7-8 Mart Güvenli ve İlerı Sürüş Eğitimi Detayları

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
  • Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
KTM 1290 SAS
Bugün yaptığımız kapalı alan hakimiyet eğitimi sayesinde gerçek anlamda kullandığımız motorları yönetebileceğimiz şekilde beceri kazanmamıza imkan sağladı. Bakışın önemini herkesin aksine farklı, itiraz edemeyeceğimiz şekilde açıklayan ve quick turn tekniğini kendi motorlarımızda, nasıl yapılabilir olduğunu ve counter steering sistemine göre avantajını hissetmemizi sağladığı için sayın hocalarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Quick turn için yaptığı uygulama zihnimizi ve kaslarımızı hızlı dönüşün gücüne ikna edecek kadar etkili oldu, bundan sonraki süreçte öğrendiğimiz bilgileri pratiğe dönüştürmek adına sık sık antrenman yaparak, sürüş tekniğimizi geliştirmekle beraber sürüşten daha fazla keyif alacağımızı görmüş olduk.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Eğitimden önce güvenli sürmeye özen gösteriyordum ama yıllar içinde fazla yavaş gitmenin ve gezgin motorcu kalmanın getirdiği ataleti ve kemikleşmiş alışkanlıkları dün kırdık. Eğitimler bence belli zaman aralıklarında tazelenmeli. Upuzun yazı eve dönüşte.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Bugun tekekoyde metinin yerinde karsilastik arkadaslarla. Mekana girince @tommygun hemen pesin satan oturusu ile belli oluyordu😂 @burak r25 harici yuzyuze karsilasmadigimiz arkadaslari gormek guzeldi.
@haluk23 un gene farkli bir motosikleti oldugunu gorduk😂
@burak r25 in tridentini gorduk.
@Motoseverrr in spontiniyi goremedim nedense, o kalabalikta goremedim herhalde.
Bu arada mekanda ugur ertekin ve ekurileri de vardi, farkeden var mi bilmiyorum.
Bizim efitimin donusunde bi baktim mavi bir sym wolf geciyor, yakalayip selam verecektim ama bizim hoca kizar diye yapamadim😂

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
İnşallah başka günlede tekrarı olur, çok katılmak istiyordum fakat tarihi uymadı bana :confused:

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bugun tekekoyde metinin yerinde karsilastik arkadaslarla. Mekana girince @tommygun hemen pesin satan oturusu ile belli oluyordu😂 @burak r25 harici yuzyuze karsilasmadigimiz arkadaslari gormek guzeldi.
Bu arada mekanda ugur ertekin ve ekurileri de vardi, farkeden var mi bilmiyorum.
Bizim efitimin donusunde bi baktim mavi bir sym wolf geciyor, yakalayip selam verecektim ama bizim hoca kizar diye yapamadim😂
Ooo Trident gelmiş mi? Hayırlı olsun @burak r25 :) Kazasız belasız keyifle güle güle kullan.

Bu vesileyle organizasyonu yapan / eğitimleri ta Almanya'dan ve Bursa'dan gelerek ücretsiz veren @tommygun, @Okan Sinan Ocan ve @Mallaca kocaman bir takdir ve teşekkürü hak ettiler. Var olun. 👏👏👏

Motosikleti
Ns200 15"
Abi siz geldiğinizde gariban sağ ilerde duruyordu, sağdan sola İnazuma, Tritdent, Spontini, Gs1250 adv, Multistrada V4 ve Multistrada V4. Bunların yanında gözükmemesi biraz normal. :)

Ged

Motosikleti
Abi siz geldiğinizde gariban sağ ilerde duruyordu, sağdan sola İnazuma, Tritdent, Spontini, Gs1250 adv, Multistrada V4 ve Multistrada V4. Bunların yanında gözükmemesi biraz normal. :)
Multileri de inazumayi da farketmemisim😂 bi wolf, bi trident bi de gsleri he bi de haluk hocanin hondasini farketmisim😂 nasil bi goz varsa bende
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yok, artık genç arkadaşlara "trident al" diyeceğiz. :ROFLMAO:
"Ya bi kisi de scrambler ducati tavsiye etsin" diyecekken, triumph tavsiye edilen gunleri gelebilmek de buyuk olay aslinda dedim kendi kendime.

Ged

Motosikleti
Normaldir abi, ortam motosiklet cenneti. Ducati'nin yanından geçmiş, Bmw yanına park edilmiş Spontini olarak satacağım. :D
He ya, biz de kabaagacta beklerken kasap onundeki kediler gibi bakiniyorduk😂 hatta bence cok enteresan bir sey oldu: baska bir yerde otururken bi baktim biri kirmizi biri siyah 2 tane mv.agista turismo veloce gecti art arda. Watergardendaki showroom harici hic agusta gormemistim, bana cok garip gelmisti😂

Motosikleti
Ns200 15"
He ya, biz de kabaagacta beklerken kasap onundeki kediler gibi bakiniyorduk😂 hatta bence cok enteresan bir sey oldu: baska bir yerde otururken bi baktim biri kirmizi biri siyah 2 tane mv.agista turismo veloce gecti art arda. Watergardendaki showroom harici hic agusta gormemistim, bana cok garip gelmisti😂
O iki Mv Agusta'yı Metinin yerinde otururken görmüştüm (sanırım Darlık'a doğru gidiyordular, jandarmayı sağımıza aldığımızda sağ taraftan devam etmişti).

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Suzuki Inazuma
Şunu fark ettim ki, bu iş eğitimini aldıktan sonra çok daha eğlenceli oluyor.

Belki eğitime katılmasaydım, 2 günde göreceklerimi 5 yılda yalap şap öğrenecektim. O sırada Inazuma'yı da çoktan satmış olacaktım. Motorun da hakkına girecektim "Abi hantal ya hımbıl ya" diye

5 yıl daha az zevk alacaktım. 5 yıl daha motoru hiç yatırmak için düşmeyi bekleyecektim belki.

Şimdi bayramda Çanakkaleye motorla köy yollarından gitmek var.

Hide your dedes

Motosikleti
Triumph Trident 660
Cumartesi günü yapılan kapalı alan eğitimi, ardından Pazar günü olan yol eğitimi bana bazı insanlar neden bazı insanlar onu gösterdi. Hatta göstermekten de öte, bizzat deneyimletti. Benim için motoru "keyif alarak kullanılan bir ulaşım aracı" olmaktan çıkarıp " ulaşım amaçlı da kullanılabilen bir keyif aracı" durumuna getirdi. Her şeyin çok anlaşılır, mantıklı, keyifli ve uygulanabilir olması çok güzeldi. 1.5 senedir süren ben ile 30 senedir motor süren insanların aynı ortak noktada çok net bir şekilde buluşabilmesi de çok özeldi. Benim için yolun başındayken böyle bir organizasyonda bulunmak büyük şanstı.

Hocalarıma ve Kaan abiye çok teşekkür ediyorum.

Not: 10 numaranın olmamasına kırıldığım Bursa'ya dönüp soğuktan buzlarım çözülünce aklıma geldi. Ufak bir sitem olarak ekliyorum.. :giggle:🙃

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Beyler otoban kullanmama rağmen ben de gece 01:30'da eve varabildim. Şile Opet'ten sonra 7 saat sürdü yol. Gemlik'te yemek molası, her 100 km'de bir de 20 dk ısınma molası verdim. Dün çok soğuktu

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Dostum ben neden seni göremedim? Çok isterdim tanışmayı. Kimse de tanıştırmadı ki.....
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Beyler otoban kullanmama rağmen ben de gece 01:30'da eve varabildim. Şile Opet'ten sonra 7 saat sürdü yol. Gemlik'te yemek molası, her 100 km'de bir de 20 dk ısınma molası verdim. Dün çok soğuktu
Geçmiş olsun Kaancım. Ben de dönerken o kadar rüzgar çıktı ki soğukla birleşince ciddi üşüttü. Allahtan yolum yakındı da tek molayla gelebildim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar