8 aylık benzin ile motorsiklet çalışır mı?

Merhaba arkadaşlar kendi cabamla 2017 model Activa s topladım piston silindirden tütün elektrik tesisatına kadar her şeyi sıfırladım içindeki benzin 8 9 aylık idi dun ilk marşı verdim 20 saniye rolantide çalıştı sonra stop etti ve çalışmadı içindeki benzin yaklaşık 8 9 aylık falan bundan kaynaklı olabilir mi sizce?

Sorun olabilir hareketsiz kalan benzinin zamanla bozulduğunu görmüştüm. Eskiden sirkelerin içinde deniz anası kıvamında bir pelteleşme oluyordu. Gom laşma diye tabir ediliyor. Yakıtın 6 ayda bir en azından hareketinin olması gerekiyor. Tecrübe etmemekle birlikte ihtimal dahilinde olduğunu düşünüyorum.

Motosikleti
DUKE 250
hocam zaten 5 6 lt yakıt alır, onu da yeni benzinle değiştir, eski benzini de temizlik vs işlerde kullan derim.

Motosikleti
D400
6 ay sonra katkı maddeleri bozuluyor sonra kalite düşmeye başlıyor ama bildiğim kadarıyla 2 yıl boyunca calıstırmaya yetecek performans veriyor olmalı

(bildiğim kaynak: zombi filmleri) :queen:

bence benzini tazele.

ben tam da 8 aylık benzini depodan vakumlamak zorunda kalmıştım. Kesinlikle çalışmadı.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Susurluk ayranı olmuştur o. :cherry:

Motosikleti
CB650R
Çalışır problem olmaz, aile aracımızda 1 yıllık benzini çalıştırdım

İlk başta biraz tekleme yaptı bi 10lt yaktıktan sonra yeni benzin aldım sonra depoyu komple bitirdim
Eski benzini biraz yüksek devirli kullanarak bitirdim, herhangi bir belgeye dayanağı olmadan sanki öyle yaparsam tortu vb varsa tıkamaz yapmaz diye düşündüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar