600RR uzun yol yakıt?.

Merhabalar,

Eğitimlerde falan günlük 300-350 Km yapmışlığım var fakat bu alet ne kadar yakıyor diye hiç bakmadım. Uzun yolda 90-120 km hızlarla bu alet ne kadar yakıyor?. Hafta sonu nasipse İzmir-Uşak yapacağım, Uşağın bir köyüne ulaşım sağlayacağım. Kuyruğa bir çanta bağlayıp yola çıkmayı düşünüyorum fakat çok mu fazla yakar?. 2015 600rr, akrapovic slip-on takılı. Acaba orijinal egzoz taksam bir miktar düşüş sağlanır mı?.

Not : Eğlence arıyorum, bu yüzden otobüs veya araba tercih etmiyorum. Eğlence ararken bütçeyi aşmak istemiyorum.

Süpersport sürüyorsun 300-350 Km yol yapiyorsun daha ne istiyorsun yazacagim ama o benzin fiyatlarinda sen de haklisin sormakta.
Bir arkadasim normal sartlarda kullandigimda yine en az 300km'yi görüyorum diyordu. Kuyruktaki canta fazla agir veya büyük degilse yine o civarlarda km yaparsin diye düsünüyorum.

o makine ile 90-100 gidersen öldürürsün, hararet yaptırırsın. yazık günah.

Şehir dışı 5-6 lt arası demiş bire kaç kişi ve bence de öyledir. Arabadan fazla yakacak hali yok ya o hızlarda.

Super Moderator

Neden ölsün canım o kadar da değil :)
80-85 derecelerde dolaşır, hatta hava soğuk, 75-80 bile düşebilir 90km hız ile sabit ilerler ise.

Merhabalar,

Eğitimlerde falan günlük 300-350 Km yapmışlığım var fakat bu alet ne kadar yakıyor diye hiç bakmadım. Uzun yolda 90-120 km hızlarla bu alet ne kadar yakıyor?. Hafta sonu nasipse İzmir-Uşak yapacağım, Uşağın bir köyüne ulaşım sağlayacağım. Kuyruğa bir çanta bağlayıp yola çıkmayı düşünüyorum fakat çok mu fazla yakar?. 2015 600rr, akrapovic slip-on takılı. Acaba orijinal egzoz taksam bir miktar düşüş sağlanır mı?.

Not : Eğlence arıyorum, bu yüzden otobüs veya araba tercih etmiyorum. Eğlence ararken bütçeyi aşmak istemiyorum.

Sana cevabım, saçma sapan bi gazlama olmadığı sürece 6 ila 7 litreyi aşmaz. Fakat bi çekiyim 260 olsun, bi çekeyim 80 olsun, ortalama 120 'ye gelir fln kafası ile 8-10 litre yakar.

Sana cevabım, saçma sapan bi gazlama olmadığı sürece 6 ila 7 litreyi aşmaz. Fakat bi çekiyim 260 olsun, bi çekeyim 80 olsun, ortalama 120 'ye gelir fln kafası ile 8-10 litre yakar.

Katlanır plakalık falan olmadığı için zaten Salihli civarı radar dolu, yolun geri kalan bölümü Kula virajları basmak mümkün değil. Gerçi 3 gidiş 3 geliş dağ yolu ama çok uçayım kaçayım kafasında değilim. Üst limit 7 litreden bir hesap yapayım :)

Her zevkin bedeli var, sıka sıka git 12 yaksın :D bi ay kısarsın kendini

220 km gidiyor 16 lt benzinle,ortalama hız 150 230km arasında.Twobroders eksoz,ekzoz,ekzos,egsoz, ile.

Merhabalar,

orjinal egzozunu söküp takma işlemini bir ustaya yaptıracaksan zaten ustanın alacağı parayla aradaki yakıt farkı birbirini dengeleyecektir ve hiç birşey fark etmeyecek. :D Hiç uğraşma böyle egzoz işleriyle üzerinde ne varsa çok devirli ve ani gaz hareketleri yapmadığın sürece yakıtı düşürebileceğinden eminim.

spor 4 silindir makinalar böyle hep biri kullanır 15 litre yakar biri kullanır 6 litre yakar uslu kullanın.

ben panıgaleyı olduremıyorum, 600rr nıye ölsun :)

hatta daha kısa oranlara sahıp oldugu ıcın 1000lık gıbı 6da da alt devırde de kalmaz 100kmhde.

bu havalarda trafıge gırmedıgınız surece 100le gıderken hararet yapan motorda da bır arıza vardır.

konu sahıbı arkadas, ben 2007 rr ımla 4.8-8.0 arası yakmıstım kullandıgım sure boyunca.

Tahminen ortalama 6 lt / 100 km olarak alabilirsin.

Bu aleti sürekli yavaş kullanmak çok kolay olmaz,
arada yavaş arada hızlı gidersen bu şekilde olur.

Cevaplar için herkese teşekkürler. Nasipse sabahın ilk ışıkları ile İzmirden yola çıkıyorum. Ufak bir çantam var kuyruğa bağlayacağım, vın vınn :)

ben o süratlerde hala 1. viteste olduğum için makine baya ısınıyor, o yüzden öyle söyledim :)

Esimde var 2014 600rr egzoz orjinal. Uzun yollara gittik lakin kmde ne yakiyor hesaplamadik. Ancak bursa istanbul arasi sık gidip geliyoruz. Net bir rakam veremem yinede belli bir hıza sabitleyip gitmiyor cunku 100 ilede gidiyor +200 e ciktigi da oluyor ortalarda da olabiliyor trafikten dolayi mecbur kalmazsa 100un altina pek düşmüyor boyle olunca 1 depo yetmiyor ama 2. Depo varacagimiz yere kadar bitmiyor. Yani tek depo dusuk hizlarda gitsek bize yeterdi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar