Çalışmalarınız harika.
Tebrik ederim.
Sevgili Ergün, uçan kaçan kurtulmuyor maşallah.:cat:
geçenlerde yaptığım ve ön grenaj demirine monte ettiğim ledlerle aydınlatma problemim kalmadı diyebilirim
30 derecelik ledler taa yol üstündeki tabelaları aydınlatıyor.direk aküden yanıyorlar,sürücü soğutucu falanda yok.bunlar 3 w olsa
xenona gerek kalmaz. biraz ısınıyorlar ama arkaya soğutucu konursa yeterli olur.
iyi aydınlatıyor olabilir dediğiniz gibi ama xenona gerek kalmaz kısmına katılmıyorum çünkü o bahsettiğiniz aydınlatmayı siz kazanırken karşı tarafın gözünü almadan bunu yapmanız imkansız. çünkü hiçbir tasarım barındırmıyor ışık kırılmasını kontrol etmek için bahsettiğiniz sistem, buda karşıdan gelen yada önümüzde giden sürücüleri geceleri aşırı derecede rahatsız edecektir.
açıkcası siz karşıdan gelseniz yada önünde kalsanız bahsettiğiniz aydınlatmanın hiç mutlu olmazsınız ki çokta tehlikeli olur.
o yüzden hep XENON u mercekle kullanın deniyor. çünkü xenonda kuvvetli bir ışık veriyor ama normal HALOJEN far tasına takınca HALOJEN ampülün ışık kırılma noktasıyla XENON ampülün farklı olduğundan gereksiz kırılma yapıyor ve MERCEKSİZ XENONlarda dağı taşı aydınlatıyor ama bunun size faydası neredeyse yok. ÇÜNKÜ öncelik önümüzü ve daha ileriyi rahat bir şekilde görürken KARŞIDAN gelenleride RAHATSIZ ETMEMEK olmalı.
buarada 4300k renk sıcaklığında bir xenonun aydınlatma gücü 3200-3500LUMEN arası. o yüzden hala hiçbir ampül tipi daha xenona ulaşamıyor.
Çalışmalarınız harika.
Tebrik ederim.
Sevgili Ergün, uçan kaçan kurtulmuyor maşallah.:cat:
hocam sonuçları paylaş ki ona göre sipariş toplayalım![]()
teşekkürler.
yeni çalışmanın fotolarını bekliyorum.
benim projem (1 adet sis farı için )
6 adet 1 watt power led( renk konusunda hala kararsızım, beyaz mı,sıcak beyaz mı? )
hazır 6 lı pcb ye uygun yuvarlak 6 lı lens takımları var. bence tek tek lenslerden daha estetik duruyor. (örn: http://www.marketdijital.com/6Li-Powerlux-25-D-Lens,PR-1002.html )
ama bunlar için nasıl bir akım sınırlayıcı almam gerekecek onuda bilmiyorum hala(12 adet 1 watt ı sağlıklı ve uzun ömürlü hatta gündüz tam kapasite gece biraz daha düşük verimle çalışma sağlayacak sürücüler var sanırım öyle birşey de olabilir)
buarada 3 led için takım 25 derecelik lensler var : http://www.marketdijital.com/3-lu-Lens-25-Derece-Powerlux,PR-575.html
2x1,5 kabloyla ne işin var usta,kabloyu nereye sığdıracaksın? 0,75 lik kablo yeter de artar bile 6 tane led için. 10 metre şerit lede 1 mm kablo kullandım ben![]()
Şimdiden ellerine sağlık yeni farlar için.
fotoları bekliyorum senin eskilerle karşılaştıracağım.
bence önümüzdeki 10gün içinde artık çözmek istiyorum bu sorunu.
buarada bilgin usta dediğin nerede? karaköy demi ?
ben kadıköy tarafında olduğumdan ve 6 ya kadar çalıştığımdan h.içi ,sadece c.tesilerim var bu iş için ondan soruyorum.
olmadı bende ona gidip aklımdaki malzemeleri alayım. 12 led ,6lı 2 tane panel ve 6 lı mercek takımı, artık direnç vs. de yardım eder umarım![]()
birde mümkünse karanlık bir yerde farların aydınlatmasınıda çekersen sürücü tarafından çok makbule geçer. 25 derece nasıl aklımda daha şekillenir sanırım![]()
tekrar ellere sağlık ve bilgiler için teşekkürler.

Son yaptığın 3'lünün far tasını nereden buldun ?
6 lılarından daha orjinal olmuş bu sefer bence.
1- aydınlatma fotolarını bekliyorum 25 derecelerin![]()
2- malzemeleri aldığın ustan nerede?
teşekkürler.

Sevgili Tamer, :jocolor: :jocolor: :jocolor:
Bana kasa bulll hehe.Sonunda cips kutusunu kesip fiber dönücem.
tüm bilgiler için teşekkürler.
gayet güzel olmuş.
buarada 3'lünün tasını arkadan görmediysem de önden güzel, bmw ye olur, niye olmasın.
ben şimdi cbf 150 için yapmak istiyorum ama imkan olursa önümüzdeki yazdan önce 00-04 f650gs e geçmek istiyorum ve ben kesinlikle ona taşımayı düşünüyorum ama birde şu touratech in mercekli sislerinin aynısı(tabi kalite olarak aynı olması mümkün değildir) ebayde falan 25-45$ (http://www.dealextreme.com/p/55w-30...-halogen-h3-fog-lamp-bulbs-dc-12v-pair-104257) a alıp bmw ye eklerim gibi geliyor; 35w lık xenon kiti taksak ihtiyaç anında iş görür, onun dışında görünürlük için ledler ideal.
ama 2x 6 led lik dar açılı bir aydınlatma grubu benim fukara aydınlatmalı cbf150 de kesin işe yarayacaktır diye düşünüyorum![]()
umarım kısa zamanda bende yapacağım , umarım![]()