eğitimini almış, birazda yetenekli bir arkadaş direk 600cc ye binerse sürüşte zorluk çeker mi? (TRAFİKTE değil örneğin boş bir alanda zorluk çeker mi?)
600cc ile başlayan birisi olarak sana ciddi bir şekilde cevap vermek istiyorum.
- Öncelikle düşük hızda da olsa %99 düşeceksin. Ben 1 defa trafikte 15km hızda panik frende kayıp düştüm. 2 defa olduğu yere. 2 defa da 4-5km hızda ön fren yüzünden dengemi kaybedip düştüm. Yani kesin düşeceksin bunu bir defa baştan kabul etmen lazım. Motor zarar gördü diye üzülmemelisin.
- Trafik tecrübem olduğu için motorla trafiğe ayak uydurmam kolay oldu. Ama senin trafik tecrüben yoksa araçların ne yapabilecekleri ile ilgili ön görüye de sahip değilsindir. Bu önemli hatta hayati bir konu aslında.
- Motoru alırsan o motorla eğitime katılmanı şiddetle tavsiye ederim. Hiç aklımıza gelmiycek şeyleri orada anlatıyorlar.
- Öngörü ile birlikte spor motosiklette fren mesafene göre ve gerektiğinde durabileceğin hızlarda gitmeyi bilmen gerekiyor. Otobanda 250km ile gidersin bişey olmaz ama şehir içinde 50km ile bir yere çarpıp ölebilirsin. Bu ince çizginin farkında olman lazım.
- İlk öğrenmen gereken şeylerden birileri düşük hızda frenaj ve kontra tekniği olmalıdır.
- Ben kendime frenaj konusunda güvenmediğim için motoruma abs taktım şimdi içim rahat.
- 32 yaşında olduğum için çok şükür ciddi bir kaza atlatmadım ama yaşım 20 olsaydı muhtemelen şimdi bu yazıları yazamıyor olabilirdim.
- Bu arada motorumu alalı 7 ay olmuş.
İnşallah senin için hayırlısı olur.