600cc mi 1000cc mi

Katılım
2 Tem 2012
Mesajlar
69
Herkese günaydın.47 bin km tecrübem oldu motor üzerinde.Aktif olarak 3 senedir cbr 250 kullanıyorum ve motordan açıkça söylemek gerekirse iyice tiksinmeye yetmemeye tatmin olmamaya başladım sıkıldım üzerinde dura dura.Şu sıralar motor arayışı içerisindeyim.600 ve 1000cc arasında tereddütte kalıyorum aşırı derece kimi diyor 600 al kimi diyor 1000 al şu saydığım cc den fazer 600,600f,1000rr bir tur attım öyle taş çatlasın 4-5 km tecrübem olmuştur üzerlerinde.Neden ss motor almama konu gelirse 1.Kesinlikle hava atma-sidik yarıştırma-gazlama-teker yapmak için veya caddede şekil olmak veya kız kaldırmak/düşürmek amacıyla değil sadece zevk ve kimilerine saçma bile gelse uzun yol amaçlı.Uzun yolda 1000cc anladığım kadarıyla 600e göre daha az yakıt sarfiyatına sahipmiş tam net bilmemek koşuluyla böyle duydum.2.Herhangi bir şekilde gaza gelen bir insan değilim yakından tanıyan arkadaşlarım biliyorlar biri beni geçmiş o benden hızlıymış ben ondan daha hızlı olacağım dediğim veya gaza gelip gaz kolunu koparacak şekilde gaza abandığım olmadı.Kendime güveniyorum o konuda ama litrelik makineye korkum var mı var yemiyor gibi duruyor.Birde size sormak istedim 600 mü 1000 mi karar veremiyorum aralarında tork-hp bakımından çok çok fark olsada top speed ve hızlanma süratlerinde öyle ağım şahım bir fark yok.Uzun vade kullanma amacı istediğim ve gsx-r 1000'de mod olduğu için şu aralar ona yöneldim ve ss motorda içlerinde beni donduran ve aşırı derece sempati duyduğum motor o olduğu için kendimi ona yöneltmiş durumdayım.Arada kendimle konuşup kendimi 1000 cc ye ikna etmek için türlü bahaneler bulup kafamı ona yöneltiyorum bilmiyorum kendimimi kandırıyorum ne yapıyorum ama saçlarım beyazlamaya başladı:silent:Bana bir yardım edin abilerim ablalarım iyi değilim şu aralar.Yeni motor istemek veya almak bu kadar mı kafa bozucu bir olaymış:silent: en sonunda satıcam motoru alıcam bir tane pcx 150 onunla gezicem olmayacak böyle :p
 
Katılım
5 Şub 2012
Mesajlar
2,323
600cc sehir icinde de sehir disinda da yeter de artar. benim totemim var 300 e kitleyip gidecem demiyorsaniz litrelik motor anlamsiz.
 
Katılım
20 May 2013
Mesajlar
1,247
Bence bu sırayı bozmadan tadını ala ala gitmelisin. Çünkü üst sayılardan alt sayılara düşme gibi bir şansın olmuyor. (istemiyorsun yani)

250, 600, 1000, 1198, 1300 ...

Bütçen uygunsa 2013 model üstü 600RR süper makine.
Tipi, yakıtı, rahatlığı on numara.
 
Katılım
30 Ağu 2014
Mesajlar
5,463
hocam 1000 lik makine yazın şehiriçinde sıkıntı olabilir.
600 den devam etmeni öneririm.
zaten kendin de demişsin, öyle sürekli gaza abanacak biri değilim diye, ülkemiz yolları da malum, saatte 260 km/s ile 300 km/s arasında çok bi fark olmayacaktır bence.
 
Katılım
29 May 2014
Mesajlar
3,557
CBR 1100 XX de dusunulebilir sport touring sehir disi kullanacaksan.. Aklini basindan alabilir dikkat..
 
Son düzenleme:
Katılım
6 Mar 2011
Mesajlar
2,592
Sadece cc değil beygir ile hesaplamak gerekir. 600cc olup 16000devir çeviren bir motor,1400 cc bir cruiserdan çok daha atak olacaktır ve güvenli olmaz.

Sıralama şu şekilde olmalı
0- 33 -> 33-80 -> 80-125 -> 125 - 200 -> +200

Ben GT250R(29hp) ile başladım. Şuan GT650(79hp)kullanıyorum. 2,5 yıldır kullanıyorum.
50.000km oldu ve hala GT250 kadar rahat kullanamıyorum. Gücü günlük yaşamın çok üzerinde.Trafiğe açık herhangi bir yerde 80hp nin kesinlikle yeterli
Ancak otobana çıkıcam dibine kadar gazlıycam denirse o başka. Fakat cbr 250 gibi çok ehil, sakin bir motordan 120hp bir motora geçilmez ki sen 1000cc mi yani 130 150hp birşey soruyorsun.

mt07, Er6, monster 696 gibi motorlar bile sana çok çok fazla gelecektir.
 
