600cc' ye geçiş

Öncelikle Herkeze merhaba Foruma yeni kayıt oldum 6 ay önce Zealsun gs250 bu görünüm racing çakması olanlardan :) kullandım 1-2 ay kadar ve ehliyetim olmadığı için aile baskısı vb nedenlerle satmak zorunda kaldım ancak bu bir aşk :) önümüzdeki şubatta A2 ehliyetimi alabiliyorum ve yamaha r6s 600rr tarzı bi makine düşünüyorum japonlarla alakalı parça piyasası sağlamlık açısından pek bi bilgim yok ve düşünmek içinde 3 ayım var fikir danışmak istedim saygılarımla.. Can Demir :)

bence hala biraz erken... kullanamsı çok kolay olan bir motor mükemmel manevra kısa fren mesafesi felan ama kendini tutabilecekmisin gaza basmadan.. önüne birşey çıkınca ani kaçış manevraları yapabilecekmisin hiç viraj alırken birden çukura girip iki tekernde yerden kesilince heycanlanmadan durama hakim olmayı başara bilecekmisin... kendine sorman gereken sorular bunlar... HAYIRLISI OLSUN.. ama bence biraz daha sabret. belki küçük cc bir motorla 5-10 bin km yap...nacizane önerim..

Ben dün R6 aldım.Öncelikle kullanabilirmisin dersen kullanırsın.Dikkatli kullanırım, ben basmam vs. ile kendimizi kandırmanın alemi yok.Ben trafiğe çıkmıyorum. Nisana kadar da çıkmayı düşünmüyorum.Yamaha'da yedek parçada kolay kolay problem yaşamazsın.Hyosung almayı düşünüyordum düne kadar.3 aydır yedek parça bekleyen motoru görünce vazgeçtim.Önerim küçük motor alman yönünde.Niye dersen ben aldım.Motor otoparkta yatıyor.

zealsunla uzun yol gittim ilçeye gerçi yavaş bi makineydi. cbf al sat vs ne bilim üşengeçlik burda bu işe yıllarını veren abilerim ölürsün falan dedi. trafik tecrübem var 7 senedir araç kullanıyorum 3 senedir trafikteyim ancak ehliyet çok problem oluyor tabi birde biri atlar önüne falan ehliyetin olmadığı zaman hayatının kararması cabası allah göstermesin. Altımda öyle birşey varken gaza basmam desem kendim bile gülerim. çok kararsızım peki bölye bir makine alınırsa kaç yaşında ve kaç km olmalı _? kafamdaki bi başka soruişaretide bunlar. sonuçta 600cc den 150 bg üretmek motoru ne hale getirir kestiremiyorum.

hız göreceli bir kavram... bence uygun hızın tanımı şu olmalı; güvenli bir şekilde durabileceğin kadar gitmek...bu bazan 30km/saat fazla demektir, bazan ise 150 km/saat uygundur...

Hatırladığım kadarıyla sen süratli bir şekilde segment ve cc değiştirerek bu gün bindiğin motoru satın aldın ve bunuda bizlerle paylaştın. Tecrübesiz arkadaşlarda ne zaman bu tip başlıklar açsa bu ayarda cevaplar veriyorsun.

Neden?

Tek ss' çi ben kalıyım diye mi istiyorsun.
Yoksa insanlardan nefret ediyorsun, ölmeleri umrundamı değil?
Bunu yapma...!

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

3 sene ehliyetli bir surus tecrubesinden sonra 600cc race bir makina alabilirsin.

Motosikleti
Cbr 650F
Ben dün R6 aldım.Öncelikle kullanabilirmisin dersen kullanırsın.Dikkatli kullanırım, ben basmam vs. ile kendimizi kandırmanın alemi yok.Ben trafiğe çıkmıyorum. Nisana kadar da çıkmayı düşünmüyorum.Yamaha'da yedek parçada kolay kolay problem yaşamazsın.Hyosung almayı düşünüyordum düne kadar.3 aydır yedek parça bekleyen motoru görünce vazgeçtim.Önerim küçük motor alman yönünde.Niye dersen ben aldım.Motor otoparkta yatıyor.

darısı başıma :D

ister acemi ol ister usta

bindin mi RRa durduramaz kimse seni yollarda :queen:
wuuuuuuw ne yazdım be

Sen pişmişsin yahu aşmışsın sen. :)
Daha fazla beklemene gerek yok, al 600 lük gör...

http://www.motosiklet.net/forum/mt-...anayi-ve-tic-ltd-stini-acik-sikayetimdir.html

2.5 senede CBF150'yle 23 bin km yaptım, ardından Yamaha Fazer 600 aldım, 9 bin km de onunla yaptım. Kullanmakta hiçbir sorunum olmadı, ama özellikle yağmurlu havada "keşke 50 beygir bir motor alsaydım" diye düşünüyorum, motorun gücünü kontrol etmekte sıkıntı yaşıyorum. Hızlı motoru kullanmakta zor birşey yok, sorun durdurabilmekte. Fazer'la frenleme yapmakta hala çok iyi değilim.

Ayrıca altında 100 HP üzeri bir motor alınca, hele altındaki 4 silindirli ve süper sesi olan bir motorsa mutlaka basıyorsun, "basmam" diye kendini kandırma, motoru aldığımın 3. günü bomboş otobanı görünce 230 vurduğumu, sonra "napıyorum ya ben" dediğimi biliyorum.

Merhaba arkadaşlar ne kadar honda 600rr ile başlamak istesemde 600cc ile ilgili yazılanları okuyup sorun yaşamamak ve daha uzun yıllar motor kullanmak için 8,9 ay önce Mondial 150mr vulture ile başlayıp 4000 km tecrübe edindim sizce artık 600cc geçebilirmiyim kullanabilirmiyim sorun yaşarmıyım yoksa biraz daha kullanmalımıyım ne kadar kullanmalıyım sizce şimdi iyiki sizlere uyup 600 almamışım alsaymışım 1.veya 2. Gazlamamda kesin bir yere girermişim :) 150cc motorum bile ilk aldığımda ağır ve hızlı gelmişti ama şimdi hiç bir sorunum kalmadı sizce 600 geçmelimiyim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar