Kusura bakma, görmemişim son mesajını, döktürdüm aşağıda ama bi anlamı kalmamış, neyse konu hakkında senin aldığın kararla ilgili karar aşamasında olan arkadaşlarımız varsa belki fikir vermek adına bi faydam olur. Hayırlı olsun yeni motorun, iyi günlerde kullan
150 lik 200 lük sıfır alacağına, 250 lik düşük km de bakımlı ikinci el alabilirsin, 6-6,5 a temiz Burgman bulman zor olur. Bu fiyata da alırsın ama yüzü astarını geçer. Sym Gts 250 şiddetle tavsiye ederim. Kullanmadım ama çok araştırdım. 3. motorum bu olacak inşallah. ve bütçenle, belki en fazla 200-300 tl daha ekleyerek çok temiz gts ye binebilirsin. 150-200 cc alıpta daha sonra cc yükseltme yok ben 250 cc ye terfi edeyim derdi falan da olmaz. 400 cc olayına pek girme. 400-500 cc grubunun, yedek parça ve bakım maliyetleri, 250 cc grubundan çok çok yüksektir. Can yakar. 250 cc grubu hem kullanım maliyetleri, hem fayda açısından seni tatmin eder, 250 cc ile şehir içinede rahat girersin şehirler arasıda gezersin. ama bi 400-500 cc maxiyi şehir içine sokmak bana pek mantıklı gelmiyor.
Motosiklet olayında devamlı al sat al sat ekonomik zarardır. Araba gibi değil. 150-200 cc grubunun, sele oturuş pozisyonu, uzun yol konforu vb 250 cc grubu gibi kaliteli değildir. 250 cc grubunda arkana bi yolcu aldIğında rahat eder. Yani sürücü konforuda, yolcu konforuda 150-200 cc grubundan çok daha iyidir.
250 cc alırsan, kendini sadece okula gidip gelmek, sadece şu istikametler arasında şu km yi yapıcam gibi sınırlandırmanada gerek kalmayacaktır. 250 cc ile canın istediği zaman daha uzun yolculuklarada konforlu bir şekilde çıkabilirsin. Ayrıca 150-200 cc grubu ile yakıt tüketimini karşılaştırdığında aradaki yakıt tüketiminin kaideye alınmayacak kadar az olduğunu göreceksin.
Ayrıca şuda far. Ülkemizde sıfır motor almak tam anlamıyla zarardır. Çünki 3000-5000 km yapsanız dahi, mesela sıfırı 7000 tl olan bi motor için konuşursak, motorun değeri en az 1000-1500 tl düşer. Çünki kimse, 7000-8000 tl sıfır değeri olan bi motor için düşünürsek 500-600 tl daha ucuza olsun diye 2. el motor almaz. İkinci el temiz bi 250 lik al. tavsiyem şiddetle Sym Gts dir. Mutlu olur ve rahat edersin. Gelecekte başka bi şeye yönelmek istersen, araba ev, para lazım olur, cc yükseltmek tarz değiştirmek istersin vs satmak istediğinde fazla zarar etmezsin. Gts yi 3. motorum olarak düşünüyorum, her şey yolunca giderse seneye sezonu SYM GTS ile açmak istiyorum, bakalım kısmet.
Bu arada st kanuni S-MS3 250 maxiyi kesinlikle tasvip etmiyorum. Pek bulaşmayın derim. Tamam, grubunun en güçlüsü vs ama işçilik ve malzeme kalitesi çok düşük. tüm emsalleri 7500-8000 tl iken bu motorun zamanında sıfırı 6000-6500 civarındaydı ve buna rağmen emsallerinde olmayan teknelojilerle donatılmışlardı. s-ms-3 ü üretmişler fakat teknelojiyi ucuza mal etmeye çalıştıklarından, ucuz tekneloji kullandıklarından motorda kalite problemi var. Bazı kronik sorunları var ve bi kaç tur, 3-5 zaman kullanmakla anlıyamıyorsunuz. 1000 lerce km yapmış bi kullanıcı bulun ve karşınıza alıp konuşun. Yakıt deposu çok küçük. Kullanan arkadaşım bir daha ki benzinliğe kadar benzinin yetip yetemeyeceği korkusuyla otobana giriyor. Grenaj ve plastik aksamı inanılmaz kalitesiz. Grenajlar çatır çatır bağlantı noktalarından kırılıyor. Yedek parçası anormal pahalı, yetkili servis kalitesi tartışılır. Bu motorun emsaleri ile karşılaştırıldığında sadece 2 avantajı var 1. Emsallerinden 2-3 beygir güçlü, bu performansına yansıyor, motor bu gücü hissettiriyor. 2. si ise emsallerinden fiyat olarak ucuz. ama sadece bu iki avantajdan dolayı da olsa bu motor kesinlikle alınmaz.