- Konu Yazar
arkadaşlar merhaba.
Mondial 125zn kullanıcısıyım.Motorum çeşitli sebeplerden dolayı 8 ay yattı.
Çalıştırmak için yaptığım işlemler,
1-karbüratör söküldü,temizlendi
2-hava filtresi söküldü,temizlendi
3-buji değişti
4-akü sıfırıyla değişti
Bir tek yağ ve benzini değiştirmedim çalıştırabilirsem bunları da hemen değiştireceğim.
Probleme gelince yukarıda saydığım t m işlemlere rağmen motor çalışmıyor.el marşının oksitlenme yaptığını gördüm ve söküp pasını temizledikten sonra çalışır hale getirdim.ilk başta normal bir şekilde basan el marşım bir süre uğraştıktan sonra cıuuvvv gibi bir ses çıkarmaya başladı.boşa dönüyor gibi geldi.ayak marşım ise sağlıklı çalışmıyor,yarıya kadar basılıyor tam bastığımda ise aşağıda takılı kalıp yukarı çıkmıyor,ayrıca sanıyorum dişlilerle ilgi i bir problem var,çıtır çıtır sesler geliyor.
Çok uzattım biliyorum ama sağlıklı bir şekilde durumumu izah etmeye çalıştım.
Ben bu motoru nasıl çalıştırırım?
Mondial 125zn kullanıcısıyım.Motorum çeşitli sebeplerden dolayı 8 ay yattı.
Çalıştırmak için yaptığım işlemler,
1-karbüratör söküldü,temizlendi
2-hava filtresi söküldü,temizlendi
3-buji değişti
4-akü sıfırıyla değişti
Bir tek yağ ve benzini değiştirmedim çalıştırabilirsem bunları da hemen değiştireceğim.
Probleme gelince yukarıda saydığım t m işlemlere rağmen motor çalışmıyor.el marşının oksitlenme yaptığını gördüm ve söküp pasını temizledikten sonra çalışır hale getirdim.ilk başta normal bir şekilde basan el marşım bir süre uğraştıktan sonra cıuuvvv gibi bir ses çıkarmaya başladı.boşa dönüyor gibi geldi.ayak marşım ise sağlıklı çalışmıyor,yarıya kadar basılıyor tam bastığımda ise aşağıda takılı kalıp yukarı çıkmıyor,ayrıca sanıyorum dişlilerle ilgi i bir problem var,çıtır çıtır sesler geliyor.
Çok uzattım biliyorum ama sağlıklı bir şekilde durumumu izah etmeye çalıştım.
Ben bu motoru nasıl çalıştırırım?