Katılım
8 Eki 2014
Mesajlar
212
Tarz olarak tarzım olmasa da ben de 600 cc diyenlerdenim.çünkü hernekadar da uzun süre motor kullanmış olsanız da 250cc den 1000e çıkmak tehlikelidir.birden 4 merdiven çıkmak gibi.bence kademeyi bozmayın derim.
 
Katılım
16 Ara 2012
Mesajlar
1,634
Denediğim en güçlü motosikletler 100 beygir, kendi kullandığım motor ise 70 beygir civarındaydı. 100 beygir civarı motor kullanan benden daha tecrübeli arkadaşlarımın ifadesine göre 70 beygir civarı bir motor tek kişilik kullanımlarda gayet yeterli. Ama artçılı sürüşlerde motorun gücünde bir yetersizlik hissedilmeye başlanıyor. Hafif bir artçıyı nadiren almışımdır ve o sürüşlerde gaz kolunun tepkisinin değiştiğini hissetmeye başlar olmuştum. Mesela 70 beygir bir motorla motorda çantalar dolu, artçı varken hızlı ve lüks bir araba yokuş yukarı sollamalarda peşinize dayanabilir. Ondan hızlıca kaçmaya alışmışızdır motorcu olduğumuz için. Ona göre planlama yapıp o durumda kalmamak tabii en güzeli en güvenlisi ama o planlamada zaafiyet olduğunda da insan elinin altında güç istiyor.

Anafikir artçı varsa 100 beygir ile 70 beygir arasında hissedilir bir fark olur. Her ikisi de 30 beygir den çok farklı bir sürüş deneyimi yaşatır. Ama artçı yoksa 30 beygirden 100 beygire zıplamaya gerek yok.

Tabii bu söylediğim virajlı yollardan zevk alan rotasını ona göre planlayan motorcular için geçerli. Çevre yolu gibi 200 km/s civarı hızlarda gidilmedikçe viraj gibi hissedilmeyecek kıvrımsılara sahip rotalarda sürüş yapmak için sonsuz güçlü olması daha iyi olacaktır.
 
Katılım
19 Ara 2011
Mesajlar
228
250'den (25-30hp), 1000cc'ye (140-180hp) çıkmak alışana kadar tehlikeli olabilir. İstediğiniz kadar eliniz ayarlı olsun bir noktada algıların hata yapma olasılığı var.

250cc'den 280kg ve sadece 66hp motora geçtim o bile ilk 1-2 ayda yer yer sıkıntı yarattı. Araç dinamiklerini iyi bilmeme ve temkinli sürmeme rağmen. Şu anda da her türlü güç ihtiyacımı karşılıyor. Diyeceğim o ki, pistte yarışmayacaksan 1000cc'ye gerek var mı bir düşün. Normal trafikte farkı hissetmek bile zor. Ek olarak yazın şehir içi eziyet olabilir.

Uzun yolda yakıt tüketimi meselesine gelince 600cc'ye çıkınca bitmiş oluyor. Şöyle ki, 250cc motorlar 100km/s hızda rüzgara karşı gelebilmek için yüksek devir çeviriyor ve gaz açık oluyor. 600cc'ye çıkınca bu sorun ortadan kalkmış oluyor, 1000cc'de yine motor büyük olduğu için yakmaya devam ediyor.

SS seviyor ve uzun yola da gidicem diyorsanız seçenekler cbr650f ve diversion f çevresinde dolanıyor.

Ya da çok arada kaldım diyorsanız vfr 800. Bence sport touringin kralıdır :)
 
Katılım
21 Ara 2015
Mesajlar
340
honda 600rr eski kasalarda elektronik gidon amortsörü olmadığı için depo tokatlama var en iyisi yeni kasa veyahutta yamaha r6 zatel r6 5000 devirdrn sonra binlik makina gibi gidiyor
 
Katılım
12 Ağu 2015
Mesajlar
2,367
700 lük makina var canımı sıkan şey 1000 lik makinayla aynı vergi diliminde olmam..
 
Katılım
25 Şub 2013
Mesajlar
1,085
600lüklerin binlik makine gibi gittiğini söyleyenler veya 600le bin arasında bir fark olmadığını söyleyenler şaka mı yapıyor?

600lük top speedini yapana kadar 1000lik makinenin aldığı yolu gördünüz mü hiç gözünüzle?gerçi görülmeyecek kadar açıyor arayı ya neyse :)

600 iyidir.+10.000 devir kullanmadığın sürecede gayet uysal makineler.1000 cc de 3-5000 devirlerde bile 600e göre acayip tork var.gazı çok daha hassas ve kontrol etmesi zor bu yüzden.çok keyif alacağın bir yolda arkadaşların 600lükle pıtı pıtı virajları alırken sen kullanamadığın 1000likle zevk almaktan çok eziyet çekebilirsin.

1100xx gibi st makinelerin gidişi 1000lik kadar zorlayıcı olmasada başetmen gereken kilosu var ve alt devirleri 1000liğe göre bile daha dolu makine.hoşuna da gidebilir,nefrette edebilirsin.

ben fazer 8 tarzı 100-120 hp sporttouring makine bakardım
 
Katılım
19 May 2014
Mesajlar
2,499
2013 cbr600fa aldım ben sürüşü zevkli virajı güzel firenler çok iyi abs' de var ortalama yakıtı 5,5lt şehir içinde (ist trafiği) gayet rahat yormuyor uzun yolda tadından yenmez ağırlığına bakma hiç hissettirmiyor bence sana gayet yeterli olacaktır
 
Katılım
29 Nis 2014
Mesajlar
3,048
600 veya 1000 cc olur olmaz demek istemiyorum zaten o tecrübede görmüyorum kendimi, cbr 250 den (benim 600 rr önceki motorum )geçiş deyince aklıma direk gelen eski cbr 250 im ile ışıktan kalkıyorum 1 istemsiz kesici ,2 yine istemsiz kesici , 3 yine kesici 4 e atıyorum motoru anca rahatlıyor ama 600 cc de kesiciye kadar bas bakalım o viteslerde ve türkiyedeki dandik asfaltta en iyi lastiğin (pirelli roso corsa ) olsa ne kadar az tutunduğunu göreceksin yılan gibi yan yan gidiyor vallahi , sadece 1 ve ikinci viteste kesiciye kadar bas cbr 250 nin tim hızını yapar neredeyse çok ayrı dünyalar bence


1000 cc yisi ise düşünemiyorum bile özet olarak bu makineler şakaya gelmez sadece 3 saniye gaza gelip açsan gaz kolunu sonucu kötü olabilir dikkat etmek lazım hayırlısı olsun kazasız belasız

evet karşınızda 600 rr nasıl gidiyor bakmak lazım 1. viteste kaç yapıyor acaba ::gazete::::gazete::::gazete:: https://www.youtube.com/watch?v=qkBnpVwl48Q
 
Son düzenleme:
Katılım
4 Ara 2013
Mesajlar
1,222
Hız yapıcak biri değilsen 1000cc bi racing almanın manası ne? O zaman tek seçenek var şekil olsun başka bi amacı yok. Uzun yol istiyosan yanlış yoldasın bence.
 
Katılım
16 Eyl 2014
Mesajlar
385
5500 km CBR 125 kullanıp 1000 RR a geçen ve hakkınıda sonuna kadar veren arkadaşım var.Bu CC olayı birazda kişinin sürüş tarzı ve kişiliği ile alakalı
videosuda altta arkadaşın

 
Son düzenleme:
Katılım
28 Ara 2015
Mesajlar
123
yaparim diyorsa git al 1000cc... bence kimsenin fikrine ihtiyacin yok. 1000cc ile 600cc arasinda pek fark yok demissin ama o is öyle degil maalesef. her konuda cok fark var!
dedigim gibi; yeterli tecrübem var diyorsan ben bunu kullanirim diyorsan al.
 
Katılım
2 Tem 2012
Mesajlar
69
Herkeze yorumları için ayrı ayrı teşekkür ederim.Kıyaslama yapmak veya eleştiri yapmak için değil ama kendi görüşüm 4 japon benim gözümde 2 japon aslında şahsen yamaha ve kawasaki'ye binmem gerek servisi gerek kendini lord sanması yüzünden benlik durumları yok 2 markanın.Uzun yol gitme amacım hem rahat gitmek istemesi hemde yere güçlü basmak istememden ötürü ss istiyorum ki motosiklet dünyasındada ss motordan başka motor dikkatimi çekmiyo ne enduro ne naked motorlar spor turing ss kadar olmasada yine az buçuk kendine çekimi var.Motora kondisyonlu olarak bineceğimden dolayı ss istiyorum ama öyle ahkam kesmelerim yok uzun yolda belim bileğim ağrımıyacak gibi biliyorum illaki ağrıyacak ama normale göre daha düşük olarak.Yorumlarınıza dik gitmek veya illaki 1000cc ye kendimi avutmak için yazmıyorum ama gsx-r'da olan güç modu ilk safhalarda işime yaramaz mı yani alışana kadar filan ABC modlarında gezsem(biliyorum A modunada alıcam dinlemeyeceğim kendimi)bana yararı olmaz veya kontrolü sağlayamazmıyım.Basmayacağım dedim yukarıda ama o basmamak öyle değil atıyorum 1,1.5 ay geçer ki bu kadar kısa sürede yabancılık duygusunu kaybedebilirmiyim bilmiyorum neyse o süre zarfından sonra yavaş yavaş +200 +250 gibi bir süratlere tabiki yol ve trafik şartlarına bağlı olarak düz yolda süratlere çıkma olacak.Herşeyi geçtim 600 veya 1000cc motorum oldu iyi hoş onunla oturduğum yere yakın bir alanda dolgu alan var ve tafiğe kapalı orada fren vites ve gaz kolu hakimiyetlerine yönelik çalışmalarım olacak.Aldığım gibi trafiğe çıkmayacağım ki ehliyetimi almama 2 ay kaldı 100 puanı ne ara doldurduğumu hiç bilmiyorum çok çabuk doldu namussuz:queen: neyse işte 2 ay süre içinde haftada 1-2 orada çalışma yaparım ehliyeti alana kadar.Cebime koyduktan sonra trafiğe çıkmaya başlayacağım.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst