Hayırlı olsun. Birkaç tavsiye de benden..
Son düşüşümde motor ayağımın üstüne olduğu gibi düştü. koruma demiri de yoktu henüz. uzun motor botum olduğu için ayağım kırılmadı, burkulma tarzı bişiyle atlattım, geçti sayılır o da. Dizliğim de hırpalanmıştı, yani muhtemelen dizim de kırılabilirdi, pantalonun dizliği artı plastik dizlik kullandığım için bişi hissetmedim. Olayda hatam varmıydı hayır yeni 2.el aldığım motorun gidon bilyaları arızalıymış sağa çekerken gidon takılı kaldı indim aşağı(zorlamayla kendimde hata ararsam araçla taşıttırmalıydım motoru servise, binerek götürmektense). Çıkarılan sonuç: mutlaka koruma demiri+tam koruma. 20 km de yaşadığım basit bir yana düşme bile yeterince şiddetliydi ayağımı birkaç yerinden kıracak kadar. racing kullanıyor olsaydınız koruma demiri takmanız zor olurdu, naked motorda çok sırıtmıyor mutlaka taktırın.
İnsanlar boşuna yüksek ccden başlamayın demiyor. Tecrübe ile söyleniyor bunlar. Size çok basit şekilde oluşabilecek kaza ihtimallerini sayıp biraz gözünüzü korkutmalıyım anlaşılan, yoksa ben bindim oldu diyip vefat edebilirsiniz ben de bir kaza haberi daha okumak istemiyorum.
Yoldaki mıcır + sağdan-soldan çıkan taşıt: ani gaz tepkisi sonuç kayma ve aracın altına girme.
Yokuşta kısmi ıslaklık-yağ(olması da şart değil)+ paniklemenize yol açacak bir obje veya vites düşürürken gazı fazla verme eşittir arkanın gazla spin atması, spin attığında gazı kontrol etme tecrübesi eksikliği eşittir düşüp arkadan gelen aracın altına girme..
Derin bi kanalizasyon oyuğuna farketmeden girme ve tecrübe eksikliği sonucu gazdaki düzensizlik ve aşırı gaz sonucu öndeki araca vurma..
Bu böyle uzar gider trafikte öyle abes şeyler oluyor ki. Fren ile ilgili şeyleri yazmadım fren çalışması yapıp frenlere alıştığınızı varsayıyorum.
Şu sıra en riskli döneminiz sayılır, motoru tanımıyorsunuz ve hornet ters bi durumda yanlış hareketinizi affedecek bir alet kesinlikle değil Bence.(debriyajı kazara bırakmak gibi şeyler) Elinizdeki motorun gücünü bi şekilde azaltmanız gerektiğini düşünüyorum, tabi tecrübeli üyeler aksini söyleyebilir. Limitleyici taktırıp 30-40 beygir civarına limitleseniz durum normale dönebilir. 173kg ile kaç beygirden sonra riskler rahat atlatılabilir hale gelirse..
Kazasız belasız kullanın inşallah, ama o aletin sizin durumunuza uydurulması lazım en mantıklısı bu..
Ey Motosiklet.net camiası otoban ortasında yatak saran gs500üm sonrası aldığım er5'im için topic açmasına açıcam ama çok uzun işi var serviste..