7700'de bir Çinli

120 dediginiz surat buyuk ihtimalle 90-100 arasi birsey. Runner VXR200iun duz yolda son suratı 120km.saat'tir.

Konunun devamında bir arkadaş yanıtlamış.Sizin VXR biraz hantal kalmış.
Keza 100cc cupla 90 kilo sürücü ile düz yolsa 110-120 yapılabiliyor.
Eğer konuyu cinlilerin bozuk km saatlerine getirecekseniz birincisi ; 20 yıldır motosiklet üstündeyim 90-100 km hızla 120 km arasındaki farkı km ye bakmadanda anlayabilirim ikincisi; başka bir motorla SYM GTS 250 ile kıyasladığmızda da benzer sonuçları aldık.

53000 küsür de jinlun 250'im sıkıntım yok. bujilerim eskimiş 2 sene oldu nerdyse o yüzden sabah çalıştırırken sıkıntı çekiyorum ateşlemiyo teke düşüyo falan ama buji değiştirince o sorunda kalmıycak

9842 de 50cc her yer gişr çık zorluorm 2 kişi(65+90+motor) allah raza olsun.. şans bence

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim motorda 7713 km de diyosunki son kullanma tarihi geçti yani vah vah . .

peki senin motor suçluda sen değilmisin hiç periyodik bakıma gittiğini yazmamışsın , yağını zamanında değiştirdim dememişsin nasıl olcak peki aslında doğru ne kadar ekmek o kdr köfte işte , patlıcan ekip biber bekleme dostum. .

2006 model Yiying marka 150cc maxiscooter. Benim aldığım Mirage'ın getirdiğindendi. Asyamotor, Salcano vs. birçok firma aynı motoru getiriyor. Aynı fabrikanın mamülü.
2006 Mayıs sonunda aldım motoru. Açarken kitap ne diyorsa onu yaptım. 2006 Ekim gibi kapalı garaja çektiğimde 1700km'deydi.
2007 Nisan'ında yeni aküyle devam ettim. Çok şükür periyodik bakım haricinde bir sorun çıkarmadı. 2007 Ekim'inde 4500km'de tekrar garaja çektim.
2008 Mayıs'ında garajdan çıkardığımda bu sefer aküyü şarj etme yoluna gittim. Bu şekilde devam etti maceram.
Ağırlıklı olarak işe gidip gelmek için kullandım. Onun dışında ufak çaplı (<100km) haftasonu gezileri, akşam dolaşmaları için eşimle beraber bindim.
Tek başıma 110km/s hıza ulaşırken eşimle 90km/s hıza kadar çıkabiliyordum.
2008 yazı ile sıkıntılar başladı. Sağından solundan gelen gıcırtıları fazla önemsemedim. Eskiyordu oynayan parçalar. Normal.
Önce yaklaşık 5 denemeden birinde çalışma sıkıntısı çıktı ortaya. Zorla götürdüm servise. Manifold çatlatmış. 6000'deydi o zaman. Sonra subap ayarı yüzünden (özellikle sabahları) ısınana kadar stop etme sıkıntısı peydah oldu. Yüksek rölantiyle çözdüler onu da. Gaz vermeden gidecek kadar yüksek rölanti.
Bu arada yavaş yavaş motorun sesi değişmeye başladı. Performans düşmeye başladı. O hale geldi ki tek başımayken 80km/s'i zor görür oldum. Motor ara ara gaz kesmeye başladı. Garip garip sesler ve titreşimler ortaya çıkmaya başladı.
Ve en sonunda bir gece, saat 12 sularında, E5 üstünde (çok şükür tamirciye çok yakın bir noktada) motor iflas etti. Zorla sote bir yere bırakıp eve döndükten sonra ertesi gün tamirciye ulaştırmayı başardım.
Uzun lafın kısası bilanço şöyle: Pistonlar, krank keçe takımı, conta seti, subap takımı, subap keçeleri, piston pimi, manifold ve tabii yağ.
Tamirci dedi ki, pistonlar kranktan kurtulmuş, motor darmadağın olmuş. Gömlek haricinde değişmeyen hiçbirşey kalmamış. Ve kilometre saati 7700'de.
İşte Çin mucizesi. Japon mallarının çeyrek fiyatına alınan motor bu kadar gitti. Ama beklenmeyen bir şey miydi? Hayır. Japon alacak parayı biriktirmeye çalışsam motor keyfini çok uzun süre erteleyecektim muhtemelen. Ne kadar ekmek, o kadar köfte.
Paylaşmak istedim.

gayet normal...
seninki gen iyi gitmiş ...
benim çinliye 2000 km rektifiye (yeni motor ) yapmıştık ...:queen:

Sevgili mach1,
2-3 saat durmadan basıyorsun, dağılması normal demişsin. Gittiğim en uzun yol 2 saat sürdü zaten.
Kontak açmayla kapama arasında aralıksız basmanın yolunu biliyorsan, öğret. Çok işime yarar.

Sevgili showdownKing,
Motoru açarken bile, ki yeni ve ilk motorunu alan herkes hız yapmak, hızı hissetmek ister, kullanım kitabına uydum diyorum.
Sen periyodik bakım yapmadın, motora iyi bakmadın diyorsun.
Saf mısın sen ya?

Normal şartlarda, haftanın 6 günü çalışıyorum. İş günlerinde sabah-akşam toplam 25km yaptım diyorum. Ne Ankara-Akçakoca yaptım, ne de Trabzon-Ardahan.

Son düzenleme:
cin işi kişiden kişiye fark eder sen kullanırsın 7000km başkaları kullanır 200.000km tohaf bi marka almışsın cin işlerinde kanuni mondial gibi tanınmış servis agı saglam motorlardan alıcaksın öksürügünden pıstırıgındanda anlarsan o motora hiç bişi olmaz

Sevgili mach1,
2-3 saat durmadan basıyorsun, dağılması normal demişsin. Gittiğim en uzun yol 2 saat sürdü zaten.
Kontak açmayla kapama arasında aralıksız basmanın yolunu biliyorsan, öğret. Çok işime yarar.

Sevgili showdownKing,
Motoru açarken bile, ki yeni ve ilk motorunu alan herkes hız yapmak, hızı hissetmek ister, kullanım kitabına uydum diyorum.
Sen periyodik bakım yapmadın, motora iyi bakmadın diyorsun.
Saf mısın sen ya?

Normal şartlarda, haftanın 6 günü çalışıyorum. İş günlerinde sabah-akşam toplam 25km yaptım diyorum. Ne Ankara-Akçakoca yaptım, ne de Trabzon-Ardahan.

takma kafanı kardeşim ,
kimse " benim yoğurdum ekşi demez "
Çin malı üfürük motosiklet ten ağzı çok yanmış ,satarken de 1500 ytl zarar etmiş ,
Ayrıca 7500 km de satana kadar da 1000 ytl masraf yapmış ve bunu da kimse bir daha bu tip ürünlere yönelmesin diye çok kereler burada tekrarlamış ..
Doğru da söylediği ,fakat bu site de çin malı motor kullananların çok sayıda olması sebebi ile de haksz eleştirilere uğramış bir kişi olarak seni gayet iyi anlıyorum ...
Sözüm motosikletlere bu motosikletleri kullananlara değil ...
Kişilere saygımız vardır ....

13.500'de sattım,bakımını hiç eksik etmedim.150CC'lik makinayla kendimce gitmediğim yer kalmadı.Seninki biraz şans birazda kullanımla ilgili galiba.

takma kafanı kardeşim ,
kimse " benim yoğurdum ekşi demez "
Çin malı üfürük motosiklet ten ağzı çok yanmış ,satarken de 1500 ytl zarar etmiş ,
Ayrıca 7500 km de satana kadar da 1000 ytl masraf yapmış ve bunu da kimse bir daha bu tip ürünlere yönelmesin diye çok kereler burada tekrarlamış ..
Doğru da söylediği ,fakat bu site de çin malı motor kullananların çok sayıda olması sebebi ile de haksz eleştirilere uğramış bir kişi olarak seni gayet iyi anlıyorum ...
Sözüm motosikletlere bu motosikletleri kullananlara değil ...
Kişilere saygımız vardır ....

Derdimden anlayan en az bir kişinin olması mutluluk verici.
Hala kullanıma bağlı diyenlere şunu söyleyebilirim: Hiç garajdan çıkarmasa mıydım? Bunun ötesi o çünkü.

5500de daha tık yok saat gibi maaşallah senin olay şanssızlık dyorum:farao:

NE farkeder en yakın servis ve en ucuzu git al sanki ne kadar fark oalbilir aralarına

Bizde de kastino 50 cc bir motor var tam bilmiyorum en az 15 yaşında vardır yani benim yaşımda hala evin arkasında duruyor km side 37000 de bozulmuştu 2 yıl daha öyle gezdik hiç tamirciye götürmezdik hafta sonu babamla ben onunla uğraşırdık 2-3 yıl önce kış aylarının birinde motor karlar altındayken motoru çıkardım ve ilk denememde çalıştırmıştım sonra biraz gezdikten sonra tam durduğumda istop etti tekrar çalıştırdım orta ayaklıkta gazı sonuna kadar verince pofff diye bir ses ve motor istop etti babamla ben uğraştık olmadı tağmirciye götürdük şimdiki zamanın parasıyla 150-200 ytl filan demişti zaten satsan o kadar etmez kaldı öyle bazen yıkayıp çalıştırmaya çalışıyorum ama olmuyo hala duruyo evin arkasında ama kimseye vermem o motoru ben o motorla motor sürmesini öğrenmiştim hemde ilkokul 2. sınıfta

not:tabiki babama söylememiştim motoru benim bozduğumu o gece öyle bıraktım babam gece mesayisini kaldı ertesi gün yine eskisi gibi olmuştu babamda anlamamıştı..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar