@Sadık1453 Haklısın üslup biraz sert oldu, yazdıklarım kesinlikle sizin şahsınıza ilgili değildir. Yanlış anlaşıldıysam eğer bu yüzden sizi kırdıysam kusuruma bakmayın.
Para gelsin yeter kursiyer kaza yapmış düşmüş kalkmış hiiiç umurlarında değil.
Tabi ki her iş belli bir para karşılığında yapılıyor siz galiba iş yerinizde bedava çalışıyorsunuz hiç para falan talep etmiyorsunuz galiba. Sonuçta orası ticari bir işletme tabi ki verdikleri eğitim karşılığında para isteyecekler bu çok normal.İnan ki orada adaya bir şey olsun kurs her şeyini ortaya koyar buna inan yeni sizin dediğiniz gibi hiiiç umurlarında değil yazdınız ya o işler öyle olmuyor.
Açıklamalar için teşekkür ederim.
Öncelikle kırılmak konusunu açıklığa kavuşturayım. Kırılmadım. Kırılmam için ortada bir neden yok. Sadece beklentilerim kaybolduğundan, tamam artık kafamızdaki soru işaretlerini giderecek belki sürücü kursu problemine çözüm getirebileceğimizi birileri var dediğim birini tanıdığı düşünüyorken bunun bir den yok olmasına üzüldüm açıkçası.
Diğer tüm detayların tek tek cevabını vermeye gerek yok bu bizim karşılıklı aşık atışması gibi birbirimize cevap yazacağımız bir platform değil. Gerekirse bir gün çayınızı kahvenizi içmek için gelirim orada tartışırız bu konuları.
Gelelim çok önemli olan şu son konu yani para meselesi.
Haklısınız herkes tek bir örnekle aynı kefeye konularak değerlendirilmez. Ancak kararlar ekseriyete tabi olarak verilir.
Oturduğumuz yerde bir sürücü kursu, eşime ehliyet almak için başvurduk ve 150 TL kaparo ile kayıt yaptırmak istedik. Makbuz dışında hiç bir evrak imzalanmadı kayıt evrakları verilmedi. Ancak eşim özürlü ehliyeti alacaktı bu nedenle raporları gerekiyordu. Ve maalesef raporlar olumsuz çıktı doktoru alamayacağını söyledi. Biz bu mazeretlerle gittiğimizde durumu anlatıp paramızı iade istedik ve vermediler. Sundukları bahaneler onlarca burayı kalabalık etmeyelim.
Diğer taraftan, bir iki tane arkadaşım farklı sürücü kurslarından ehliyet almak için başvurdular. Tüm evrakların yanında malumunuz birde sağlık raporu var ki buradaki en ufak problemin tespitinde ehliyet şüpheye düşmeli ve hatta verilmemeli bence. Yada özel şartlar yerine getirilmeli.
Ancak bu çok saygıdeğer kurslarımızın teklifi şu oldu. Sağlık raporu (rakamlar farazidir) 35 TL ama siz hiç gidip uğraşmayın verine bize 50 TL bizim tanıdık sağlık ocaklarımız, polikliniklerimiz var biz oradan hallederiz gitmenize gerek yok.
Diğer taraftan, 1998 yılında aldığım B sınıfı ehliyetim için sınav hepimiz kopya dağıtıldığını yan sınıftan birinin bunu duyup bizi şikayet ettiğin ve bu nedenle neredeyse sınavımızın yanacak olduğunu kendi gözlerimle şahit oldum ve yaşadım.
Bunlara verilecek örnekler sayfalar dolusu çıkarılabilir.
Bende bir ücret karşılığında çalışıyorum kimse babasını hayrına çalışmaz. Ancak insan olarak bazı önceliklerimiz var. Mesela geçmiş yıllarda çoğumuzun evinde olan ve maç yayınlarını veren şu meşhur firma var ya. 60 gün çalışma zorunluluğunuz vardır o firmada call center' da size eğitim verdiklerini bu neden 60 iş günü çalışmazsanız tazminat alacaklarını iletiler. İşte bu firmadan 60 ncı günümü doldurduğumda insan kaynaklarına gidip siz bana insanlara yalan söylettiriyorsunuz diyerek istifamı vermiştim.
Bu örneği neden verdiğime gelince, insan için birinci öncelik PARA olduğunda paranın kendine nasıl ulaştığı sürecine bakmaz. Gelsin de nasıl gelirse gelsin. Bu süreçte ne olmuş, kim zarar görmüş? haram-helal kavramı kalkar ortadan. Kızdığım, katlanamadığım nokta bu.
Prosedürler ve yasalar konusunda haklısınız, sonuna kadar katılıyorum. bir sınavın yarım saat kadar sarkması o sınavı nasıl etkilerdi bilemem ama o sınavdaki sorumlu ben olsaydım kesinlik durup en azından biraz daha insanı şartlar oluşana kadar beklerdim. Tabi şuda olabilir, kursiyer inat edip kendisi de talep etmiş olabilir bu sürüşü. O da ayrı bir tartışma konusu, henüz konuya muktedir olmayan birine bu kararın bırakılmaması gerektiği de yine benim şahsi fikrim.
Neyse başladım susmam

umarım bunların tamamının düzene girdiği bu tartışmaları bize yaşatmayacak prosedür ve ahlaklı yöneticiler bu işe el atar ve olması gerektiği hale getirir bu işleri.
Diğer taraftan sizden şahsım adına beklentim (artık ehliyete ihtiyacım yok diğerleri için bu talebim) sizden ehliyet almak isteyen insanlara diğer kursların gözü ile değil burada yaşananları ve yazılanları görerek farklı bir bakış açısı ile bakıp. Yarınlarda benim bakın işte sürücü kursu budur kardeşim insana değer veren abuk sabuk prosedürlerle veya ahlaksızlıklarla uğraşmayan gerçek eğitim neferidir diyebilmemi sağlayın.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"