Sele yüksekliği sınırı çok kısıtlayıcı olmasa Tacer 700 veya Versys 650 de güzel alternatifler. Versys için bir alçaltma kiti satılıyor. F700GS'nin de alçak süspansiyon imkanları var. Boy gerçekten bu sele sınırını zorlayacak yapıda mı yoksa illa ki iki ayağımın tabanı yere sağlam bassın gibi bir düşünce mi var? Eğer öyleyse bazı kapalı alan eğitimleri ile buna ihtiyaç olmadığı tecrübe edilip benimsenebilir.
Bir de çok konforlu olmasa da çıplak bir motosiklete ön cam elcik koruma ve arka çanta takıp böyle bir tur yapmak da düşünülebilir. Çok öne doğru eğilinmeden sürülen Honda CB650F var mesela. Artçı selesi konforu da fena olmayacaktır.
Versys 650 çok güzel motosiklet, istediğim özelliklere sahip ancak selesi çok yüksek. O sınıfta bir tek Triumph Tiger 800 listemde 810mm sele yüksekliği ile.
Boyum 173. Yüksek seleli motosikletleri kullanabiliyorum ama selesi 800mm ve altı motosikletlerde daha rahat ediyorum. Arçı ve 3 çanta ile motosikletin ağırlığını saymazsak 190kg, sayarsak 380-400kg ağırlıkta gezi yaparken mücadele etmektense daha rahat olmayı tercih ederim. Yani kullanamama meselesi değil, rahatlık konfor meselesi. Bacak boyum 5cm daha uzun olsaydı mesele olmazdı.
Motosikletle uzun turlara, artçılı ve 3 çantalı çıkmak istiyorum. Dolayısı ile aradığım motosiklet hem benim için hem artçım için geniş ve rahat sele, rahat oturuş pozisyonu sunması gerekiyor. Arka ve çantalı veya sonradan takılmaya uygun olmalı.
Alt devirlerde uyuyan 7000-8000rpm sonrası kendine gelen ve hatta çıldıran spor motosikletler bu amacıma uygun değil, alt devirler dolu olmalı. Sonrasında da çıldırmasına gerek yok. Yasal hız limitlerinde kullanacağım yani otoyolda max 120km/h. Hızla, çok yüksek beygirle işim yok. Torku yüksek olsun, ağırlığımızı zorlanmadan taşısın, yokuş çıkarken kesilmesin.
200kg altı, sele yüksekliği max 800mm, mümkünse 650cc ve altı bu özelliklerde motosiklet arıyorum.
Şu ana kadar listemdeki motosikletler
*
Honda NT 700V Deauville: Ağırlık dışında tüm kriterlerime uyuyor.
*
BMW F 800 GT: Yüksek ikinci el fiyatı harici tüm kriterlerime uyuyor.
*
Aprilia Mana 850GT: Tüm kriterlerime uyuyor. Selesi 1-2cm daha alçak olsa daha iyi olurdu benim için. Çok satılmamış/üretilmemiş bir motosiklet olması soru işareti.
*
Triumph Tiger 800: Selesi 1-2 cm daha alçak olsa iyi olurdu. Ama yine de sınıfının en alçak selesi olan motosiklet olduğumdan listemde. Tüm kriterlerime de uyuyor.
*
Honda CB 500X: Bu başlıkta banro isimli kullanıcı tavsiyesi üzerine inceledim ve listeme girdi. Kendisine tekrar teşekkürler. Tüm kriterlerime uyuyor gibi görünüyor.
2. el düşündüğümden, ne kadar çok alternatif oluşturabilirsem o kadar iyi. Aralarından bütçeme uygun temiz bir motosiklet yakalarsam alacağım. Bundan dolayı alternatif tavsiyelerinizi bekliyorum.
İlgilenip konuyu okuyan, cevap veren, tavsiye bulunan herkese teşekkür ederim.