürüşten sonra Ayetekla kilisesine ulaştık...

042-9.jpg

046-11.jpg

Çulcular,

053-11.jpg

116-2.jpg

"Ayatekla Kilisesi'nin (Meryemlik) tarihi, Azize Tekla'nın buraya gelişiyle başlar. İsa Peygamber'in havarilerinden St. Paul'ün vaazlarından etkilenen 17 yaşındaki Tekla, kendini Hristiyanlık dinine adar. St. Paul'un bu değerli öğrencisi Konya ve Yalvaç'ta Hristiyanlığı yaymak için propaganda yaparken baskılara maruz kalıp, öldürüleceğini öğrenince kaçıp Seleukia'ya gelir ve sonradan kiliseye çevrilen bir mağarada saklanır. Sığındığı mağaradan yöredeki insanlara çok tanrılı dine karşı Hristiyanlık inancını yayarken mucizeler yaratarak hastaları da iyileştirir. Yine öldürüleceği bir sırada bu mağarada kaybolduğuna inanılır. Ayatekla'nın içinde yaşadığı mağara onun kayboluşundan sonra Hristiyanlar'ca kutsal sayılmış; ta ki bu din milattan sonra 313 yılında serbest bırakılıncaya kadar gizli bir ibadet yeri olarak kullanılmıştır. Bu mağara daha sonra 4. yüzyılda kiliseye dönüştürülmüştür. Hristiyanlık dünyası için Silifke'de bulunan Ayatekla Kilisesi çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle Ayatekla neredeyse bir havari kadar Hristiyanlık dünyasında önemlidir. Hiçbir kadının o dönemde cesaret bile edemeyeceği bir liderlik göstererek 'Azize' mertebesine ulaşmış önemli bir yere sahiptir"

Çulcu'ya pankartımızı tutturduk,

115-2.jpg

IMG_0122a.jpg

IMG_0125a.jpg

118.jpg

119-1.jpg

124-3.jpg

128-1.jpg

Toplu fotoğraf olmazsa olmaz,

134-2.jpg

Bu fotoğrafta Ayetekla kilisesinden ovanın görünümü,Balık gözü mercek ile,

149.jpg

061-8.jpg

063-7.jpg

065-7.jpg

Resim361.jpg

Resim363.jpg

Artık kış geldi,havalar erken kararıyor.Kiliseyi gezdikten sonra Yavaş yavaş dönüşe geçtik.Susanoğlunda Kaya kafede bir çay molası verelim dedik.

IMG_0133a.jpg

Falcıyı bulunca fal baktırmadan olmaz değilmi?

IMG_0139a.jpg

İşte bu fal,

140.jpg

Bu da mersin motosikletin kadrolu falcısı,

141-1.jpg

138-2.jpg

139-1.jpg

136-3.jpg

IMG_0153as.jpg

137-3.jpg

Ve en sonunda 2010 haziran ayında,seyyah ridersle yapmayı planladığımız AKDENİZ MOTOSİKLET KARDEŞLİĞİ FESTİVALİ'nin alanını Halil başkanım ve seyyahlara gösterip,küçük bir brifing verdim,

Resim411.jpg

Resim412.jpg

Konum olarak çok beğendiler.Alan da çok geniş.Okaliptüs ağaçları ve sıfır deniz.....

Resim417.jpg

En sonunda seyyahları otobandan yolcu ettim.
Tekerlerinize ve yüreklerinize sağlık.Ne iyi ettiniz geldiniz.Sayenizde çok güzel bir gün geçirdik.Artık daha sık bekliyoruz.

Mersin İl Temsilcisi
ben sağlık nedeniyle maraştaydım,aranızda değildim maalesef ama maraşta da oldukça hareketli zamanlar geçirdim.
halil başkanıma sakal yakışmış, tam da hacı mevsiminde aşı yapsınlar diye kamuflaj mı yapmış ne :p
organizasyon güzelmiş ama başka sefere inşallah :)

emeğinize sağlık güzel gezi olmuş sağlık nedeni ha sencer hımmmmm

Yüce İsa sizi korusun...Teşekkürler bu güzelliği paylaştığınız için...

güzel buluşma güzel gezi olmuş arkadaşlar.murat hocam festival alanı olarak düşündüğünüz yer neresi, biraz anlatıver bir bakarsın hep beraber orada olmuşuz :))

Beğendiğinize sevindim dostlar,
Festival alanı olarak düşündüğümüz yer Davultepe belediyesi arkasındaki alan.Mersin merkeze 10 dakikalık ulaşım mesafesinde,denize sıfır,okaliptüs ağaçlarıyla kaplı bir alan.
Haziran ayının 3 yada 4.haftası yapmayı planlıyoruz.
Şimdiden AKDENİZ MOTOSİKLET FESTİVALİ'ne davetlisiniz..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar