600cc+ tavsiyelerinizi bekliyorum.

tavsiyeleriniz icin simdiden tsk..

125cc 3 yil 400cc 1 yil tecrubem var toplamda 20bin km ediyor. Yasim 25. Egitim aldim.

Simdi tecrubeli arkadaslar yorumlariniza ihtiyacim var.
1. onceligim konfor en onemlisi bu. malum turkiye yollari cukur vb arizalarla dolu bunlari kaldirabilecek guzel amortisorler istiyorum.
2. Hiz merakim yoktur ama bos yolda da gazladimi biraz gulumsetsin isterim.

3.makina biraz torklu olmali surekli vites degistirmekle ugrastirmamali.

elimde olan para 16bin lira ustune bi 2 bine kadar kredi cekebilirim.
Bu butceyle ne onerirsiniz?

Ben kullandigim makine ile baslayayim BMW F650GS o para ile alabilecegin Enjeksiyonlu, abs li, elcik isitmali, saglam yuksek torklu bir makinedir.

Enduro ya da Naked. Konfor istiyorsan türkiye de başka bir şansın yok. Tork istiyorsan MT-03 çok eğlenceli bir makinedir.

mt-07lere bi bakmalısın - fazer 600 -yamaha xj6 tabi bütçeni biraz genişletebilirsen bence biraz araştır dediklerimi :)

naked motor güzeldir fakat uzun yolda yorabilir rüzgardan dolayı. hee önüne uzun cam taktırırsın uzun yol için motorun görüntüsünü bozar ama baya rüzgar keser. ilk yorumda yazılan bmw f650gs çok güzel motordur. fazer 600 ler cok guzeldır ama onun temızını bulman gerekıyor. birde eğer kullandıgınız motorlar hep scooter ise ( profılınzde xmax yazdıgı ıcın bunu soluyorum ) vitesli almadan 1 gün kapalı alanda bır vıteslıye bının elınız ayagınız alıssın bır anda yuksek cc vıteslı sızı şaşırtabılır.

Transalp XL700 al Tam Türkiye motoru.Yalnız boyun 175cm in üzerinde olmalı.

Düşük devirde tatmin edici tork
+gazı açınca gülümsetemeyecek 600+ cc motor nc700 den başka yoktur geçtim bunu
+rahat oturuş pozisyonu
+piste girmek istersen popoyu uzun selede geriye atıp motora tüneyebilme
+uzun yolda karenajın farkı
[+şekil -+2 silindir -yakıt tüketimi -kalın işletme masrafı :pale: ] = ER-6F
[-şekil -+4 silindir ?yakıt tüketimi +makul işletme masrafı] = XJ6 diversion F

Buradaki şekil tamamen öznel bir yargıdır. Yine bence iki silindirin gaz tepkisi daha iyidir.

Hayırlı olsun :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar