600-700TL'ye kadar kask.

Güneş vizörlü seçenekleri seçünce hangi modeller kalıyor? Qualifer'de güneş vizörü var mı?

Bütçemi biraz daha arttırabildim 750 civarına kadar kask alabilme durumum var. LS2 FF396 CR1 carbon kullanan var mı? yarın büyük ihtimalle onu alacak gibiyim. S700 düşünüyordum fakat termoplastik olması iyi bir durum değil kanımca. Bu bütçeye çıkabilmişkende nitro ve ya caberg almayı düşünmüyorum...

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:23 ----------

Güneş vizörlü seçenekleri seçünce hangi modeller kalıyor? Qualifer'de güneş vizörü var mı?

bell qualifier de yok,agv k 3 de var,caberg stunt ta var,shark s700 de var.

Neden kask kullanıyoruz? Güvenlik için, kafamızı korusun diye. Öyle ise en önemli olan budur gerisi teferruattır.

Yazdığınız kaskların SHARP testlerinden aldığı yıldızlar.

Shark S700 ****
Bell Qualifier ***
Nolan N64 ****
AGV K-3 ****
Icon Airmada **
HJC CS-14 ***
Nitro Aikido *****

Burdan şu sonuç çıkıyor: Nitro Aikido *****

Alternatif isterseniz: MT Revenge *****. Fiyatı Aikido'ya göre daha uygun. Aratırsanız forumda Aikido ile MT Revenge kuulanıp karşılaştıran bir üye vardı. MT Revenge söylediklerine göre daha ağır basıyordu. Üstelik fiyatıda makul, cebinizde kalacak para ile başka ihtiyaçlarınızı alırsınız.

Neden kask kullanıyoruz? Güvenlik için, kafamızı korusun diye. Öyle ise en önemli olan budur gerisi teferruattır.

Shark S700 ****
Bell Qualifier ***
Nolan N64 ****
AGV K-3 ****
Icon Airmada **
HJC CS-14 ***
Nitro Aikido *****

Alternatif isterseniz: MT Revenge *****. Fiyatı Aikido'ya göre daha uygun. Aratırsanız forumda Aikido ile MT Revenge kuulanıp karşılaştıran bir üye vardı. MT Revenge söylediklerine göre daha ağır basıyordu. Üstelik fiyatıda makul, cebinizde kalacak para ile başka ihtiyaçlarınızı alırsınız.

Hocam sharp testleri kaskın koruyuculuğunu değil kaza anında başa aktarılan güce dayalı yapılır.Örneğin sert bir kask başa daha çok güç iletsede daha sağlamdır.Bunun gibi...

Shark S700 ****
Bell Qualifier ***
Nolan N64 ****
AGV K-3 ****
Icon Airmada **
HJC CS-14 ***
Nitro Aikido *****

Tabii bu da guzel bir referans noktası fakat güvenlik kadar konforda cok önemli bence kaskta ve sadece sharp testlerine bakarak kask secmek biraz sacma olur gibi geldi...

Ben kask almaya gittiğimde aklımda bir kaç model vardı hatta gönlüm bell qualifier dan yanaydı ma kasaları denedim kafa yapım dan dolayı istediğim hiçbir kask olmadı. Sonra kafama olan kasklari baktım 2 saat boyunca bütün kasklari denedim. Olanları internetten araştırdım sharp testinden 4 yıldız alan hjc fg17 modeli b utceme uygun diye onu aldım. Denemeden kask almanızı hiç tavsiye etmem.

Bugun denemeye gideceğim,inşallah iyi tam kafama oturan bir model bulabilirim.

Kafa yapınız ovalimsi ise ki buna intermediate oval deniyor, o zaman bell qualifier size uygundur. Ben kullanıyorum çok memnunum. Sharp ve agv kafa yapıma uymadı. Nakitte de 475 lira f/p açısından iyi bence.

Tabii bu da guzel bir referans noktası fakat güvenlik kadar konforda cok önemli bence kaskta ve sadece sharp testlerine bakarak kask secmek biraz sacma olur gibi geldi...

En konforlusu kasksız gezmek :) Ama konfor yerine güvenliği tercih ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:43 ----------

Hocam sharp testleri kaskın koruyuculuğunu değil kaza anında başa aktarılan güce dayalı yapılır.Örneğin sert bir kask başa daha çok güç iletsede daha sağlamdır.Bunun gibi...

SHARP testi böyle yapılıyor:

https://www.youtube.com/watch?v=UehJy3_w7LA

Önemli olan kaza anında başa iletilen gücün daha az olması değil midir zaten?

Tabi ki guvenlik 1. Planda ama konforu da bosvermemek gerekli diye dusunuyorum :) bell vortexi deneme imkanim olmadi denizlide tek bir bayisi var ve onunda elinde yokmus. Nolan n87 i denedim fakat bana ff396 i onerdi bayi. O yuzden s2 ff396 cr1 de karar kildim yorumlariniz icin tesekkur ederim.

En konforlusu kasksız gezmek :) Ama konfor yerine güvenliği tercih ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:43 ----------

SHARP testi böyle yapılıyor:

https://www.youtube.com/watch?v=UehJy3_w7LA

Önemli olan kaza anında başa iletilen gücün daha az olması değil midir zaten?

Tabiki önemlidir hocam ama pahalı kasklara baktığınızda genelde sharp testleri 3* 4* dır.Bunun nedeni fiber malzemenin daha sağlam ama kafaya gücü daha çok iletiyor olmasıdır.Ucuz kaslarda termoplastik vb. kullanılır sağlamlığı nicedir :) bir fotoğraf vardı kaza geçiren bir arkadaşımızın ls2 nin ucuz kasklarından.Bulursam fotosunu atayım.

Sharp testleri tabi ki % 100 ölçü değil ama güvenlik testleri ile ilgili elimizde çok fazla test yok. Dolayısı ile mutlaka kask alırken göz önünde bulundurulması gereken bir kriter bence.

Scorpion kasklara baktim n11de falan var fakat turkiye de pek tutulan bir kask değil gibi. Fc moto da türkiye ye satisini durdurmus zaten. Yorumlariniz icin teşekkürler. Bu arada pulsar 200 ns kullanıyorum,siyah. Agv k3 ile agv k3 sv arasindaki tek fark,gunes vizoru mu? Sanirim secimim agv k3 svden yana olacak 600 lira gibi bir rakama var.

3 ay önce fc.moto.de den alışveriş yaptım kapıma kadar geldi şuanda alışveriş kapalımı:silent:

Kask testlerinde sharp testine göre kask almamanız tavsiyemdir.
Sharp bağımsız bibfirma olmadığı için işlere biraz oyun katılabilir düşüncesindeyim.
Onun yerine
Dot/Ece/Snell sertifikalarına bakın.
Bunlar ülkelerin standartları (Snell hariç)
Eğer bi kaşıya Snell güvenlik sertifikası varsa gözüm kapalı alırım.bu yüzden benimde bütçem bu civarda idi ve Bell Vortex aldım.kafamada kusursuz oturdu.Snell sertifikası nedir
Snell sertifikasına sahip bi kask ile motogpye dahi katılabilirsiniz.
1000 kask modeli varsa bunlardan sadece 50si Snell sertifikalidır. Ve bağış ile çalışan,kar amacı gütmeyen bi kurumdur.
Ece(avrupa)/dot(amerika) standartlarından 2 kat daha zor test aşamasından geçer.
drop-test.jpg

Snell test aşamaları:(Herhangi birinde başarısızlık var ise bu kaska sertifika verilmez. Verilmiş ise tüm bu testlerden geçmiş demektir)
snell-impact.jpg

Tamamen kendi şahsi görüşüm ve zamanında internette arastiedigim kadarıyla yazdim

Ama şöyle bir şey de var ki bildigim kadariyla tum kask modellerine de snell testi yapmıyorlar... Bu arada Sharp testlerine hic bakmamaliyiz diyemem fakat sadece sharp testine bakilipta kask alinmamali. Arkadaslarin dedigi gibi diger sertifikalara bakmali ve kaski denemeliyiz diye dusunuyorum. 700 lira civarı butcesi olan varsa beklesin yarin LS2 FF396 CR1 elime gececek,goruslerimi buraya yazarim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar