Eyvallah düşüncen için ama ben gerçekten hız yapan biri değilim..Kendimi düşünmüyorum ben ölede böylede vefat edecem,ya birine vurursam onun hayatını ve ailesinin hayatını mahvederim düşüncesine hakim oldukça hiç bi zaman hıza kalkışmam.. Bu yüzden hız yapmama konusunda kendime aşırı derecede güveniyorum isterse altıma jet versinler...
Peki güzel kardeşim, yaşını bilmiyorum ama kardeşim diyorum herhalde benden küçüksündür diye düşünüyorum. Büyüğümsen kusuruma bakma.
Benden sana abi nasihati, beni arkadaş çevremde tanıyanlar sakin, kendi halinde ve efendi bir adam olarak tanır. Kendimi bildim bileli hep enduro motosiklet hayranıyımdır. Ve motosiklet maceramda bu yönde seyretti hiç bir zaman bir SS motosiklete merakım olmadı. Sesi ve görüntüsü cezbetse de hiç heveslenmedim. Hatta motosiklet tercihleri benden farklı arkadaşlar aldığım motorlar yerine bunun yerine 600 rr alabilirdin gibi abuk subuk şeyler bile söylediler. Malum bu camianın en yakışıklısı ve adı bilinenidir.
35 Yaşındayım ve 2,5 yaşında bir kızım var, motosiklet ile ilgili güvenli sürüş anlamında da ir sürü eğitimler aldım. Tüm bunlara rağmen zaman zaman insan nefsini kontrol edemiyor. Kontrolden çıkmış bir nefisle de başa çıkmak çok zor, hele de başına kötü bir şey gelmeden.
Ben 650 cc' lik kendini zaman zaman enduro zanneden bir touring kullanıyorum. Bu motorla bile yolda abuk subuk adamlar tahrik ediyor ve tacize uğruyorum o nedenle ışıklarda duracağım yeri seçiyorum sürekli.
Tüm bunları sana neden anlatıyorum? Çünkü nefis insanı sürekli dürter tahrik eder, derki yol boş.... ne olacak ki? bak yanından adam nasıl geçti sende gidersin.... adam nasıl teker yaptı azıcık daha gaz açarsan sen daha iyisini yaparsın. v.s. v.s.
Tüm anlattıklarımı oku. Burada seni kızdıran yazıları da okudun ancak onara kızma kimse senden nefret etmiyor yada gıcıklığı yok. Yıllardır bu tarz yazıları okumuş ve sonrasında buna benzer hevesleri olan arkadaşlarını kaybetmiş insanlar var burada. Olmasa da haberlerde okuyorlar.
Şişlide ağaca çarparak rahmetli olan delikanlıyı okumuşsundur. Bizzat tanıyordum, küçük cc' li motosikletler le mahallede fink atardı yapmadığı akrobasi yoktu, büyük bir motorla sabahın altısında gitti bir ağaca girdi. Bu konuda çok söz söylenebilir yok kafası iyiydi denebilir, kaskı yoktu denebilir. Her şey söylenebilir. Sonuç? Öldü....
Senin dediğin gibi herkes bir gün ölecek. Sence bu dünyadan nasıl gittiğinin önemi yok mu?
Kemal Merkit Türkiye' yi dünyada defalarca temsil etmiş bir sürü başarılara imza atmış bir yarışta arkadan gelen genç bir çocuk toz bulutu nedeni ile görmedi onlara çarptı ve Rahmetli oldu.
Ama Kemal Merkiti bir defa kasksız montsuz ekipmansız motor üzerinde görmedik. Nasıl örnek öldü ama iyi anılar ve örnek insan olarak.
Sen şimdi ALLAH gezinden versin, yarın bir gün bu saydıklarım nedeni ile başına bir şey gelse ölmesen bile yaralansan bu kadar adam sana biz dememiş miydik deme hakkını bulacak. Ve kötü örnek olmuş olacaksın.
Gelelim milletin bir şeyler demesine. Yok o bunu demiş, şu şunu demiş. Bırak kim ne derse desin. Hayatta mısın? Sağ mısın? Motora binmekten keyif alıyormusun? Bittiiii... İsteyen istediğini desin. Bak küçük cc grubu da kurdular gir oraya kafan rahat etsin. Sen 125 mi bu diye söz söyleyen adam için motor değiştirmeye kalıyor ve hız yapmam diyorsun ya aynı adam kaç basıyo bu bir göster dediğinde de adamı kırmayacaksın.
Yok çok kuvvetsiz kaldı diyorsan al bir tane 250 cc inazuma olur ybr 250 olur bak keyfine. Bu motorlar Avrupa turları yaptı. İspat istersen Bu sitede esirci1 nickli (İlhan) abinin raporlarına bak.
Benden bu kadar. Kalan kısmı senin tercihin......
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"