600 rr 2015 fren problem

arkadaşlar, 2015 600 rr m var 6000 km de . ön frene biraz sert basınca abs varmışcasına ön teker amortisörden itibaren aşağı yukarı titriyor. motorun dengesi falan bozulmuyor stabil şekide oluyor . sebebi nedir. diskleri balataları kontrol ettim normal gibi duruyor. yağ durumuda normal. sadece sert basınca oluyor.tak tak tak ses geliyor gidon yerinden çıkacak zannediyorum :D

Disk yamuktur. Diskin üzerindeki balata izinden farkedebilirsiniz.

Ya bu konu kısa Zaman evvel konuşuldu mu ?

Aklımda öyle birşey kalmış , yada ben daha uyanamadım :)

1- gidonda boşluk ola bilir frene bastığınız anda o boşluk tak tak ede bilir
2-Disk'in percinleri gevşemiştir(6k daki motor için biraz zor ama) öndeki her iki diski kontrol edin diki elinizle tutup direksiyon gibi sağa sola çevirmeye çalışın boşluk varmı diye bakın.
3-Ön teker boşa çıkıyor ola bilir.
4-En temizi bi servise veya bir bilene motosikletinizi gösterin derim :)

Ne kadar doğru bilmem ama bu sorunun 2013 sonrası 600rr'larda kronik olduğunu duymuştum amortisörlerden kaynaklandığını falan söylemişlerdi internetten araştırırsan büyük olsalık bolca konu bulabilirsin

MAKİNE CİYE GÖTÜR DİSKİN BİR TOLERANSINA BAKSIN YAMUKMU DEGİLMİ BALATALARINDAN OLABİLİR ÇÜNKİ SIKTIGINDA TUTACAGINA SEKMEYE BAŞLIYOR ANLAŞILAN DİSKİN ÜZERİNDE PİSTONLARDAN BİRİDE AÇİZ KALMIŞ OLABİLİR USTALAR YAPAR ASLINDA .

diskin ya da disklerin yamuk olabilir (motorunuz önden darbe aldıysa yamuk olma ihtimali yüksek).diskleri söküp cam üzerine koyup her tarafından altına kağıt sokmaya çalışın hiçbir yerinden girmiyorsa düzgündür,ya da bi mastar üzerine koyup gönye ile bakabilirsiniz.eğer diskler düzgünse 2. olarak kontrol etmeniz gereken şey alt ve üst mesnedi şaseye bağlayan yerlerdeki rulmanlar.motor durur vaziyetteyken ön freni sıkıp motoru ileri doğru ittirmeye çalışın tık tık diye bi atlama sesi duyuyor ve gidonda hissediyorsanız gidon rulmanlarınız bozulmuş hatta belki zarfı çatlamış bile olabilir (bu da genellikle önden darbe aldığında olur).Amortisörlerden olduğunu sanmıyorum ama yine de ihtimaller dahilinde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar