70's~80's kusagi buraya!!!

Riwer Raid ya nasıl da unutmuşum:pr: Ya Adanalı, bu C64 oyunlarını Pc'de nasıl oynuyorsunuz,geçen yükledim çalışmıyor.
C 64'ün jeostiği kaldı bir, atmışlar benden izinsiz, bununla Pc oyunu oynanılır mı:silent: çıt çıt süper durumda:cherry:

hocam emulatör diye bir program arayüzü var
onu indir internetten oyunları da zipli olarak internetten indir
oyunu açıp emulatöre sürükle bırak tamamdır
c 64 emulator diye arat çıkar
olmazsa mesaj at ben bi kaç gün sonra sana ayarlayayım

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Baslik 70-80 kusagi ama içerikte donenler daha çok 80 kusagi olmus.:)
Verilen orneklerin çogu ben ortaokul lisedeyken gordugum seyler.
Tasarslan'in verdigi link baya guzel ama eksik.
Tabii katkida bulunulursa tamamlanabilir.

Fakat asil guzel ornekler 70 li yillarda yasandi.
Tabii aci ornekler de....
çok genç katledildi 70 li yillarda.
Sagcisi solcusu.
Ulkesi için aydinlik yarinlar hazirlamaya çalisan dogru ya da yanlis,bir fikri, idealleri olan bir genç kusak kaybolup gitti.

Guzel anilar da var tabii 70 li yillarda.
Tasarslan'in verdigi linkteki filmleri izlemek gibi.:)
Tabii televizyon bulursaniz.
Enteresandir,
sosyologlar;
televizyonun toplumu yabancilastirdigini ve birbirinden uzaklastirdigini soylerler.
Haklidirlar da.
Fakat bu gun için.
çunku o yillarda, televizyon aksine toplumu birlestirici bir unsur olmustur.
Herkesin evinde televizyon yoktu.
Dallas, kokler gibi dizilerin oldugu aksamlar, kimin evinde tv varsa tum mahalle orada toplanir, çaylar demlenir, herkes evinde yaptigi borek çoregi getirir,tatli bir muhabbete dalinir ayni anda Ceyar'a sövülürdü.:)
Renkli tv Özal doneminde girdi hayatimiza.
O zevkle seyrettigimiz diziler bir daha tat vermedi.

Televizyon tek kanaldi o zamanlar.
Zap nedir bilmezdik.:)
Yilbasi gecesi saat tam 24 de dansoz çikardi.
Daha dogrusu Nesrin Topkapi çikardi.
Baska dansoz tanimazdik.:)
Muzik programinda Neco çikinca sevinir, Salim Dundar çikinca delirirdim.:)
Klip icat edilmemisti daha.:bounce:
Fakat arabeskçilerin oynadigi Turk filmleri klip tadindaydi.
Tabii TRT de arabesk yasakti.
Sonralari acisiz arabesk diye bisey uydurup Hakki Bulut'u çikardilar ortaya.
Hakki Bulut henuz 3 yasindaki kardesinden bahsedip, acisiz acisiz girerdi yasak olan arabesk hayatimiza.
Tekel birasi ve maltepe sigarasi içilir, sanayag ve gaz kuyruguna girilirdi.
Elektrikler genellikle filmlerin en guzel yerinde kesilir, gaz lambalarinin isiginda elektrik idaresine rahmet okunurdu.:)
Karaborsa diye bir sey de vardi hayatta yani.
Simdi onu daha modern hale getirdiler.:wiinkk:

sevgiliye mektup yazardik 80 li yillarda.
Cep telefonu yoktu.
SMS falan gibi seyler icat olunmamisti.
Kontur parasi yerine, mahallenin açik goz veledinin mektubu sevdicegimize verme karsiligi alacagi haraç miktarini tasirdik cebimizde.
Nedense kizlarin hep parasi olurdu.:)
Ya da ben çok garibandim.:pale:
Oyle her pastanede bulusamazdik.
Ancak belli pastaneler izin verirdi ask-mesk islerinin bir arada halledilmesine.

Telefon deyince;
bu gun begenmediginiz ev telefonlarini almak için yillar once yazilirdiniz.
Evinde telefon bulunmak zenginlik alameti sayilirdi.
Hele ki tuslu telefon, partal pasanin torunu oldugunuz hissini uyandirirdi.:)

Yani baslangici super, sonu kotu biten bir donem dir 70 li yillar.
80 li yillara iyi bir zemin hazirlamis ama teknolojinin ataga kalktigi bu donemde o zemin sadece çignenmis, ve sonraki yillara kirinti bile kalmamis, bir donemdir.

Daha da anlatacak çok sey vardir.:wiinkk:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hocam emulatör diye bir program arayüzü var
onu indir internetten oyunları da zipli olarak internetten indir
oyunu açıp emulatöre sürükle bırak tamamdır
c 64 emulator diye arat çıkar
olmazsa mesaj at ben bi kaç gün sonra sana ayarlayayım

Adanalı sağol, yaparız herhalde basitmiş.:cat: Nerde eski oyunlar yenilerden tat almıyorum:queen:

Coq, bu televizyon ölü bir vizyon, adamı tembelleştirir, uyuşturur , kafayı çalıştırmaz,al eline çamuru oyna daha iyi:)

80'lerde Kenan Evren, 90'larda Demirel-Özal parmak bastı veya soktu:cherry:

Son düzenleme:
tv daha yeni türkiyede rahmetli babam elektronikci o zamanın deyimiyle televizyoncu ama doğru dürüst evimizde tv seyredemezdik nedenmi bir dönem bolunun şirin ilçesi göynük'deyiz parça temin etmek zor istanbula selanik pasajına gelmesi lazım baktı parça yok hadi sök bizim tv'den tak müşterininkine çünki müşteri velinimet bu sebepten ötürü herkesin seyredipde ertesi gün konuştuğu dizileri seyredemediğim çok olmuştur ama tv'nın o dönemki misyonu hakikaten eğiticiydi insanların ertesi gün konuşacakları bir konu olurdu bu gün ise ortada.
70li kuşak aslında çok şanslıydık ve çoğunun göremeyeceği şeyleri görüp yaşadık bir devrin bitişi bir diğerinin başlaması gibi
altı milyon dolarlık adam diye bir dizi vardı yarı robot yarı insan okulda sıra arkadaşım altımilyon dolarlık adam geliyo kaçın diye bir nara atıp epey irice bir ağaç kütüğünün üzerinden atlamaya çalışırken dala takılıp kolunu kırdı ertesi gün sınıf öğretmenimiz sordu ahmet koluna ne oldu o da anlattı öğretmenimiz canın acıdımı 6 milyon dolarlık adam diye sorduğunda ahmet hayır öğretmenim cevabını verince öğretmen sağlam bir osmanlı aşketti o zaman buda canını acıtmaz diye velhasılı herşeyden biraz vardı o yıllarda ama tadındaydı hayat ...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ohooo siz oyuna bagladiniz.
Biz de topigi ciddiye alip baya baya biseyler yazdik.
Açsaydiniz bir oyun topigi.
Yormazdik kendimizi bu kadar.:cherry:

uykudan once vardi adile teyzemizin...saat 9 da biterdi hic unutmam

buda ziyaretciler;

iyi kotu cirkin yayinlandiginda sokakta oynardik :)

Son düzenleme:
Birde ozamanlar çizgi romanlar vardı teksas,tommiks,zagor,kaptan swing,tom braks,kızılmaske,mandrake onların tadı daha başkaydı babam dan çok dayak yemişimdir bunları niye okuyorsun ders niye çalışmıyorsun diye .

Son düzenleme:
Birde ozamanlar çizgi romanlar vardı teksas,tommiks,zagor,kaptan swing,tom braks,kızılmaske,mandrake onların tadı daha başkaydı babam dan çok dayak yemişimdir bunları niye okuyorsun ders niye çalışmıyorsun diye .

ya varya çocukluğuma gidip gidip geliyorum bu kitaplar yüzünden ve langırt sevdasından iyi dayaklar yemiştim ama o langırt'ların topları ahşap'tı şimdiki gibi plastik değildi :cherry:

ya varya çocukluğuma gidip gidip geliyorum bu kitaplar yüzünden ve langırt sevdasından iyi dayaklar yemiştim ama o langırt'ların topları ahşap'tı şimdiki gibi plastik değildi :cherry:

okuldan cıkıp az satmadım bu kitaplardan bazende degiş tokuş yapardık okuduktan sonra satardım :wiinkk: aglamak istiyorum :rendeer::rendeer:

Motosikleti
Dl650vstorm
ne günlerdi bee :) resimli macera romanlarını okumayan yoktu..texas tommikizi döver diye aramızda tartışırdık..:mrgreen:şimdi niye satılmıyo..halen bulsam alır okurum..conan ın bütün serisini okumuştum. ilkel çağların yenilmez savaşcısı kimmeryalı conan..pikt lerle sitigyalılarla savaşır bol bol kelle uçururdu. bide gırgır -fırt dergileri vardı. komik. içinde halen hatırladığımız karakterler vardı.muhlis bey (uy anamlal köpeklel geliyol) diye konuşurdu. :mrgreen:
dallas dizisi nde pamela ve lucy ilgi çeksede, ben o dönem ceyarın karısı suelın a hastaydım:p uykudan önceyi izlerken hep beklerdim adile naşit bikere de benim ismimi çağırsın diye...hiç duymadım :salut:bide iğrenç bir çizgi film verirlerdi uykudan öncenin içinde musti diye...(tabi dedi musticik sevinçten gözleri yaşararak) iğrenç:farao: televizyon akşam açılıp saat 23:00 sularında kapanıyodu..ne verirlerse izliyoduk. kapanıştaki istiklal marşı dahil :cherry:akşam ezanı dayak yiyerek eve getirilişimiz çok oldu :wiinkk:eek: yıllarda anneler tarafından koyulan bi tabuydu ..akşam ezanı okunuyo eve gel :farao:ben ihtilali de sevmiştim..sokağa çıkma yasağı oluyodu..ana caddede top oynuyoduk:queen: hiç araba geçmiyodu çünkü. arasıra askeri bi araç geçiyodu. bizde el sallıyoduk. askerler gülüyodu.sonra babam çıkıyodu sokağa bir sağına bakıyodu bir soluna tedirgin bi şekilde kısık sesle bağırıyodu bize GELİN LAN BURAYA EŞOLULARI diye :mrgreen:
çok güzel müzikler vardı o dönemde..minik serçe diye bi kız çıkmıştı. herkes onu dinliyodu.bide zenci bi çocuk vardı yabancı ..maykıl diyodu herkes. ama zencinin sesi bi tuhaftı sanki kız sesi gibiydi ince:mrgreen:
çok güzel bir çocukluk dönemi geçirdim ben ..çok güzel günlerdi..bir zaman makinesi olsa(zihni göktay zaman mekan makinesi diye bi dizisi vardı hayal meyal hatırlıyorum)hep 70li ve 80 li yıllara gitmek isterim:)

Aslinda bigun sirf boyle bir muhabbet icin toplasma yapmak lazim:cherry:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben araba seçerken bile 70'lerin modellerinden beğeniyorum,estetik var malzame var ,sağlamlık var, en önemlisi krom var:cat:

İlk arabam 1979 Golf I 1,6GLS tek kapı turuncu , bunun aynısı.:pr:

Şimdiki 2. arabam da 1973 VW 1303 1,3lt:)

koskoca forumda bizim kusak bir avuc insan mi yaw????:salut: Daha yokmu bizim kusak????

buda TRT nin en iyi çizgi filmiydi YAKARİ :) boş boş seyrederdik işte
o kara şimşek muhabbetini hiç açmayayım
ayrıca pazar günleri TRT de pazar konsereleri vardı hükmet şimşek yönetiminde ve akabinde Fantom serisi başlardı 14:00 gibi
europe konser görüntüleri dönerdi final countdown ve aha,duran duran dinlenirdi
arif susam tavan yapmıştı o zamanlar
uçak ve gemi maketleri çok popülerdi
çakma puzzle yapbozlar
bide ruut gullit vardı
pazar günleri cenk koray kutu kutu ve evet hayır yarışmaları
daha neler neler amma renkli bir çocukluğumuz olmuş yau şimdi bakınca bir daha farkına vardım şimdiki çocuklar çocukluk yapamıyorlar iyimi

buda TRT nin en iyi çizgi filmiydi YAKARİ :) boş boş seyrederdik işte
o kara şimşek muhabbetini hiç açmayayım
ayrıca pazar günleri TRT de pazar konsereleri vardı hükmet şimşek yönetiminde ve akabinde Fantom serisi başlardı 14:00 gibi
europe konser görüntüleri dönerdi final countdown ve aha,duran duran dinlenirdi
arif susam tavan yapmıştı o zamanlar
uçak ve gemi maketleri çok popülerdi
çakma puzzle yapbozlar
bide ruut gullit vardı
pazar günleri cenk koray kutu kutu ve evet hayır yarışmaları
daha neler neler amma renkli bir çocukluğumuz olmuş yau şimdi bakınca bir daha farkına vardım şimdiki çocuklar çocukluk yapamıyorlar iyimi

:cat:evet tesekkurler paylasim icin akliniza geldikce paylasinda o gunleri, bir yad edelim ne kadar cok dusunce o kadar o gunu yasama sansi:rendeer:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar