6500 tl scooter ne alayım. tavsiyeler.

ya o kymconun kalıbı kocaman ya oturuduuğun selenin altındaki plastik dandik zaten oynuyor resmen bide koltuğun en sonuna ufacık birşey koymuşlar sırt dayama yeri diye ula nereye dayıcan sırtını 4-5 cm yer

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:31 ----------

zaten ps in performansı dinki fln dinlemez yani emin ol psi birebir gördünmü sen resimden gördüğünle kalma yüksek bi motor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:33 ----------

http://www.kymco.com.tr/html/urunpop.php?res=4&urun=scooter/dink&max=5
http://www.honda.com.tr/motosiklet/content/modeller/scooter/ps150i.htm
işte ikisininde selesinin resmi bence fark yok

soruyorsun ama dinlemiyorsun.kafana bazı şeyleri takmışsın illahki onlarla ilgili iyidir cevabını alıp tatmin olmak ister gibi bir halin var.20 senelik motor tecrübeme dayanarak sana öneride bulundum.ama dinlemezsen cevabımı değiştiriyorum.iyidir iyidir al bir 150 lik yada 200 lük.scooter. ama bikaç ay sonra değiştirmek istediğinde bu bana uymadı filancayı gördüm daha rahatmış dediğinde aldığın o eşeği niğdeyi geçip bor'a sürmen gerekecek...benden söylemesi.....

abıcım bence sen gyt guzel cvplıosun ama arkadas ne alıcagını bılemedı ıcın aklı karısık . sayın hocam bence sız abımı dınleyın fıkırlerı gyt guzel mantıklı ...

pste kombine fren özelliğide var arka freni sıktığın zaman %70 arka %30 ön sıkılıyor ön freni sıkıtğın zamanda tam tersi yani tek fren koluna bastığında ikisine birden basmış oluyorsun
birde ps de bir far var dehşet birşey farı kafada sellektör düğmesi fln var farı araba farı gibi düz yolda giderken kısadayken bile sellektör yapanlar oluyor

evet psi yi şirinevlerde otoseverde gördüm. o an bayıldıştım. milletin lafı ile soğuttular doğrusu. bide niye 3 renk getiriyolar sunu.
peki piaggio x7 ye bi bakarmısın ne dersin ona.250 lik olanı.vespanın sitesinde sana zahmet.

psten daha güçlü bagajı biraz daha geniş yüksekliği az tipini pek beğenmedim.ayrıca direksiyonu kasadan ayrı ve 8000 tl senin verebileceğin para 6500 tl değilmi ayrıca bunun yakacağı benzin de 100 kmde 4.5 tan aşağı kesinlikle inmez.hani üstüne 1500 lira ekleyim biraz daha ekleyim derken gider öyle o. zorlanma bence ben benim motoru sanayide tanıdığımız bi abimiz var ona götürdüm motoru hafife aldı ver bakalım bi sürelim dedi kuru yolda dönerken gaza bastı motorun arkası bi attı düşüyordu nerdeyse o kadar güçlü bi motor yani.bana kalırsa 6500 e psi al arkasınada bi çanta taktır onun sırt dayama aparatları var honda bayiindede bulursun dinkten çok daha rahat olur merak etme psin bagajına kaskta sığıyor

doğru sölüyosun ucu bucu yok.bunun 8 vermişken 9 a az kaldı vs.
psi alırsam sayende olacak:)

Karateke,gel benim PS'yi sana vereyim.2009 Model-4000 km de.Orijinal Honda Topcase (Sırt Minderli) ve yine orijinal Honda ön cam (Elcik korumalı) var.Ayrıca hiç kullanılmamış yine orijinal Honda diz örtüsü ve branda da hediyem olsun

Karateke,gel benim PS'yi sana vereyim.2009 Model-4000 km de.Orijinal Honda Topcase (Sırt Minderli) ve yine orijinal Honda ön cam (Elcik korumalı) var.Ayrıca hiç kullanılmamış yine orijinal Honda diz örtüsü ve branda da hediyem olsun

işte karateke sana bahsettiğim sırt dayama aparatlı çanta buydu işte elcik koruma ön cam arka çanta eğer hepsini orjinal hondadan aldıysa gerçekten çok güzel ve az para değil ama ben alamadım onları arka çanta alayım dedim garajına sığmazdı ön koruma camı hızı keser dedim almadım yani onları...
sipsivri snn ps nasıl biraz bahseder misin son hız kaç yakıt tüketimi nasıl bi sorun çıkardımı bu arada bnm ps 1000 km oldu vatana millete hayırlı olsun:)

İnatla joyride 200 derim.
Bugün bir daha anladımki çok dayanıklı ve ciddi anlamda kaliteli bir model. Arkadaşıma sattığım 2004 model joyride a bugün conta yaptık. Termostatın contasından su sızdırıyordu. Fakat 6 yaşında bir motor başka arıza çıkarmazmı arkadaşlar. Bir kere daha hayran kaldım... Bu arada işçilik bizden conta 2 tl :)

KYMCO grand dink. kullanan arkadaşlarım var çok memnunlar. bende denemiştim çok keyifli bir scooter. 2009 modellerini o paraya alabilirsin çok rahat.
eğer kymco düşünmezsen SYM joyride evo 200 i. her türlü işini fazlasıyla görür.

sipsivri motora ne kadar istiyorsun. sıfır alacam diyorum ama kayınço inatla ikinci el diyo artık cuma yada cumartesi parayı çekip çıkacam yola hayırlısı bakalım.bende topcase ve ön cam alacam ne zaman olursa artık.
kymco grand dink yok artık dink var biraz daha yenilemişler mi ne yapmışlar. 6300 galiba sıfırı. servisine uğrayacam yrın bakalım ne diycek.

O paraya 250 cc'lik S&T Kanuni gibi son derece başarılı bir maxi scooter varken ne kadar kaliteli olursa olsun PS150 alınmaz arkadaşım. Bence bu sorunun cevabını da burada aramaktansa motorcuları gezip tek tek üzerine binerek bak. Maxi olanlara bir kez oturunca diğerleri oyuncak gibi gelecek sana.

Öncelikle Maxi 'mi istiyorsun normal mi oma karar ver.

Merhaba Karateke,

İstediğim fiyat 5.500 TL.Yazdığım gibi original aksesuarları var ki bunların yeni fiyatları şöyle

Topcase.............. 350 TL
Ön Cam............... 300 TL
Diz Örtüsü............ 150 TL
Branda (Prohel)..... 50 TL
Motorun yenisinin fiyatı biliyorsun 6.500 TL

Adrion,benim motorla yaptığım en yüksek hız 120 km/h.Doğruluğundan emin değilim ama PS'lerde hız limitörü olduğu ve 120 de kestiği bilgisini aldım.Biliyorsundur Dylan'lar 140 km/h'a kadar çıkabiliyorlardı ama PS dediğim gibi 120 de duruyor.Bence bu limitör işi doğru.Birde görmüşündür benim ön cam bayağı büyük.Nereden baksan hızda 5-8 km lik bir yavaşlamaya neden olur diye düşünüyorum.Benzin tüketimi olarak da 100 km de 3-3,5 lt arası değişiyor.80'i geçmezsem 3 lt tüketimim oluyor.Ama ben genelde 80-110 arası kullanıyorum.Bu da 3,5 lt yakıt demek oluyor.

Merhaba Karateke,

İstediğim fiyat 5.500 TL.Yazdığım gibi original aksesuarları var ki bunların yeni fiyatları şöyle

Topcase.............. 350 TL
Ön Cam............... 300 TL
Diz Örtüsü............ 150 TL
Branda (Prohel)..... 50 TL
Motorun yenisinin fiyatı biliyorsun 6.500 TL

Adrion,benim motorla yaptığım en yüksek hız 120 km/h.Doğruluğundan emin değilim ama PS'lerde hız limitörü olduğu ve 120 de kestiği bilgisini aldım.Biliyorsundur Dylan'lar 140 km/h'a kadar çıkabiliyorlardı ama PS dediğim gibi 120 de duruyor.Bence bu limitör işi doğru.Birde görmüşündür benim ön cam bayağı büyük.Nereden baksan hızda 5-8 km lik bir yavaşlamaya neden olur diye düşünüyorum.Benzin tüketimi olarak da 100 km de 3-3,5 lt arası değişiyor.80'i geçmezsem 3 lt tüketimim oluyor.Ama ben genelde 80-110 arası kullanıyorum.Bu da 3,5 lt yakıt demek oluyor.

evet aynen bendede öle aynı değerler var .hız limiti belirleyicisi olduğu kesin buda güzel birşey bence egzoz zarar görmüyor öncam rüzgarı kesiyormu gerçekten yüzüne gelmiyormu rüzgar açıkçası ben taa en başından beri cbf 150 almak istiyordum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:32 ----------

bu arada motor zaten dokunur dokunmaz 85-90a gidiyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:35 ----------

ben dylanı çok merak ediyorum ilk gördüğüm yerde direk yapışcam motora sürmek için

ediyor tabİ:)
adrion niye cbf istiyodun niye psi aldın.
seko kardeş sen bana ST kanuni diyosun ne deyim ben kymco sym vs desen anlarım. o kadar dolaştım siteleri ilk seni gördüm.

Kusura bakma, görmemişim son mesajını, döktürdüm aşağıda ama bi anlamı kalmamış, neyse konu hakkında senin aldığın kararla ilgili karar aşamasında olan arkadaşlarımız varsa belki fikir vermek adına bi faydam olur. Hayırlı olsun yeni motorun, iyi günlerde kullan :)

150 lik 200 lük sıfır alacağına, 250 lik düşük km de bakımlı ikinci el alabilirsin, 6-6,5 a temiz Burgman bulman zor olur. Bu fiyata da alırsın ama yüzü astarını geçer. Sym Gts 250 şiddetle tavsiye ederim. Kullanmadım ama çok araştırdım. 3. motorum bu olacak inşallah. ve bütçenle, belki en fazla 200-300 tl daha ekleyerek çok temiz gts ye binebilirsin. 150-200 cc alıpta daha sonra cc yükseltme yok ben 250 cc ye terfi edeyim derdi falan da olmaz. 400 cc olayına pek girme. 400-500 cc grubunun, yedek parça ve bakım maliyetleri, 250 cc grubundan çok çok yüksektir. Can yakar. 250 cc grubu hem kullanım maliyetleri, hem fayda açısından seni tatmin eder, 250 cc ile şehir içinede rahat girersin şehirler arasıda gezersin. ama bi 400-500 cc maxiyi şehir içine sokmak bana pek mantıklı gelmiyor.

Motosiklet olayında devamlı al sat al sat ekonomik zarardır. Araba gibi değil. 150-200 cc grubunun, sele oturuş pozisyonu, uzun yol konforu vb 250 cc grubu gibi kaliteli değildir. 250 cc grubunda arkana bi yolcu aldIğında rahat eder. Yani sürücü konforuda, yolcu konforuda 150-200 cc grubundan çok daha iyidir.

250 cc alırsan, kendini sadece okula gidip gelmek, sadece şu istikametler arasında şu km yi yapıcam gibi sınırlandırmanada gerek kalmayacaktır. 250 cc ile canın istediği zaman daha uzun yolculuklarada konforlu bir şekilde çıkabilirsin. Ayrıca 150-200 cc grubu ile yakıt tüketimini karşılaştırdığında aradaki yakıt tüketiminin kaideye alınmayacak kadar az olduğunu göreceksin.

Ayrıca şuda far. Ülkemizde sıfır motor almak tam anlamıyla zarardır. Çünki 3000-5000 km yapsanız dahi, mesela sıfırı 7000 tl olan bi motor için konuşursak, motorun değeri en az 1000-1500 tl düşer. Çünki kimse, 7000-8000 tl sıfır değeri olan bi motor için düşünürsek 500-600 tl daha ucuza olsun diye 2. el motor almaz. İkinci el temiz bi 250 lik al. tavsiyem şiddetle Sym Gts dir. Mutlu olur ve rahat edersin. Gelecekte başka bi şeye yönelmek istersen, araba ev, para lazım olur, cc yükseltmek tarz değiştirmek istersin vs satmak istediğinde fazla zarar etmezsin. Gts yi 3. motorum olarak düşünüyorum, her şey yolunca giderse seneye sezonu SYM GTS ile açmak istiyorum, bakalım kısmet.

Bu arada st kanuni S-MS3 250 maxiyi kesinlikle tasvip etmiyorum. Pek bulaşmayın derim. Tamam, grubunun en güçlüsü vs ama işçilik ve malzeme kalitesi çok düşük. tüm emsalleri 7500-8000 tl iken bu motorun zamanında sıfırı 6000-6500 civarındaydı ve buna rağmen emsallerinde olmayan teknelojilerle donatılmışlardı. s-ms-3 ü üretmişler fakat teknelojiyi ucuza mal etmeye çalıştıklarından, ucuz tekneloji kullandıklarından motorda kalite problemi var. Bazı kronik sorunları var ve bi kaç tur, 3-5 zaman kullanmakla anlıyamıyorsunuz. 1000 lerce km yapmış bi kullanıcı bulun ve karşınıza alıp konuşun. Yakıt deposu çok küçük. Kullanan arkadaşım bir daha ki benzinliğe kadar benzinin yetip yetemeyeceği korkusuyla otobana giriyor. Grenaj ve plastik aksamı inanılmaz kalitesiz. Grenajlar çatır çatır bağlantı noktalarından kırılıyor. Yedek parçası anormal pahalı, yetkili servis kalitesi tartışılır. Bu motorun emsaleri ile karşılaştırıldığında sadece 2 avantajı var 1. Emsallerinden 2-3 beygir güçlü, bu performansına yansıyor, motor bu gücü hissettiriyor. 2. si ise emsallerinden fiyat olarak ucuz. ama sadece bu iki avantajdan dolayı da olsa bu motor kesinlikle alınmaz.

Son düzenleme:
KARATEKE hayırlı olsun izlenimlerinin hepsini teker teker ps 150i topiğinde paylaşman umuduyla

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar