6111 sayılı kanun 58. madde af kapsamında başka üniversiteye kayıt.

arkadaşlar bilen birileri varsa bana yardımcı olur mu ?
zamanında para yok pul yok dedim 2 yıllık yüksek okulu bıraktık ( dördüncü sene olmuştu bitiremedik ). sonraları dışarıdan okuma imkanı oldu açık öğretimden bir ön lisans ( karambole denk geldi ) bitirdik.
yeni çıkan ne olursan ol sende gel affından faydalanıp yarım bıraktığım okulumu bitirmek istiyorum.
lakin şimdide memur olduğumdan şehir olarak altı yedi saatlik bir mesafede okul bitirmek zor gelecek.
aynı bölüm olarak yakınımda (1 saatlik mesafede ) farklı iki üniversitenin yüksek okulları var.
6111 sayılı kanun 58. madde http://www.yok.gov.tr/content/view/994/ sini okudum anlamasına bişeyler de anladım ama yanlış anlamak ta istemediğimden size danışmak istedim. ben şimdi nasıl bir yol izlemeliyim yanlış anlamadıysam ayrıldığım okulun dışında başka okula da kayıt yaptırabiliyorum. bu doğrumu, yolu yordamı nedir.
konu hakkında ilgili ve bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

12 saat geçti ama bir cevap dahi yok. af dan yararlanan tek üye benim sanırsam. yada diğer arkadaşlarda benden daha bilgili değil sanırım.
ne yapalım kaderimse çekerim.

arkadaşım, git üniversite nin öğrenci işlerine danış.ben pek bilmiyorum ama,bizim bir abimiz genel aftan gelmişti.
ayrıca okumanın hiç peşini bırakma.hiçbirşey için geç değildir..

dostum kanun cıkmış ama yök kanuna göre tuzuk yada yönetmelik yollamamış. benim gördüğüm tüm üniversiteler kendilerine göre yorumlamış.
ege ve dokuz eylül eski üni ye kaydını yaptır sonra normal öğrenci gibi yatay geçiş için dilekce ver senatodan geçerse burada okursun dediler. ki daha bir sürü durum var. bir hak kaybına ugramasam diye açdım konuyu. 4 üniversitede öğrenci işlerine tanıştım. 3 farklı uygulama var.

arkadaş,öğrenci işlerine danışma,git yapış,ne öğrenmen gerekiyorsa,bundan çekinme,okumanın peşini bırakma.ben pek bu sistemi bilmiyorum ama yatay geçiş ten önce 1 sene eski üniv.de okuman lazım diye biliyorum.oradaki notlara göre geçiş önceliğini size verirler.(emin değilim.)
kayıt konusunda sıkıntı yaşamazsın bence çünkü af yolu açık,af yoluyla gelen öğrenciler var.ama yatay geçiş hangi üniversiteye yapıyorsan onun öğrenci işlerine danışıp bilgileri,şartları almalısın.

başvuracağın üniversitenin öğrenci işlerine sor,
bu arada kanun yakın bir tarihte çktı üniversitelerin öğrenci işleri dahil olmak üzere herkes konuya %100 vakıf olmayabilir.
sorduğun kişinin olası bir hatası sebebiyle zor durumda kalmamak açısından ben olsam ayrıyeten bilgi edinme yasası
kapsamında dilekçe yazarak YÖK'ten bilgi isterdim. büyük ihtimalle internet ortamında bilgi edinme formu vardır, en geç
15 gün içinde cevap dönerler.

yokün sayfasına girdim kısaca durumu yazdım ve bilgi istedim bakalım cevap yetişir mi ? olumlu olur mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar