8 aydır yatan motorumu çalıştıramıyorum

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
8ayda benzine hic birsey olmaz... bujigi sok ve atesleme olup olmadigina bak... atesleme varsa dolu bir aku ile bas marsa... motor akusu bulamazsan araba akusude olur... gene calismazsa marsa basarken arada bir hava filtre girisini kapat ac... ama once mutlaka bujiye atesleme geliyor mu bak... yan ayak acik iken, ve frene basmadan motor calismaz bunu da unutma...

8ayda benzine hic birsey olmaz... bujigi sok ve atesleme olup olmadigina bak... atesleme varsa dolu bir aku ile bas marsa... motor akusu bulamazsan araba akusude olur... gene calismazsa marsa basarken arada bir hava filtre girisini kapat ac... ama once mutlaka bujiye atesleme geliyor mu bak... yan ayak acik iken, ve frene basmadan motor calismaz bunu da unutma...

Bana gerek kalmadı

Motorun bozuk. Bozuk olduğu için 8 ay atmışsın kenara. Motorun kendi kendine tamir olamamış hala bozuk. Benzin her zaman benzin dir oktan kaçmaz tamirci uydurmasıdır.

Şartların zor olabilir. Buradan alacağın bilgiler de seni daha zor duruma sokabilir ir. Hiçbirşey yapmadan başka bir motora ip bağla ipin ucuna kendi motorunu ufak ufak tamirciye kadar çektirerek götür. ( bu tehlikeli bir çözüm ama kamyonet tutmak da çok maliyetli sakin bir saatte tehlike az olur)

Bunların dışında sen kurcaladıkça daha maliyetli sorunların olabilir. İyi düşün doğru karar ver
sinan depoda bekleyen benzini kendim boşalttım cola rengini almış yağ gibi bir maddeye dönüşmüş iğrenç kokuyordu.biz de ilk başta direkt çalıştırmaya uğraştık alıyo gibi olup flop flop stop ediyordu.depoyu boşaltmıştık halbuki ama karbüratörün içini unutmuştuk jeton sonradan düştü.şamandıradan karbüratörüde boşalttık biraz daha pis benzin geldi marşa 2 defa bastık ve mutlu son

sinan depoda bekleyen benzini kendim boşalttım cola rengini almış yağ gibi bir maddeye dönüşmüş iğrenç kokuyordu.biz de ilk başta direkt çalıştırmaya uğraştık alıyo gibi olup flop flop stop ediyordu.depoyu boşaltmıştık halbuki ama karbüratörün içini unutmuştuk jeton sonradan düştü.şamandıradan karbüratörüde boşalttık biraz daha pis benzin geldi marşa 2 defa bastık ve mutlu son

Kola rengini alan benzin değil SU. Depoya su dolmuş bir şekilde ve bu da içerde pas yapmış Paslı su biraz da benzin zaten cola nın formülü :))

Merhabalar,

Öncelikle ilgi gösteren çözüm sunmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum.İş güç ve internet erişimim olmadığından konuya maalesef yazamadım.
Bugün motoru ustaya götürdüm,aküye takviye bağlayıp marş basmaya çalıştı bu sefer ilk başta bahsettiğim tuhaf ses çıkmadı.Normal marş basar gibiydi bir terslik yoktu.
Usta birkaç dakika uğraştıktan sonra ''marş dişlisi'' nin bozuk olduğunu,motorun marş basmadığını söyledi.Masrafını sorduğumda ise 130 TL fiyat verdi.Özellikle marş motoru veya marş rölesiyle alakalı bir problem olup olmadığını sordum,hayır marş dişlisi dedi.
işin doğrusu 130 TL bana fazla geldi.Siz değerli arkadaşlara sormak istedim.Bu marş dişlisi ayak marşını bastığımız sol varyatör kapağının içindeki bir dişli midir? Usta motorun içinde falan dedi iyice afalladım :D

Ayrıca motorun bozuk olduğu için 8 ay yatırmışsın diyen Sinan Bey'e söylemek isterim ki öncesinde motorum tek marşla çalışıyordu ve gayet bakımlı bir motor idi.Bazı sebeplerden dolayı motorumu yatırmak durumunda kaldım.

Tekrar yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.

Evet motorun içini biraz dağıtmaları gerekiyor o dişliye ulaşmak için..
Keçeydi, rubleydi.. Yağ pompası vs... Çıkar da çıkar.
Ben 4 yıl önce 80 tl filan vermiştim..

Ayak marşının orası daha basit ve ucuz, pedal, çeyrek daire dişli ve yay var orada, yapmak için de sadece varyatör kapağı açılıyor..

Epey maliyetli bir işlem olacak anladığım kadarıyla.Sadece emin olmak istediğim acaba gerçekten arıza bundan kaynaklı mıdır.Sonuçta yatmaya başlamadan önce tek marşla alan motorun dişlisi durduk yere neden bozulsun sorusu geliyor aklıma.

Evet motorun içini biraz dağıtmaları gerekiyor o dişliye ulaşmak için..
Keçeydi, rubleydi.. Yağ pompası vs... Çıkar da çıkar.
Ben 4 yıl önce 80 tl filan vermiştim..

Ayak marşının orası daha basit ve ucuz, pedal, çeyrek daire dişli ve yay var orada, yapmak için de sadece varyatör kapağı açılıyor..

Alakası yok 130 tl ye komple marş sistemini sıfırlarım . Zincirli marş var çok basit

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar