Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ortunç yasak olduğu için sakin zaten. Ne zaman ve hangi saatlerde oradaydın bilmiyorum ama Cunda bayramda denize batacak sandım Motosikletle bile Ayvalık-Cunda arası işkence oldu. Ama Ayvalık içini tek yön yapmaları trafiği bayağı rahatlamış. Gerçi Çamlık tarafından gelenlere yol çok uzamış ama onlar da fazla elitist tipler biliyorsun Şu Cunda'yı da trafiğe kapasalar müthiş olacak. Sadece Honda motosikletlere izin verseler yeter
ya şimdi 1050DE biliyosun avrupada kimsenin yuzune bakmadığı bir motor.Africa mesela bunu tokat manyağı yapar bırakır.
Ama Türkiuye de fiyat/performans olarak muhtemelen iyi bir seviyedeydi. baya uyguna aldığını tahmin ediyorum.
Ama kitlelerin kararları (Avrupalı olsa dahi) çok da mühim bir kriter değil. Şimdi beğenmediğimiz tüm yöneticileri (orada veya burada) aynı kitleler seçiyor sonuçta, o yüzden çoğunluğun kararları ve tercihleri çok da fifi, sürekli bunu ortaya atmaya gerek yok...
Ama kitlelerin kararları (Avrupalı olsa dahi) çok da mühim bir kriter değil. Şimdi beğenmediğimiz tüm yöneticileri (orada veya burada) aynı kitleler seçiyor sonuçta, o yüzden çoğunluğun kararları ve tercihleri çok da fifi, sürekli bunu ortaya atmaya gerek yok...
Yönetici seçmek korelasyon gördüğüm konulardan sadece bir tanesi. O cümlelerdeki mesaj çoğunluğun güzel, doğru ve mantıklı bulduğu her şey her zaman en iyi ve idealdir anlamına gelmez. (Çoğu zaman da yanlıştır, özellikle içinde bulunduğumuz kitle iletişim araçları ve sosyal medya yolu ile dezenformasyon ve toplum mühendisliği yapılan çağda.)
"Milyarlarca sinek b.k yiyor, o halde biz de yiyelim!" diye ekstrem bir örnek vardır. Elbette biz sinek değiliz bu bir mübalâğa. Her birimiz "farklı" "birey"leriz ve her birimizin seçimlerini etkileyen pek çok farklı unsur olabilir. Dolayısıyla başkalarına değil kendi "bireysel" değerlendirmemiz doğrultusunda hareket etmemiz doğru olur. @Burak Kara'nın yakıt verimliliği takıntısı onun için geçerli bir kriter iken benim değerlendirme kriterlerim arasında birinci sıraya yerleşmeyebilir örneğin.
Şahsen çoğunluğun fikrine paralel düşündüğümü fark ettiğimde "bu işte bir b.kluk" var deyip kendimi fazladan sorgulayıp bir hükme ancak ondan sonra varıyorum.
Yönetici seçmek korelasyon gördüğüm konulardan sadece bir tanesi. O cümlelerdeki mesaj çoğunluğun güzel, doğru ve mantıklı bulduğu her şey her zaman en iyi ve idealdir anlamına gelmez.
"Milyarlarca sinek b.k yiyor, o halde biz de yiyelim!" diye ekstrem bir örnek vardır. Elbette biz sinek değiliz bu bir mübalâğa. Her birimiz "farklı" "birey"leriz ve her birimizin seçimlerini etkileyen pek çok farklı unsur olabilir. Dolayısıyla başkalarına değil kendi "bireysel" değerlendirmemiz doğrultusunda hareket etmemiz doğru olur. @Burak Kara'nın yakıt verimliliği takıntısı onun için geçerli bir kriter iken benim değerlendirme kriterlerim arasında birinci sıraya yerleşmeyebilir örneğin.
Şahsen çoğunluğun fikrine paralel düşündüğümü fark ettiğimde "bu işte bir b.kluk" var deyip kendimi fazladan sorgulayıp bir hükme ancak ondan sonra varıyorum.
Tabi ki haklısın her birimizin seçimlerini etkileyen pek çok farklı unsur vardır ve bu unsurların öncelikleri kişiseldir. Burak için yakıt ön planda iken benim için konfor ön planda olabilir. Herkes de kendi önceliklerine göre bir seçimde bulunur zaten. Ama motosiklet seçimini etkileyen unsurlar ile sosyal hayattaki kararları etkileyen unsurlar birbirinden çok farklı ve ikisini bir arada değerlendirmek sinek örneği gibi çok saçma olur
Yönetici seçmek korelasyon gördüğüm konulardan sadece bir tanesi. O cümlelerdeki mesaj çoğunluğun güzel, doğru ve mantıklı bulduğu her şey her zaman en iyi ve idealdir anlamına gelmez.
benim bir motordan beklentimle killingroad ın beklentisi tabiki aynı olamaz.
ama burda elma ile armudu kıyaslamıyoruz.
insanlar arac alırken, tasarım, güvenilirlik, performans, yakıt verimliliği, servis(yaygınlık, parca fiyatları ), fiyat gibi konulara bakarak kararını verir.
iki ürünün fiyatları arasında ucurum yoksa, yukardaki kriterleri değerlendirip secimini yapar.
iş, suzuki dl1000 vs africa twin olduğunda ve dl 1000 satışlarda africa twin in fersah fersah gerisinde kalıyorsa, bunu "bireysel tercih" diye geçiştiremeyiz.
... Ama motosiklet seçimini etkileyen unsurlar ile sosyal hayattaki kararları etkileyen unsurlar birbirinden çok farklı ve ikisini bir arada değerlendirmek sinek örneği gibi çok saçma olur
Benim için analitik mantık kurma ve kişisel hırslar (İng. ambition - Türkçe'de tam aynı nüansa sahip bir sözcük bulamadım...) hakkında geçerli bir gösterge olduğu için hiç saçma değil. Buradaki görüş ayrılığımız benim biraz her şey politiktir yaklaşımında olup sizin olmamanız olabilir.
Her şey politiktir demişken şu güzel şarkıyı eklemiş olayım - hey gidi günler: (Konu ile ilgisi yoktur serbest çağrışımdan geldik bu şarkıya )
benim bir motordan beklentimle killingroad ın beklentisi tabiki aynı olamaz.
ama burda elma ile armudu kıyaslamıyoruz.
insanlar arac alırken, tasarım, güvenilirlik, performans, yakıt verimliliği, servis(yaygınlık, parca fiyatları ), fiyat gibi konulara bakarak kararını verir.
iki ürünün fiyatları arasında ucurum yoksa, yukardaki kriterleri değerlendirip secimini yapar.
iş, suzuki dl1000 vs africa twin olduğunda ve dl 1000 satışlarda africa twin in fersah fersah gerisinde kalıyorsa, bunu "bireysel tercih" diye geçiştiremeyiz.
Suzuki dl1000 vs africa twin olduğunda ve dl 1000 satışlarda africa twin in fersah fersah gerisinde kalıyorsa, bunu "bireysel tercih" diye gegeçiştiremeyiz.
Burakcım seni severim ama şu çok satıyorsa iyidir , alınması gerekli olan budur zihniyetini sevmiyorum
Az sattı diye DL1000 sence Africa'dan vasat bir motor mu ?
DL1000 kullandın mı ?
Ben ikisi arasından Africa nın sadece görüntüsünü beğenirim ama diğer şartlarda DL1000 çok daha üstün bir makina ve benim kullanım tarzıma göre çok çok daha keyifli..
Sym yide severim zira parasına göre verdikleri Honda dan da Yamaha'dan da çok çok fazla..
GS i severim çünkü süspansiyon ve fren kabiliyeti muadillerinden hiç birinde yok..
Honda yı niye sevmiyormusun hiç yazma gecen sene Nx500 için kayıt yaptırmışdım , Sym Nht200 ü almadan öncede CL250 ile takas yapıyordum ama verdiğim paraya bakınca hiç cazip gelmediler..
Burakcım seni severim ama şu çok satıyorsa iyidir , alınması gerekli olan budur zihniyetini sevmiyorum
Az sattı diye DL1000 sence Africa'dan vasat özellikleri bir motor mu ?
DL1000 kullandın mı ?
Ben ikisi arasından Africa nın sadece görüntüsünü beğenirim ama diğer şartlarda DL1000 çok daha üstün bir makina ve benim kullanım tarzıma göre çok çok daha keyifli..
Sym yide severim zira parasına göre verdikleri Honda dan da Yamaha'dan da çok çok fazla..
GS i severim çünkü süspansiyon ve fren kabiliyeti muadillerinden hiç birinde yok..
Honda yı niye sevmiyormusun hiç yazma gecen sene Nx500 için kayıt yaptırmışdım , Sym Nht200 ü almadan öncede CL250 ile takas yapıyordum ama verdiğim paraya bakınca hiç cazip gelmediler..
Az sattı diye DL1000 sence Africa'dan vasat bir motor mu ?
DL1000 kullandın mı ?
abi sen zaten suzicisin kendin de soyluyosun .Ben saygı duyuyorum terchine.
2025 yılının ilk yarısı satışlar İtalya
Rank
Marca
Modello
Segmento
Totale Gen-Mag 2025
1
BMW
R 1300 GS
Enduro
2.042
2
HONDA
AFRICA TWIN
Enduro
1.794
3
BMW
R 1300 GS ADVENTURE
Enduro
1.737
4
YAMAHA
TRACER 9
Turismo
1.513
5
YAMAHA
MT-07
Naked
1.422
6
DUCATI
MULTISTRADA V4 / MULTISTRADA V4 S
Enduro
1.392
7
CFMOTO
450MT
Enduro
1.378
8
HONDA
XL 750 TRANSALP
Enduro
1.261
9
KAWASAKI
Z 900
Naked
1.032
10
YAMAHA
MT-09
Naked
962
11
HONDA
NC 750 X
Enduro
940
12
VOGE
BRIVIDO 125R
Naked
917
13
HONDA
GB350S
Naked
915
14
BENELLI
TRK 702 / TRK 702 X
Enduro
847
15
VOGE
VALICO 525DSX
Enduro
846
16
YAMAHA
TENERE 700
Enduro
842
17
CFMOTO
800MT
Enduro
747
18
KAWASAKI
VERSYS 650
Enduro
726
19
VOGE
VALICO 900DSX
Enduro
713
20
HONDA
CB 1000 HORNET
Naked
696
21
MOTO GUZZI
V7
Naked
682
22
KAWASAKI
Z 650
Naked
635
23
DUCATI
MULTISTRADA V2 / MULTISTRADA V2S
Turismo
601
24
DUCATI
SCRAMBLER 800
Naked
600
25
VOGE
VALICO 625DSX
Enduro
581
26
ROYAL ENFIELD
HIMALAYAN 452
Enduro
574
27
ROYAL ENFIELD
GUERRILLA 450
Naked
541
28
QJ MOTOR
SRT600SX
Turismo
508
29
DUCATI
PANIGALE V4 / PANIGALE V4S
Sportive
496
30
HONDA
CB 750 HORNET
Naked
491
ove ove biteremediğin suzi neden listede bile yok bir düşün istersen.
@Cyan, ben africa daha iyi diyorum daha iyi olduğu için de daha cok satıyor diyorum.
Sonucta ikisi aynı fiyatlarda hatta africa biraz daha pahalı sanırsam..Sakın Killingroad gibi "maseratti de az satıyor ama =)" yazma lütfen.
Hatta ve hatta Africa bu listede en offroad ozellikli motor.. ona rağmen durum bu.
Suzi kotu mu ? Değil fakat demode...F/p olarak düşünlüerse iyi fiyata alınabilir tabi. Gokhan alarak hata yapmış demiyorum.. hatta o fiyata en iyi tercihi yaptı muhtemelen.
Gecen sene sacma sapan fiyata suziler vardı.akıllı adam.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
@Punctum, mt 07 senin hornete kuskuyu vermiş safasfdafda
abi sen zaten suzicisin kendin de soyluyosun .Ben saygı duyuyorum terchine.
2025 yılının ilk yarısı satışlar İtalya
Rank
Marca
Modello
Segmento
Totale Gen-Mag 2025
1
BMW
R 1300 GS
Enduro
2.042
2
HONDA
AFRICA TWIN
Enduro
1.794
3
BMW
R 1300 GS ADVENTURE
Enduro
1.737
4
YAMAHA
TRACER 9
Turismo
1.513
5
YAMAHA
MT-07
Naked
1.422
6
DUCATI
MULTISTRADA V4 / MULTISTRADA V4 S
Enduro
1.392
7
CFMOTO
450MT
Enduro
1.378
8
HONDA
XL 750 TRANSALP
Enduro
1.261
9
KAWASAKI
Z 900
Naked
1.032
10
YAMAHA
MT-09
Naked
962
11
HONDA
NC 750 X
Enduro
940
12
VOGE
BRIVIDO 125R
Naked
917
13
HONDA
GB350S
Naked
915
14
BENELLI
TRK 702 / TRK 702 X
Enduro
847
15
VOGE
VALICO 525DSX
Enduro
846
16
YAMAHA
TENERE 700
Enduro
842
17
CFMOTO
800MT
Enduro
747
18
KAWASAKI
VERSYS 650
Enduro
726
19
VOGE
VALICO 900DSX
Enduro
713
20
HONDA
CB 1000 HORNET
Naked
696
21
MOTO GUZZI
V7
Naked
682
22
KAWASAKI
Z 650
Naked
635
23
DUCATI
MULTISTRADA V2 / MULTISTRADA V2S
Turismo
601
24
DUCATI
SCRAMBLER 800
Naked
600
25
VOGE
VALICO 625DSX
Enduro
581
26
ROYAL ENFIELD
HIMALAYAN 452
Enduro
574
27
ROYAL ENFIELD
GUERRILLA 450
Naked
541
28
QJ MOTOR
SRT600SX
Turismo
508
29
DUCATI
PANIGALE V4 / PANIGALE V4S
Sportive
496
30
HONDA
CB 750 HORNET
Naked
491
ove ove biteremediğin suzi neden listede bile yok bir düşün istersen.
@Cyan, ben africa daha iyi diyorum daha iyi olduğu için de daha cok satıyor diyorum.
Sonucta ikisi aynı fiyatlarda hatta africa biraz daha pahalı sanırsam..Sakın Killingroad gibi "maseratti de az satıyor ama =)" yazma lütfen.
Hatta ve hatta Africa bu listede en offroad ozellikli motor.. ona rağmen durum bu.
Suzi kotu mu ? Değil fakat demode...F/p olarak düşünlüerse iyi fiyata alınabilir tabi. Gokhan alarak hata yapmış demiyorum.. hatta o fiyata en iyi tercihi yaptı muhtemelen.
Gecen sene sacma sapan fiyata suziler vardı.akıllı adam.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
@Punctum, mt 07 senin hornete kuskuyu vermiş safasfdafda
Merak ettim Gemini ye sordum Suzuki satışları kamuya açılmamış , Italya da hiç mi satmamış bu motor Doğu Avrupa'da Suzuki Motosiklet satışları %140 artmış mesela , 2023 de Amerika'da 18.000 adet Suzuki Vstrom 650 satılmış , Italya listesinde eksik birşeyler var net..